Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Στο αστυνομικό τμήμα ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ επειδή έκανε λειτουργία παρά την απαγόρευση

Υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Ιερώνυμου.
     Στο αστυνομικό τμήμα Κυθήρων παρουσιάστηκε ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ καθώς την Παρασκευή άνοιξε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, την οποία τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική απαγόρευση, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία........



          Σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα επειδή έμαθε ότι τον αναζητούν οι Αρχές. Εκεί υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Ιερώνυμου.
          Σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη φορά θα περάσει αυτόφωρο.
Ο ναός είναι μικρός και με τους ψάλτες και τους ηλικιωμένους που ήταν μέσα ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος.
              Θυμίζουμε ότι ότι ο Μητροπολίτης Κυθήρων, με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση για μη τέλεση των λειτουργιών στους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Μεταξύ άλλων στην επιστολή ανέφερε ότι η «η κρατική εξουσία υπερβαίνει τα εσκαμμένα» και έκανε λόγο για ολιγοπιστία και απιστία από μέρους της Εκκλησίας.

13 σχόλια:

  1. Είναι και κουτοπόνηρος ο μητροπολίτης. Αντί να αναλάβει την ευθύνη δικαιολογήθηκε. Αφού πιστεύει τόσο πολύ, προτείνω να μεταλάβει τα βεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊου και μετά να καλέσει όλους τους ανεγκεφαλους μητροπολίτες και να μείνουν ένα μήνα σε μοναστήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιος ο Κυθηρων.Ο μονος Μητροπολιτης στην Ελλαδα που δεν παρεδωσε τα κλειδια των εκκλησιων και τις ψυχες του ποιμνιου του.Ντροπη στους υπολοιπους.Ας διδαχτουμε απο την επιδημια σε Αγρινιο Μεσολογγι Αιτωλικο το 1918 και πως αντιμετωπιστηκε με την Εικονα της Παναγιας Προυσιωτισσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τον γάιδαρο του στείλανε την εγκύκλιο για κλειστές εκκλησίες;
    Το ψέμα είναι αμαρτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την θεία κοινωνία κολλάμε μόνο έναν ιό τον Υιό του Θεού!!
    Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησε μας!!!

    Ας μην είμαστε ασεβείς αλλά ας μετανοήσουμε και να ζητήσουμε συγχώρεση από το Θεό να μας ελεήσει και να μας λυτρώσει από αυτή την Πανδημία που έχει καταβάλει το έθνος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ 3:36 πήγαινε να κοινωνήσεις και μετά πήγαινε στη γυναίκα και τα παιδιά σου.... Τουλάχιστον επικίνδυνος είσαι....

      Διαγραφή
  5. Βρέθηκε η λύση για τον κορονοιό. Το ποίμνιο να κλειστεί στις εκκλησίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Κυθήρων δεν είναι μόνο επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία - και του ..ποιμνίου του- αλλά και δειλός. Δεν υπερασπίστηκε αυτό που έκανε. Για να γλυτώσει την ποινική δίωξη, που υφίστανται-και σωστά- όλοι όσοι ανοίγουν τα μαγαζιά τους, παραβιάζοντας το νόμο για την προστασία της δημόσιας υγείας, ψέλλισε ως δικαιολογία, ότι δεν είχε πάρει την απαγορευτική εγκύκλιο της Αρχιεπισκοπής!!. Και η πολιτεία του έκανε τη χάρη - κάκιστα - να δεχθεί αυτή την δειλή δικαιολογία. Φανταστείτε τι θα έκανε ο λεβέντης αυτό αν απειλούνταν με κάτι σοβαρότερο. Σίγουρα θα άλλαζε και την πίστη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας ηταν ο σοφός που γνώριζε να υπερασπίζεται
      με αξιοπρέπεια Τις Ιδέες Του : Σωκράτης

      Διαγραφή
  7. Για να ενημέρωση τους αγαπητούς αναγνωστες του μπλοκ Ξηρόμερο νιουζ ο Μητροπολιτης Κυθήρων δεν ψευδετε για την εγκύκλιο όντως δεν έχει ερθει ακόμα στους εφημέριους ουτε καν στος αρχιερατικους περιφερείας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ κύριε 1:43 αν κάποιος πιστεύει στην Θεία Κοινωνία του σώματος και αίματος το Κυρίου ημών Ιησού Χριστού δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!Αν κάποιος δεν πιστεύει είναι στην επιλογή του.

    Καλό είναι να γνωρίζουμε καποια πράγματα πριν στρέφουμε τις απόψεις μας προς τα άκρα και γινόμαστε ασεβείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1918: Όταν η Παναγία έσωσε τους κατοίκους σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι από την επάρατο νόσο ο λαός έκανε παρακλήσεις στην Κυρά Θεοτόκο και την ευχαριστούσε. Εμείς οι δήθεν μοντέρνοι αντί να ζητήσουμε ξανά την βοήθεια της, στρεφόμαστε εναντίον της Εκκλησίας και της πίστεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε τι λέτε; Τι σχέση έχει η πίστη με το όλο θέμα του covid 19;Οχι να αφήσουμε ανοιχτές τις εκκλησίες, να υπάρχει συνωστισμός και όλα καλά.... Ρε πάτε καλά; Το λιγότερο επικίνδυνοι είστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όσοι πάνε στο σούπερ μάρκετ είναι επικίνδυνοι και όσοι βγαίνουν από το σπίτι τους είναι επικίνδυνοι και όσοι συνεχίζουν να εργάζονται είναι επικίνδυνοι όχι μόνο όσοι πάνε Εκκλησία! Ας σταματήσει το δήθεν ενδιαφέρον σας γιατί αν ήταν ενδιαφέρον πραγματικό θα κρίνατε λογικά και όχι μόνο μια πλευρά.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο