Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Με πάνδημη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 453η Επέτειος Μνήμης της Ναυμαχίας των Εχινάδων ή του Λεπάντο 2024

 


Με πλήθος επισκεπτών πραγματοποιήθηκε η 453η Επέτειος Μνήμης της Ναυμαχίας των Εχινάδων ή του Λεπάντο 2024 που διοργάνωνε ο Πολιτιστικός Φορέας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» υπο την Προεδρία του κ. Ιωάννη Κουρκουμέλη και έλαβε χώρα το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 στον ιστορικό τόπο που διεξήχθη η Ναυμαχία, στον όρμο Σκρόφα – περιοχή ΙΧΘΥΚΑ Οινιαδών....... 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά η «Οινιαδών Ανάπτυξις»  - ΑΜΚΕ, με τον  Πρόεδρο κ. Καραβία Ζαφείρη να είναι ο κεντρικός ομιλητής, η Πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου κ. Κασσιανή Παπαδημητρίου σε συνεργασία με τον Χορευτικό και Αθλητικό Όμιλο Νεοχωρίου, όπου και παρευρέθηκαν με εντυπωσιακές φορεσιές εποχής και προσέφεραν τοπικά κεράσματα στους παραβρισκομένους. Παρευρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας, Φορέων του Εξωτερικού και Πρόεδροι Φορέων της ευρύτερης περιοχής. 

Παράλληλα σε χώρο πλησίον της εκδήλωσης πραγματοποίηθηκε και η έκθεση φωτογραφίας με τοπία της περιοχής των Οινιαδών, που διοργάνωσε η Δράση Πολιτών Νεοχωρίου. Στην εκδήλωση λόγω καιρικών συνθηκών δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν τα παιδικά τμήματα του «Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου» παρευρέθηκαν όμως ενήλικα μέλη του Συλλόγου. 

Η Εκδήλωση περιλάμβανε Επιμνημόσυνες Δεήσεις της Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας για τους πεσόντες της Ναυμαχίας, Ομιλία για την ιστορία της Ναυμαχίας αλλά και την σημασία της τοποθεσίας και τέλος αναπαράσταση με πλωτά μέσα και εφέ καπνού στη θάλασσα. 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να αναδείξει την σημαντική αυτή μάχη που άλλαξε το ρου της ιστορίας φέρνοντας την κοινωνία των πολιτών, τις αρχές και τους λάτρεις της ιστορίας σε επαφή με το ακριβές σημείο που έλαβε χώρα η Ναυμαχία.   

Εκ του Γραφείου Τύπου  «Οινιαδών Ανάπτυξις»










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο