Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Το Σαββατοκύριακο της κρίσης: Οι δύο τομείς που θα κρίνουν την καθολική απαγόρευση

Εν αναμονή της στάσης που θα κρατήσουν οι πολίτες είναι η κυβέρνηση για το έσχατο μέτρο της καθολικής απαγόρευσης.
Οι δύο επόμενες μέρες είναι από τις κρισιμότερες μέχρι στιγμής στην προσπάθεια που γίνεται να μην εξαπλωθεί περισσότερο ο κορονοϊός στην χώρα μας.
Με τον απολογισμό μέχρι στιγμής να έχει φτάσει στα 464 κρούσματα και στους 6 θανάτους, η κυβέρνηση είναι έτοιμη για να λάβει το έσχατο μέτρο της καθολικής (πλην εξαιρέσεων) απαγόρευσης της κυκλοφορίας...

Μάλιστα, στο χθεσινό του διάγγελμα ουσιαστικά προειδοποίησε τους πολίτες πως από την συμπεριφορά τους, το Σαββατοκύριακο θα κριθεί, αν τελικά θα γίνει κάτι τέτοιο.
«Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», είπε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, βλέποντας ανησυχητικά σημάδια συμπεριφοράς.
Ουσιαστικά, το αν τελικά θα επιβληθεί η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, θα εξαρτηθεί από δύο τομείς...
Από αυτούς που φεύγουν για την επαρχία και από αυτούς που βγαίνουν βόλτες σε κεντρικά σημεία που γεμίζουν με κόσμο.
Όσον αφορά το πρώτο κομμάτι, έχει παρατηρηθεί πως υπάρχει μία αυξητική τάση των ανθρώπων που φεύγουν από την Αθήνα για τα χωριά τους ή για διάφορα νησιά που έχουν εξοχικό. Κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο και ελοχεύει τον κίνδυνο της διασποράς της νόσου.
Με δεδομένο οτι κάποιος μπορείτε είτε να έχει τον ιό, να μην έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα ακόμα, αλλά να μπορεί να τον μεταδόσει, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς μπορεί να τον μεταφέρει σε μικρές κοινωνίες με ηλικιωμένους ανθρώπους όπου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την περίθαλψη τους.
Αυτό, η κυβέρνηση θέλει να το αποφύγει με κάθε κόστος, καθώς μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στην μάχη που δίνεται αυτή την περίοδο.
Όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι τώρα, αυτό τον ασυνείδητων που βολτάρουν σε μέρη γεμάτα κόσμο, αν παρατηρηθούν και αυτό το Σαββατοκύριακο ανάλογες εικόνες, όπως αυτές του προηγούμενου σε ΑθήναΘεσσαλονίκηΠάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις, τότε η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αποτελεί μονόδρομο.
Άρα, άπαντες πρέπει να δείξουν την σωστή στάση και στους δύο τομείς...

3 σχόλια:

  1. Το χειροτερο δεν ειναι ο περιπατος.ειναι λογικο να βγουμε εναν περιπατο να βγαλουμε λιγο τα παιδια για εναν περιπατο.μεσα στο σπιτι δε γινεται ολη μερα κ για τοσο καιρο.περα απο ψυχολογικα θα παθουμε κ αγκυλωση.το προβλημα ειναι που εφυγε ολη η αθηνα κ πηγαινει στα χωρια λες κ ειναι διακοπες.αυτη ειναι η διασπορα οχι ο απλος περιπατος.μην τρελαθουμε τωρα δα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεχρι το σαββατοκυριακο θα εχουν κατεβει και οι υπολοιποι απο την αθηνα.ηδη γεμισαν τα χωρια.τωρα θα γινει το μπαμ της διασπορας της νοσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο