Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου Μαχαιριωτων στην Βυτίνα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου




    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαχαιριωτων στην Βυτίνα την Κυριακή 20.10.2024.Καθώς ο καιρός ήταν σύμμαχος μας, επισκεφθήκαμε το Σπήλαιο Καψιά, το οποίο οι ειδικοί το έχουν κατατάξει στον κατάλογο των 10 πιο αξιόλογων σπηλαίων της ελληνικής επικράτειας.

Κατόπιν περιπλανηθήκαμε στην όμορφη Βυτίνα όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου και να απολαύσουμε το καφέ μας στην όμορφη πλατεία της. Ακολούθησε γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της Νυμφασίας και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Κερνίτσης.

Το μοναστήρι αυτό, το οποίο είναι και το αρχαιότερο στην Αρκαδία, είναι χτισμένο σε μια μοναδική τοποθεσία, στην κορυφή του βουνού, όπου προσφέρει μοναδική θέα στο φαράγγι της Νυμφασίας.

Τέλος επισκεφθήκαμε την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής Μαντινείας, η οποία είναι μια από τις πιο περίεργες εκκλησίες στον κόσμο και στη συνέχεια αναχωρήσαμε για την Αθήνα.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες καθώς και το τουριστικό γραφείο Miraz Tours με τον οδηγό μας τον Αλέξανδρο και εύχεται εις το επανιδείν!





















































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο