Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Γέμισαν ξανά οι πέντε κλινικές covid στα νοσοκομεία της Πάτρας - 23 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

 


Τα 1.466 έφτασαν χθες τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Δυτική Ελλάδα. Στον αντίποδα οι νοσηλείες παραμένουν ελεγχόμενες αλλά υψηλές με τις διακομιδές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών να είναι δεκάδες σε κάθε εφημερία.
Διαβάστε περισσότερα »

Από την άλλη πλευρά οι εμβολιασμοί βαίνουν προς μηδενισμό. Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι χθες στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο έγιναν 100 εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 80 αφορούσαν την Γ΄δόση.

Αν και βρισκόμαστε τέλη Μαρτίου οι αριθμοί διαψεύδουν τις εκτιμήσεις που υπήρχαν για κάμψη της πανδημίας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 63 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, τρία παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική και 13 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 46 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 10 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στον ”Άγιο Ανδρέα” νοσηλεύονταν πλέον των 60 ασθενών στις Κλινικές καθώς στη βραδινή εφημερία έγιναν 12 εισαγωγές. Μέχρι το μεσημέρι όμως δόθηκαν εξιτήρια κι έτσι μειώθηκε ο αριθμός των νοσηλευομένων.

bestpatra


6 σχόλια:

  1. Η αποτυχημένη παρέα έχει καταφέρει, να καταγραφούν εως και σήμερα 27.341 θάνατοι από covid , κατά την διακυβερνησή της. Το ποσοστό θανάτων ανα εκατομύριο κατοίκους, (ο πιο αντιπροσωπευτικός σκληρός δείκτης διαχείρησης της πανδημίας),είναι 2646, κατατάσοντας την Ελλαδά στην 26 χειρότερη θέση παγκοσμίως, οταν ο παγκόσμιος μέσος όρος έιναι 789,3 .Οι κουτοπόνηροι , οι οποίοι διατείνονταν σε όλους τους τόνους ότι η πανδημία τελειώνει, επανειλημμένα (π.χ. όταν βγήκε το εμβόλιο , την περίοδο των χριστουγένων του 20 , την περίοδο της τουριστικής περιοδου) και ότι διανύουμε το τελευταίο (ατέλειωτο) μίλι, και καμάρωναν για την κατάντια και την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, υποστηρίζοντας πως μας γλύτωσαν από έξοδα, επειδή δεν κατασκέυασαν ικανό αριθμό ΜΕΘ και δεν προσέλαβαν γιατρούς, άφησαν την πλέον ευάλωτη ομάδα του πλυθησμού
    (τους ηλικιωμένους), έρμαιο στους παπάδες και τους ψεκασμένους.
    Ας ενημερώσει κάποιος τον τσιρίζοντα υπουργό ότι η Ελλαδίτσα μας ξεπέρασε στους θανάτους ανα εκατομμύριο και το Βέλγιο.
    Καταλαβαίνω ότι για τον συγκεκριμένο υπουργό, η παραμονή της ΝΔ στην κυβέρνηση είναι θέμα "επιβίωσης", αλλά δεν μπορεί να υπερασπίζεται την αποτυχημένη πολιτική του, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα οτι η Ελλαδίτσα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση από το Βέλγιο όταν την χρονική στιγμή που έκανε χρήση του επιχειρήματος, το Βέλγιο είχε την χειρότερη θέση σε θανατους ανα εκατομμύριο κατοικους παγκοσμιώς.
    Το ξαναλέω : ο μπουμπούκος υποστήριζε τσιρίζοντας ότι η διαχείρηση της πανδημίας ήταν επιτυχημένη γιατί ήμασταν καλύτεροι από την χειρότερη χώρα στον κόσμο.
    Και κάτι εκτός θέματος για τα ξεφτέρια : αφού η μείωση του φόρου στα κάυσιμα ή μείωση του Φ.Π.Α., δεν γίνεται γιατί θα ωφελήσει τους πλούσιους , γιατί δεν κάνουν το αυτονόητο (που δεν θα ωφελήσει τους πλούσιους) να φορολογήσουν τους πλούσιους και να αυξήσουν τον μισθό. Ή θα βρεθούν στην θέση να ομολογήσουν ότι δεν μπορούν να πάνε κόντρα στα συμφέροντα των αφεντικών τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δικά σου τα ξεφτέρια του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν υποσχεθεί ψέματα προεκλογικά ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσουν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικους και όταν ήρθαν στην εξουσία υπέγραψαν τρίτο μνημόνιο τι έχεις να πεις; Τα δικά σου τα ξεφτέρια του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν υποσχεθεί ψέματα προεκλογικά ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και όταν ήρθαν στην εξουσία τον αύξησαν 40% τι έχεις να πεις; Τα δικά σου τα ξεφτέρια του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν υποσχεθεί ψέματα προεκλογικά ότι θα αυξήσουν τον κατώτατο μισθό και όταν ήρθαν στην εξουσία δεν έκαναν τίποτα τι έχεις να πεις; Τα δικά σου τα ξεφτέρια του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν υποσχεθεί ψέματα προεκλογικά ότι θα φέρουν τη ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ και τη μείωση των φόρων και όταν ήρθαν στην εξουσία αύξησαν τον ΦΠΑ στα νησιά από το 13% στο 24% τι έχεις να πεις; Τα δικά σου τα ξεφτέρια του ΣΥΡΙΖΑ που έκλεισαν τις τράπεζες τον Ιούλιο του 2015 και βγήκαμε με το ένα πόδι έξω από την ευρωζώνη και την απόλυτη καταστροφή οικονομική, πνευματική και ηθική τι έχεις να πεις; Για τον κορωνοιο φταίει η Νέα Δημοκρατία; Για τον πόλεμο στην Ουκρανία φταίει η Νέα Δημοκρατία; Άσε μας ρε φίλε, καθόμαστε και σε ακούμε βραδιάτικα...

      Διαγραφή
  2. θελουν να μας δείξουν οτι ολα πάνε άριστα και καλά για τα, ψηφαλάκια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί αφού όλος ο κόσμος είναι εμβολιασμενος και πρέπει να αποκτήσει την ελευθερία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φονιάδες τού Ελληνικού έθνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ατυχησαμε που δεν είχαμε τον ΠΟΛΛΑΚΗ Υπουργό Υγείας.... Οι μισοί θα βλέπαμε ραδ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο