Μία εξαιρετικά
δυσάρεστη έκπληξη από τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια, την οποία
πραγματικά δεν περιμέναμε. Ο υπουργός μιλώντας στο αραβικό δίκτυο Arab
News, εμφανίστηκε ως άλλος Βαρουφάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν
ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο!
Διάβασε το πραγματικά απίστευτο απόσπασμα:
Αναλύοντας τις διαμάχες που εμπλέκουν την Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με τη γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Νίκος Δένδιας είπε: «Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο, για να βρει πετρέλαιο, για έναν πολύ, πολύ απλό λόγο:
«Χρειαζόμαστε 10 ή 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό από το πετρελαιο της Σαουδικής Αραβίας για παράδειγμα. Έτσι, δεν οραματίζομαι την Ελλάδα ως χώρα παραγωγής πετρελαίου!
«Και με όλο τον σεβασμό, το Αιγαίο, για παράδειγμα, είναι ένας επίγειος παράδεισος. Δεν σκοπεύουμε να μετατραπεί σε «κόλπο του Μεξικού».
Η Ελλάδα επιθυμεί να έχει πολύ καλές σχέσεις με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, αλλά η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».
Αυτά είπε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Και πλέον η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει εάν τα είπε για να καλοπιάσει τους άραβες ή εάν είναι πλέον η επίσημη κυβερνητική πολιτική στο θέμα διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσογείο.
newsbreak
Γι αυτό τον κύριο κάποιοι χειροκροτούσαν και έλεγαν μπράβο τώρα τι λένε? Τέτοιοι μας κυβερνάνε μόνο να κατηγορούμε τους άλλους
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν γενικα διαβάζουμε κάτι για πρωτη φορα . Να μήν βιαζόμαστε να λεμε κάτι.
ΔιαγραφήΤο ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις... είναι προφανές ότι δεν αφορούν το υπάρχον ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας. Από κει και μετά δεν αντιλαμβάνομαι την " οργή" ορισμένων. Είναι αντίθετοι με το πρόγραμμα απολιγνιτοποιησης της Κυβέρνησης; Αμφισβητούν το ότι τα όποια κοιτάσματα, θέλουν 10 με 20 χρόνια για να αξιοποιηθούν;(σαν περισσότερο ειδικοί ορισμένοι, θα ξέρουν και πόσα είναι ). Αμφισβητούν ότι το πετρέλαιο ή το Φ.Α.που βγαίνει από κάποια χιλιόμετρα βάθος, θα είναι πολύ πιο ακριβό από αυτό που αντλείται από λίγα μέτρα βάθος; (Αραβικές χώρες). Είναι αντίθετοι με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Τελικά είμαστε ξεχωριστός λαός. Πριν από μία βδομάδα δοξαζαμε το Δένδια και τώρα βρήκαμε ευκαιρία να τον κατασπαραξουμε. Φαίνεται ότι η απόσταση μεταξύ "ήρωα" και "προδότη" είναι πολύ μικρή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. Εκείνο το ρητορικό ερώτημα στην αρχή του σχολίου σας ..." Χαρίζουμε το πετρέλαιο του Αιγαίου στους Τούρκους;" από πού προκύπτει; Ποια λογική σας οδήγησε σ αυτό;
Εύγε στον Νικόλα Δένδια κι ας μήν ειμαι με την Ν.Δ.
ΑπάντησηΔιαγραφή