Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Σε κατάμεστη αίθουσα η παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Μπερερή: «Ιστορική Μνήμη Οικογένειας Τρικούπη» στην Αθήνα







          Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα, έγινε χθες βράδυ Πέμπτη 30.11.2017, η παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Μπερερή: «Ιστορική Μνήμη Οικογένειας Τρικούπη», που διοργάνωσαν η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ».
        Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία της Οικογένειας Τρικούπη που είναι παλιά οικογένεια του Μεσολογγίου, μέλη της οποίας διακρίθηκαν στην πολιτική, τον στρατό, τα γράμματα, την ιατρική και συμμετείχαν ενεργά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821......



      Γενάρχης της ήταν ο Γεωργάκης Τρικούπης ενώ γιος του ήταν ο Ματθαίος Τρικούπης, ο οποίος κατέλαβε τοπικά αξιώματα και απέκτησε σημαντική περιουσία για την εποχή και τα γνωστότερα μέλη της οικογένειας ήταν οι πρωθυπουργοί Σπυρίδων και Χαρίλαος Τρικούπης.
        Στη πρώτη αυτή βιβλιοπαρουσίαση, που γέμισε με κόσμο, απηύθυναν χαιρετισμούς: Ο Γεώργιος Αντύπας, Αντιστράτηγος ε.α, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ» και ο Πάνος Σόμπολος, Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων. 
    Οι ομιλητές του πάνελ, που ξεδίπλωσαν το βίο της Οικογένειας Τρικούπη ήταν οι:
α)-Η Πετροπούλου - Χαρώνη Φήμια, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και
β)-η Σταυροπούλου – Ντόκα Αικατερίνη, Διευθύντρια της Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του Ινστιτούτου Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
        To Συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ.
      Ο ίδιος ο συγγραφέας Διονύσης Μπερερής έκλεισε την εκδήλωση μιλώντας για την πολυετή και σε βάθος μελέτη των αρχείων Τρικούπη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η συγγραφή της Μνήμης της Οικογένειας Τρικούπη που φωτίζει εξαιρετικά τον πολιτικό-δημόσιο βίο τους. 

Καλοτάξιδο....
















































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο