Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών: Έτοιμος ο καλαίσθητος 16σέλιδος οδηγός, στον οποίο προβάλλεται η ιστορία του Αστακού από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα.




Το εξώφυλλο του 16σέλιδου οδηγού με την ιστορία του Αστακού.


Γράφει ο κ. Χρήστος Μπόνης.
Πρόεδρος Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών.

Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτων, στην μεγάλη προσπάθεια που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια για την προβολή και διαφήμιση του Αστακού, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ, δημιούργησε ένα καλαίσθητο 16σέλιδο φυλλάδιο, στο οποίο προβάλλεται η ιστορία του Αστακού από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα (δείτε τον εδώ).......
Το διαφημιστικό αυτό ΕΝΤΥΠΟ (την επιμέλεια την οποία είχαν ως προς τα κείμενα τα μέλη του Συλλόγου Βασιλική Ευαγγελάτου και Χάρης Βασσάλας και το φωτογραφικό υλικό ο Χρήστος Μπόνης, εκτυπώθηκε σε επτά χιλιάδες αντίτυπα, τα οποία θα διανεμηθούν με ποικιλόμορφο τρόπο, όπως επί παραδείγματι στους επιβάτες από και προς Ιθάκη - Κεφαλλονιά, με το πλοίο της γραμμής, σε επιλεγμένα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ελλάδας (ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΩΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ κλπ), καθώς επίσης και σε συγκεκριμένα τουριστικά γραφεία (Αθήνα - Πάτρα - Ηλεία).
Η προσπάθεια που έγινε είναι πολύ μεγάλη, συλλογική και επίπονη.
Η εμπειρία μας σε τέτοιου είδους δραστηριότητες (εκδόσεις - διαφήμιση, κλπ) ήταν σχεδόν μηδαμινή, η επίπονη προσπάθεια όμως και η αποφασιστικότητα των μελών του Δ.Σ., μας έδωσε την δύναμη να το τολμήσουμε, με αποτέλεσα να δημιουργηθεί αυτό το πολύ καλό (για πρώτη φορά) διαφημιστικό φυλλάδιο και μάλιστα πολυσέλιδο και σε πολυτελή έκδοση.
Εκτιμούμε οτι η επομένη φορά σε παρόμοια δράση και μέσα από την εμπειρία που αποκτήσαμε, θα είναι αρκετά καλύτερη και πιο ποιοτική.
Ήδη θα ξεκινήσει η διανομή στους χορηγούς (δυστυχώς ελάχιστοι ντόπιοι ανταποκρίθηκαν, χαρακτηριστικό... της αγάπης για τον Αστακό), με αφετηρία όσους έχουν έδρα τον Αστακό και εν συνεχεία θα ακολουθούσουν οι υπόλοιποι με έδρα κυρίως την Αθήνα.
Σήμερα το πρωί εθιμοτυπικά επισκέφτηκα τον Δήμαρχο και του παρέδωσα συμβολικά το έντυπο, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει η διανομή όπως έχει προβλεφθεί.



Η εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο, για την παράδοση του 16σέλιδου οδηγού.

13 σχόλια:

  1. Τα λόγια φτωχά μπροστά στο έργο σας!!!
    Πολλά συγχαρητήρια!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία κίνηση. Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες. Πείτε μας από που μπορούμε να το προμηθευτούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Μπόνη
    Πριν από 20-25 χρόνια είχε πέσει στα χέρια μου ένας τόμος μιας γνωστής εγκυκλοπαίδειας (δεν θυμάμαι το όνομα) εκδόσεως το πρώτο ήμισυ του εικοστού αιώνα. Επειδή ήταν το γράμμα Α από περιέργεια κοίταξα τι γράφει για τον Αστακό. Διάβασα ότι ήταν ο βασιλιάς Άστακος ο οποίος είχε ιδρύσει αποικία κάπου στον Ελλήσποντο κλπ. Δεν διάβασα πουθενά για το μαλακόστρακο αστακό. Και φαντάζομαι ότι αστακοί θα υπήρχαν παντού τότε. Σκεφτείτε ότι πριν από 25 χρόνια πουλούσαν τους αστακούς στην Μήλο στο δρόμο. Τόσοι πολλοί ήταν. Και το νησί ονομάζεται Μήλος. Και παρακαλώ κάντε κάτι να βγεί ο αστακός πάνω από το ιατροσημο στο κέντρο υγείας . "Βγάζει μάτι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣΤΑΚΌΣ μοναδικός τόπος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΡΗΣΤΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ . ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΣΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ .ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ . ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ, ΠΡΟΣ ΙΟΝΙΑ ΚΛΠ ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλιστα…….το ακούσαμε κι αυτό….. λέτε ότι το γεγονος ότι δεν ανταποκρίθηκαν οι ντόπιοι δείχνει ότι δεν αγαπούν τον Αστακο. Ξανασκεφτείτε πριν γράψετε κατι αντίστοιχο. Δεν θελει πολύ μυαλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλιστα…. Το ακούσαμε κι αυτό…… λέτε ότι το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν οι ντόπιοι δείχνει ότι δεν αγαπούν τον Αστακο. Ξανασκεφτείτε πριν γράψετε κατι ανάλογο. Δεν θελει πολύ μυαλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πιος θα κάτσει ρε να διαβάσει τόσες σελίδες καλοκαιριάτικα
    εδω δεν προλαβαίνουμε νσ διαβασουμε τους υποψηφιους των τοπικων παραταξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν χρειάζεται γιατί δεν θα καταλάβεις τι διαβάζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ που το διαβάζεις , διαπίστωσες ότι υπάρχουν και ανακρίβειες ; αν ναι , τόλμα να τις ονοματίσεις ... μιας κι απαντάς με τόση άγνοια κι έπαρση !

      Διαγραφή
  10. Μα και να θελω? δέν προλαβαίνω να τα διαβαζω ολα .
    τι ήμε. μουρλός ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς τον 11.42 & 10.25(30/7) προφανως ειναι ο ιδιος-----Ρε !!!!!(ξεκινω με την ιδια προσφωνηση--ακου Ρε ) δεν απαιτουμε απο κατι τυπους σαν και εσενα να το διαβασουν διοτι οπως πολυ σωστα σου απάντησαν δεν θα καταλάβεις τίποτα, εξαλλου η ολη τοποθετηση σου αναδεικνύει την κακοηθεια που υπαρχει σε ενα ευρυτερο στρωμα στον Αστακο απεναντι σε καθε προσπαθεια που στοχο εχει (ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ) την προβολη του Αστακου.Προφανως θα υπαρχουν ατελειες(ειναι η πρωτη φορα που επεξεργαζομαστε και δουλευουμε μια τετοια δραση) και φυσικα ζηταμε απο ολους να μας τις υποδείξουν. Δυστυχως ομως σε ενα (μικρο) συνολο η εμπαθεια , η κακια ο φθονος αλλα και η με εμμεσο τροπο προβοκατορικη κριτικη(προερχομενοι απο γνωστα κεντρα που τα γνωριζουμε και θα εμφανιστούν σιγα-σιγα) ειναι μια επικινδυνη σταση ζωης για τους συγκεκριμενους.. Μονο η συγκεκριμενη απαντηση του υπονομευτη 10.25 ,ειναι χαρακτηριστικη. Επι του προκειμενου τωρα (και απευθυνομαι στον συγκεκριμενο) γραφεις μεταξυ αλλων για ανακριβειες και απαιτεις απο καποιον αλλον σχολιαστη , αφηνοντας και προστυχα υπονοουμενα να τις ανακαλύψεις!!! Σε προκαλω να τις αποκαλυψεις εσυ, με μια προυποθεση.Γνωριζοντας ελληνικα(κατι που ειμαι βεβαιος οτι δεν γνωριζεις) να παραμεινεις πιστος και ακριβεστατος στην εννοια της λεξης ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ(εκτιμω οτι γνωριζεις την διαφορα ανακριβεια απο λαθος).Σε αναμενουμε ΧΡ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συντάκτες του διαφημιστικού φυλλαδίου είναι ένας ή πολλοί ?

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο