Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Επίστρωση με πέτρα Αστακού και όχι με πέτρα Λεπενούς, στη μελέτη της ανάπλασης του Αστακού, για την νέα πλατεία που διαμορφώνεται στη διασταύρωση των οδών Δημοκρατίας και Βασιλέως Γεωργίου.


Τον Μάϊο του 2018, όταν ήταν σε εξέλιξη η ανάπλαση της πλατείας των Φυτειών, είχαμε ένα μικρό επεισόδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσον αφορά το είδος της πέτρας που χρησιμοποιούταν στο έργο (θυμηθείτε το εδώ), με την μελέτη πράγματι να επιβεβαιώνει τις αναφορές για χρησιμοποιούμενη άλλη πέτρα.......

Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε πάλι θέμα σχετικά με το τύπο της πέτρας που χρησιμοποιείτε στην ανάπλαση του Αστακού Α' φάση και συγκεκριμένα για την νέα πλατεία που διαμορφώνεται στη διασταύρωση των οδών Δημοκρατίας και Βασιλέως Γεωργίου.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι η μελέτη προβλέπει πέτρα Λεπενούς, ενώ στη πραγματικότητα η επίστρωση γίνεται με πέτρα Αστακού.
Εμείς και σε αυτή την περίπτωση καταφύγαμε στη μελέτη, η οποία είναι δημοσιευμένη (δείτε εδώ), για να δούμε από δικό μας ενδιαφέρον σαν πολίτες που επώνυμα δημόσια γράφουμε, τι ακριβώς συμβαίνει.
Στην μελέτη αναφέρεται σαφώς, ότι η επίστρωση της πλατείας στη διασταύρωση των οδών Δημοκρατίας και Βασιλέως Γεωργίου, θα γίνει με πέτρα τοπικής προέλευσης Αστακού και όχι Λεπενούς και επισυνάπτουμε για τεκμηρίωση των λεγομένων μας το σχετικό απόσπασμα της μελέτης. Άρα η μελέτη αποδεικνύει, ότι λαθεμένα αναφέρθηκε από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, ότι από την μελέτη προβλέπεται επίστρωση με πέτρα Λεπενούς.
Για να αλλάξει ο τύπος της πέτρας, θα πρέπει να υπάρχει σχετικό αίτημα προς τη Διευθύνουσα Υπηρεσία (Τεχνική Υπηρεσία Μεσολογγίου), το οποίο να έχει εγκριθεί. Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αν υφίστατο και αν έχει συμβεί.


Το σχετικό απόσπασμα της μελέτης της ανάπλασης του Αστακού Α' φάση.
mytikaspress

5 σχόλια:

  1. Ψαξε τώρα Βασιλη, εσύ που έχεις άποψη για όλα, και βγάλε στον αέρα την απόφαση οικονομικής επιτροπής που άλλαξε τη μελέτη και την έκανε λεπενούς κι έδωσε στον εργολάβο 130000 ευρώ επιπλέον. Και μετά πες μας σε ποιες τσέπες πήγαν αυτά τα χρήματα για να είσαι σωστός και ζήτησε και συγνώμη από τον δημοτικο σύμβουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόψτε τα παραμύθια . Ο δημοτικός σύμβουλος είπε ότι η μελέτη ειχε πέτρα Λεπενούς και πήραν πέτρα απο αστακό . Η μελέτη έχει πέτρα αστακού ή παρόμοια .

      Διαγραφή
  2. ΦΑΤΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γλεπουνε εργα και παθαινουνε . το 2023 θα παρουνε ξανα το μηνυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτιάξτε φτιάξτε γιατί με τούς προηγούμενους όλα ένα τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο