Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού, στο 15ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου η Αντιδήμαρχος Αγρινίου Γεωργία Μπόκα.

       Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και Επισιτισμού (World Food Day), η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, η Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας κα Γεωργία Μπόκα, η προϊσταμένη του τμήματος Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας κα Πολυξένη Χούση και οι εργαζόμενοι της «Δομή Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών» Δήμου Αγρινίου, Κοκορώνη Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός και Μπαλαμάτση Ελένη – Διοικητική Υπάλληλος, επισκέφτηκαν τμήμα του 15ου  Νηπιαγωγείου Αγρινίου με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα διατροφής.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε ένα παραμύθι, με πολύ ευαισθησία και φαντασία και στόχο τη σωστή διαχείριση του φαγητού, την ευχαρίστηση και τη χαρά της προσφοράς προς τους άλλους.
Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων με τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι στη συνέχεια καλέστηκαν να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους φαγητό. Οι εργαζόμενοι της δομής, πρόσφεραν «παιχνιδιάρικες» μπανάνες και χυμούς.
Στόχος της δράσης, ήταν οι μικροί μαθητές να μάθουν τον σεβασμό, το «μοίρασμα», την εγκράτεια και το μεγαλείο ψυχής.
Η «Δομή Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών» Δήμου Αγρινίου, είναι ενταγμένη στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2021-2027 με Κωδ. ΟΠΣ: 6001975. 
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο