Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Πρώτο έργο της Ο.Χ.Ε. η ένταξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσολογγίου

Το Μεσολόγγι αποκτά Μουσείο. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας,  στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού  με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Σταράμο, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και την Ολυμπία Βικάτου Προϊσταμένη  Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

«Με την ένταξη του Ξενοκρατείου Κτιρίου στα έργα της στρατηγικής Ο.Χ.Ε. Μεσολογγίου – Αιτωλικού υλοποιούμε ένα όραμα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Σχεδιάσαμε μια Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου – Αιτωλικού και προχωράμε στην υλοποίησή της,  ώστε να κάνουμε την περιοχή μας, μία σύγχρονη Περιφέρεια Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης.  Με  το Ξενοκράτειο Μουσείο στο Μεσολόγγι, αποκτά  Μουσείο και η έδρα της Αιτωλοακαρνανίας, γιατί η διατήρηση, η προστασία και η ανάδειξη των πολιτιστικών  μας  μνημείων, είναι μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σημειώνει πως «Τηρώντας τις εξαγγελίες μας σχετικά με την εφαρμογή των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Μεσολογγίου – Αιτωλικού, θα παραδώσουμε στην πόλη και το Δήμο μας ένα μεγάλο έργο, το οποίο είχε μείνει για καιρό σε επίπεδο υποσχέσεων. Σε υλοποίηση και εφαρμογή της πολιτικής μας βούλησης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα περιλαμβάνει ένα λειτουργικό κτήριο συνολικού εμβαδού 1.335 τ.μ. με πλήρη εξοπλισμό των εκθεσιακών του χώρων, φιλόξενο για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες και απόλυτα προσεγγίσιμο στην ενημέρωση ή την διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία. Το Αρχαιολογικό Μουσείο που αποτέλεσε «όνειρο» τώρα γίνεται πραγματικότητα. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς και προσηλωμένοι στην υλοποίηση της Ο.Χ.Ε. έτσι όπως τη σχεδιάσαμε για το Δήμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο