Ο Στέλιος Ντίνος, αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων, μας έστειλε την ενημέρωση και σημειώνει τη μεγάλη αποκάλυψη του Φιλολόγου Γεράσιμου Αραβανή απο την Λευκάδα:
Ο Χριστός επί του σταυρού δεν λιγοψύχισε. Όλοι ξέρουμε ότι είπε το: "Ηλί ηλι λαμά σαβαχθανί" που το μετέφρασαν "θεέ μου, θεέ μου ινά τι με εκγατέλειπες!!!".
Οι κρατούντες την θρησκεία θέλησαν να αποδώσουν στον Χριστό την ανθρώπινη συμπεριφορά επί του σταυρού. Τον φέρουν να λιγοψύχησε μόνο και μόνο για να αιτιολογήσουν τις δικές του λιγοψυχίες ή με μια καλλίτερη έκφραση την δική τους πάγια συμπεριφορά.
Η τελευταία φράση του ΧΡΙΣΤΟΥ σύμφωνα με το φιλόλογο Γεράσιμο Αραβανή δεν είναι αραμαϊκά, αλλά ήταν στην Αρχαία Ελληνική, που δεν καταλάβαιναν στην εποχή του: "ΗΛΙ ΗΛΙ ΛΑΜΑ ΣΑΒΑΧΘΑΝΙ" =ΥΨΗΛΑ (ἠλί-βατος) ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ (λᾶμα, λῆμα) ΜΕ ΧΑΡΑ (σαβαῖ) ΧΘΟΝΙΟΙ.. = "Υψηλά το πνεύμα με χαρά" δηλ. "αφήνω με χαρά το πνεύμα μου να ανέβει πάνω" και όχι ότι... λιψοψύχησε επὶ του Σταυρού.
Είναι η ύψιστη έκφραση του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ....
ΥΓ: Γεράσιμος Αραβανής, ένα πρόσωπο που ποτέ δεν δέχθηκε να εισέλθει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να στραβώσει τα παιδιά με αυτά που θα τον υποχρέωναν να διδάσκει...
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου η κεντρική εκδήλωση του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Λευκάδας, που οργανώνεται κάθε χρόνο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας..........
Παρόντες ήταν ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μ. Νικητάκης και κ. Φ. Κούρτης, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Σ. Αρβανίτης, Διευθυντές Σχολείων, Καθηγητές, εκπρόσωποι της Ενώσεως Γονέων, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, μαθητές και πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας κ. Μιλτιάδης Γκαμπρέλας, και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί (δια γραπτού μηνύματος) των συγγραφέων Κώστα Δούκα (Ομηριστής) και Έφης Πολυγιαννάκη (ο Δίσκος της Φαιστού μιλάει Ελληνικά), καθώς και του Αστροφυσικού Καθηγητή Παν. Αθηνών Ξενοφώντα Μουσά (Υπολογιστής των Αντικυθήρων).
Αγγελική Μπαζίνα
Αγγελική Μπαζίνα
Η Καθηγήτρια του ΕΠΑΛ κ. Αγγελική Μπαζίνα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Το Επαγγελματικό Λύκειο Λευκάδας εκτός από την Τεχνολογία προάγει και την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Τη φετινή σχολική χρονιά, χάρις στην επιστημοσύνη των Καθηγητών μας και με την συνεργασία των μαθητών μας, κατασκευάσαμε ένα νέο Εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού, για να συνδέσουμε την Πληροφορική με την αιχμή της Τεχνολογίας.
Κατασκευάσαμε επίσης Θεατρική Σκηνή, μετασχηματίζοντας την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε μόνιμο χώρο Πολιτισμού, ανοιχτό και στην Κοινωνία της Λευκάδας. Σε δύο εβδομάδες (23 και 24 Μαΐου) μπορείτε να επισκεφθείτε τον χώρο μας, όπου θα λειτουργήσει μια πρωτότυπη έκθεση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που δουλέψαμε όλη τη χρονιά.
Και δικαιώνουμε τον τίτλο μας ως Επαγγελματικό Λύκειο, (Λύκειο σημαίνει «φωτεινό» σχολείο), με την πρωτοποριακή επίσης πράξη, να εκδώσει το σχολείο μας Βιβλίο. Βιβλίο μάλιστα για την Ελληνική Γλώσσα και Γραφή, με αφορμή την πρώτη καθιέρωση του εορτασμού στα σχολεία όλης της Χώρας της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Είναι εμπλουτισμένο με Ιστορικά στοιχεία που λείπουν από την Εκπαίδευση.
Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν από το σχολείο μας σε όποιον Πολίτη ενδιαφέρεται και σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Ευχαριστούμε τον εξαιρετικό Φιλόλογο κ. Γεράσιμο Αραβανή, που βοηθάει το σχολείο μας επί πολλά ήδη χρόνια σε εκδηλώσεις Παιδείας και Πολιτισμού.
Στον προθάλαμο της αίθουσας βρίσκονται εκτεθειμένα σε αφίσες τα Ονόματα αρχαίων Λευκαδίων, από τον 6ο έως τον 3ο αιώνα π.Χ., από επιγραφές που βρέθηκαν πάνω σε επιτύμβιες στήλες στα νεκροταφεία της αρχαίας Νηρίκου. Μπορείτε να τα επισκεφθήτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας. Ερμηνευόμενα τα Ονόματα αυτά, μας δεικνύουν το υψηλό επίπεδο πολιτισμού των Ελλήνων, με έννοιες όπως: Δίκη (δικαιοσύνη), Φρόνησις (νους), Κλέος (δόξα), Μνήσις (μνήμη, μυαλό), Κράτος (δύναμη), Άκος (ίαση, θεραπεία), Χάρις (ομορφιά πρωτίστως ψυχής), Λάμα (πνεύμα)! Η εργασία αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην Λευκάδα!
Σας παρουσιάζω τον πρώτο ομιλητή της αποψινής εκδηλώσεως, τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Αναστάσιο Στάμου, τον ένα εκ των δύο συγγραφέων του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας «Η Ελληνικότητα του Ελληνικού Αλφαβήτου». Έχει συγγράψει από το 2005 το εξαιρετικό βιβλίο «Ιερά Ελευσίς, η Αληθινή Ιστορία». Από την Μυστηριακή Ελευσίνα ορμώμενος, με απώτερη Ηπειρώτικη-Αρβανίτικη καταγωγή εκ πατρός, και Μικρασιάτικη καταγωγή εκ μητρός, είναι νυμφευμένος με τη γνωστή μας Λευκαδία Ποιήτρια-Λογοτέχνη και Εκπαιδευτικό Ιωάννα Κόκλα.
Μελετά επισταμένως την αρχαία Γραμματεία μας, συμμετέχει ως εισηγητής σε διεθνή Συνέδρια Προϊστορίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, υπηρετώντας τη νέα Επιστήμη της Γεωμυθολογίας.
Συγγράφει μελέτες και δοκίμια, αρθρογραφεί και παρουσιάζει τα πορίσματα των ερευνών του σε Ραδιοφωνικές και Τηλεοπτικές εκπομπές, σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Πνευματικά Κέντρα Δήμων. Είναι πρόεδρος του Κέντρου Ελευσινιακών Μελετών «Δάειρα».
Σας παρουσιάζω επίσης τον δεύτερο ομιλητή μας, τον έτερο συγγραφέα του βιβλίου «Η Ελληνικότητα του Ελληνικού Αλφαβήτου» κ. Γεράσιμο Αραβανή, γνωστή πνευματική προσωπικότητα της Κοινωνίας της Λευκάδας. Γεννημένος στην Καρυά από φτωχούς γονείς αγρότες. Είναι Πτυχιούχος της Νομικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί το επάγγελμα-λειτούργημα του Φιλόλογου Φροντιστή.Πάθος του η αρχαία Ελληνική Γραμματεία, και ειδικότερα η αρχαία ελληνική τραγωδία.
Έργα του: ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ, 200 Αρχαία Ελληνικά Κείμενα, «Τα αρχαία Ελληνικά του υποψηφίου» και «Τα Λατινικά του υποψηφίου για τα Α.Ε.Ι.», η υποδειγματική Έκθεση Ιδεών, Δοκίμια σύγχρονου προβληματισμού, έργα του Λυσία, του Ξενοφώντος Λακεδαιμονίων και Αθηναίων Πολιτεία, έργα του Ισοκράτους, του Πλάτωνος η Απολογία Σωκράτους, του Σοφοκλέους Αντιγόνη και Οιδίπους Τύραννος, το ψεύδος της «ινδοευρωπαϊκής» θεωρίας και η ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑ των Ελλήνων. Κείμενα-άρθρα του δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά».
Ακολούθησαν οι δύο εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις με καταιγιστικά επιχειρήματα των Ομιλητών και Συγγραφέων για την Ελληνικότητα του Αλφαβήτου (σε αντίθεση με την διδασκόμενη στα σχολεία μας Σημιτικότητα), η πρώτη βάσει Επιγραφικών, Γλωσσολογικών και Αρχαιολογικών δεδομένων, η δεύτερη βάσει κειμένων της Αρχαίας Γραμματείας μας, που άφησαν άριστες εντυπώσεις στο κοινό. Το βιβλίο αποτελείται από 80 σελίδες, περιέχει 60 εικόνες και πλούσια βιβλιογραφία.
Τα Περιεχόμενά του βιβλίου είναι:
- ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ
• Ἀλφαβητικὲς Ἐπιγραφές (Θήρας, Ἀθήνας, Κορίνθου, Μακεδονίας)
• Ἑλληνικὲς Συλλαβικὲς Ἐπιγραφές (ΓΓΒ, Κυπριακή, ΓΓΑ)
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ (Γεράσιμος Ἀραβανής)
- Κείμενα δηλωτικὰ τῆς ἑλληνικότητας τοῦ Ἀλφαβήτου μας
- Ἀναφορὲς ξένων καὶ Ἑλλήνων ἐπιστημόνων γιὰ τὴν ἑλληνικότητα τοῦ Ἀλφαβήτου
- Εὑρήματα βεβαιωτικὰ τῆς ἑλληνικότητας τοῦ Ἀλφαβήτου
- Φοινίκη, Φοίνικες καὶ Φοινικικὸ Ἀλφάβητο
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΜΗΤΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΑΒΙΚΩΝ ΓΡΑΦΩΝ (Ἀναστάσιος Στάμου)
- Ἡ ἀνοίκεια μεταχείριση τῆς μητέρας Γλώσσας καὶ τῆς Ἱστορίας μας
- Ἐπιθέσεις κακοηθείας – Ἄμυνα προμαχούντων Ἑλλήνων
- Ἐνστάσεις γιὰ τὴν κατεστημένη Προϊστορικὴ Ἀρχαιολογία καὶ Γλωσσολογία
- Οἱ προαλφαβητικὲς Γραφὲς τοῦ ἀρχαίου κόσμου
• Ἡ Σφηνοειδὴς τῶν Σημιτῶν
• Ἡ Ἱερογλυφικὴ τῶν Αἰγυπτίων - Οἱ Ἑλληνικὲς προαλφαβητικὲς Γραφές
- Τὸ Ἀλφάβητο καὶ ἡ Φοινικικὴ γραφή
- Μελέτη ἐπὶ τῶν ἀλφαβητικῶν Γραμμάτων
• Τὸ γράμμα Α
• Τὸ γράμμα Β
• Τὸ γράμμα Θ
• Τὸ γράμμα Q
• Τὰ γράμματα F καὶ Υ
Συμπεράσματα
- Τὰ Ἑβραϊκὰ εἶναι Ἑλληνικά
- Ἡ Ἑλληνικὴ παρουσία στὴν Αἴγυπτο καὶ ἡ ἀπωτάτη Ἑλληνικὴ Προϊστορία
- Τὰ Πελασγικὰ γράμματα
Ἐπίλογος
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
ΕΙΚΟΝΕΣΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Τὶ διδάσκονται τὰ παιδιά μας στὰ σχολεῖαΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Τὶ διδάσκονται τὰ παιδιά μας στὰ σχολεῖαΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Πηγή: https://www.mylefkada.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο