Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Σε διαδικασία δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας ο Δήμος Ξηρομέρου

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS 

            Σε ένα σημαντικό βήμα προχωρά ο Δήμος Ξηρομέρου, συντονισμένος στις απαιτήσεις της νέας εποχής που είναι η προώθηση της πράσινης οικονομίας, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στο Περιβάλλον.
        Με αυτά κατά νου, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου, η οποία θα είναι αστικός συνεταιρισμός αποκλειστικού σκοπού, ο οποίος διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 4513/2018 και συμπληρωματικά από αυτές του Ν. 1667/1986 ως εκάστοτε ισχύουν.............


           Στην αρχική σύνθεση θα μετέχουν ο Δήμος Ξηρομέρου (με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 40%), το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου» (με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 20%), το Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Ξηρομέρου» (με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 10%), το Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξηρομέρου» (με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 10%) , το Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξηρομέρου» (με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 10%) και το Ν.Π.Ι.Δ. «Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου» (με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 10%).

           Το αρχικό κεφάλαιο της υπό σύσταση ενεργειακής κοινότητας ανέρχεται στα 1.000 €, το οποίο αποτελείται από δέκα (10) συνεταιριστικές μερίδες αξίας 100 € η κάθε μία.

        Τώρα ποια είναι το πιθανό όφελος για τον Δήμο Ξηρομέρου και τους δημότες, από την υπό ίδρυση Ενεργειακή Κοινότητας;
         Το όφελος είναι η διεκδίκηση ένταξης του Δήμου Ξηρομέρου, σε χρηματοδοτικά εργαλεία από Εθνικούς ή Ευρωπαϊκούς πόρους, που αποσκοπούν:
  • Στην μείωση των εξόδων από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω του ενεργειακού συμψηφισμού της καταναλισκόμενης και παραγόμενης ενέργειας (net-metering).
  • Στη δημιουργία επενδύσεων, ώστε να επέλθει ενεργειακή αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του Δήμου Ξηρομέρου.
  • Στην δημιουργία επενδύσεων για την απ' ευθείας παραγωγή ενέργειας μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.).
  • Στην πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων ευαισθητοποίησης των πολιτών στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινότητα του

11 σχόλια:

  1. Στο ευρύτερο κοινωνικό πρόσωπο της που αφορά την βοήθεια των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστουμε το περικλη κουτσομπινα
    Ειναι ο καλυτερος και εχει σχεδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περικλη κουτσομπινα αξιος
    Σε ευχαριστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχουμε χορτασει θεωρια και προς το παρον υλοποιούνται μόνο μελετες που είχαν ωριμάσει απο την προηγούμενη δημοτικη αρχή. περιμένουμε!ΑΛΉΘΕΙΑ με τις παράνιμες παροχές τι γίνεται? με αυτές στο βαλτί ολοκληρώθηκε η δέσμευσή σας? Των συγγενών και φίλων πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΘΡΑΣΥΜΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ. Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΟΥΤΡΑ?
    ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑΤΕ? ΚΑΚΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tι εκανε ο Κουτσυμπινας βρε παιδιά ? το προγραμμα το ειχει υπο ψιν ο δημος εδω και 3 μηνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ....στα δυο σχολια των 10:30 και 10:36......ασε καναδυο ωρες ενδιαμεσα πριν σχολιασεις για να μην καταλαβουμε οτι εισαι ο ΙΔΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κουτσομπινας κινησε τη διαδικασια
    Περικλη εισαι δυναμη
    Πολλες γνωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά 6 μήνες μετά με οοολα αυτά τα σχολια από τα γαλουνακια καταλαβαίνουμε πως κια να ξαναβγαιναν θα έκαναν κια χειρότερα.... Έχουν πάθει παρακρουση από την έλλειψη χρήματος..... Το αξιοθαύμαστο είναι ο τρόπος που το λένε παντού, έτσι ωμά.... Τελείωσαν όλα... Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να αγγίξτε πια... Το τέλος σας ήρθε κια δεν θέλετε να το δείτε... Συγχωρεθηκε ο Γαλουνακο.... Παρακαλώ να ανεβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο αμισθος συμβουλος ενεργειας ξερει πολλα
    Ειναι αρχηγος με τοση γνωση
    Πολυ γνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ των 12:33 είσαι για τα πανηγύρια μόνο και για χορούς καίγοντας ουίσκι.... Το τι έκανε η προηγούμενη φάνηκε μόνο φαγοπότι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο