Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ: Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι – Μήνυμα ενότητας από τον Σπύρο Μπίτση


        Με ανακοίνωση που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σπύρος Μπίτσης, πλειονοψηφήσαντας σύμβουλος  στις εκλογές στις 20-12-2015 του Συλλόγου εν Αθήναις Βονιτσάνων, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, σχολιάζει τις κόντρες που προέκυψαν μετά τις εκλογές και ξεκαθαρίζει τις καταστατικές εκλογικές διαδικασίες.
Αναλυτικά: 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ ΤΗΣ 20-12-2015
Ι.-ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
    Είμαι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου από το 1980, γραμματέας και στη συνέχεια ταμίας από το 2006 μέχρι σήμερα. Ό,τι έχω κάνει για το σύλλογο το έκανα ανιδιοτελώς, δεν είχα και δεν έχω πολιτικές βλέψεις, δεν με ενδιαφέρει η δημοσιότητα ούτε έχω ανάγκη κοινωνικής καταξίωσης. Στις εκλογές έλαβα μέρος από υποχρέωση για το συμφέρον του Συλλόγου που κάποιοι σήμερα αμφισβητούν την ιστορία του και υποστηρίζουν πως πρέπει να διαλυθεί.

ΙΙ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΜΠΕΛΕΣΙΩΤΗ
1.-Οι πολιτικοποιήσεις συλλόγων από κόμματα έχουν σταματήσει πριν από πολλά χρόνια, γιατί κατάλαβαν ότι είναι αιτία διάλυσής τους. Σύλλογος Βονιτσάνων δεν υπήρχε το 1980 για να τον διαλύσουν, εκτός αν εννοείς κάποιον με το όνομα Ανακτορίου και Σολίου που είχε ελάχιστα μέλη και καμία δραστηριότητα. Ο σύλλογος Βονιτσάνων κατέθεσε το καταστατικό το 1980 και άρχισε να λειτουργεί επίσημα το επόμενο έτος. 
2.-Τα άτομα που συμμετείχαν στις εκλογές, στην πλειοψηφία τους, είναι καταξιωμένα μέλη με μεγάλη συμμετοχή στο παρελθόν και με μορφωτικό επίπεδο που δεν τους επιτρέπει να είναι καθοδηγούμενα. Τους προσβάλεις με αυτά που λές. Οι προσερχόμενοι να ψηφίσουν μη ξέροντας και τους 18 υποψηφίους ρώτησαν κάποιους που γνώριζαν και εμπιστεύονταν ποιον να ψηφίσουν. Στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο όλοι επιδιώκουν να εκλεγούν γνώριμοί τους για να έχουν καλύτερη συνεργασία. Γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας; Tο ίδιο έκαναν και οι άλλοι, το ίδιο κάνουν όλοι.......3.-Θα σου στείλω τον κατάλογο αυτών που ψήφισαν (67 άτομα). Η πλειοψηφία πλήρωσε κανονικά, 9 μόνο δεν πλήρωσαν και μόνος σου θα βγάλεις το συμπέρασμα ότι οι 9 δεν επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Στις εκλογές οι Σύλλογοι έχουν την ευκαιρία να μαζέψουν χρήματα και να γράψουν νέα μέλη. Αν εφαρμοστεί τυπολατρικά το καταστατικό εκλογές, και μάλιστα μέσα στην κρίση, δεν γίνονται. Γιατί όμως όλες αυτές οι «παρατυπίες» δεν ειπώθηκαν πριν αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων; 
4.-Οι εκλογές έγιναν πρόωρα επειδή το θέλησε ο πρόεδρος. Σε Δ.Σ. που έγινε με απόντες εμένα, τον Μπρούμο και τον Παππά αποφάσισε (και μου το ανακοίνωσε την επόμενη μέρα) εκλογές σε 14 μέρες Σάββατο 6 μ.μ. Με δική μου παρέμβαση-υποχώρηση συμφωνήσαμε για 20 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή. Η δική μου θέση ήταν ίδια με τη δική σου, δηλαδή οι αρχαιρεσίες να πραγματοποιηθούν μετά το κόψιμο της πίτας, τον Φλεβάρη ή και τον Μάρτη
5.-Οι θρησκευτικές απόψεις είναι δικαίωμα του καθενός. Όταν όμως αποτελούν αιτία διάσπασης σε ένα Σύλλογο ή μία κοινωνία, είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί ήρεμα, πολιτισμένα και χωρίς δημοσιεύσεις που εσύ άρχισες στην προκειμένη περίπτωση. Βρισιές και ειρωνικά σχόλια για την πίστη κάποιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απαράδεκτα.
6.-Αναφέρεις ότι «κάποιοι θέλουν να περάσει ο Σύλλογος στα χέρια τους και να πάρουν τα εύσημα από το κόμμα τους που διαλύεται». Ποιοί είναι αυτοί; Ο Τσαβαλάς; Ήταν πρόεδρος και μόνος του έφυγε. Εγώ; που δεν ξέρω ούτε πώς είναι η πόρτα πολιτικού γραφείου; Αν κρατήθηκε τόσα χρόνια ο Σύλλογος, αυτό οφείλεται στον Τσαβαλά και στην Χ. Βρακατσέλη που ποτέ δεν επέτρεψαν τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Τι συμφέρον θα είχε κάποιος να πάρει στα χέρια του τον έλεγχο ενός μικρού Συλλόγου; Την παραπάνω σου αναφορά, σεβόμενος κάποιες αξίες που πάνε να καταρρεύσουν σήμερα, δεν θα την χαρακτηρίσω.
7.-Για να αναφέρουμε τον Πάτερ-Κοσμά που ποιος ξέρει τι θα έλεγε σήμερα, πρέπει και να τον πιστεύουμε. Το αν είναι καταραμένοι οι Βονιτσάνοι και αν στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε ζηλοφθονία, μνησικακία και μισαλλοδοξία ας το κρίνουν οι συμπολίτες μας. Επίσης το τι είναι ο καθένας μας, ας το κρίνουν επίσης αυτοί που μας ξέρουν.

ΙΙΙ.-ΠΕΡΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
      Αυτοί που ασχολούνται με πολιτιστικούς Συλλόγους είναι σε θέση να καταλάβουν ότι στην κρίση που περνάμε σήμερα, (είναι μεγάλη η ανάγκη για μέλη και εισφορές), δεν γίνεται να τηρείται με τυπολατρικό τρόπο το καταστατικό.
    Στον Σύλλογο Βονιτσάνων ο πρόεδρος κ. Χόρτης που ενίσταται για τις εκλογές, δεν εκλέχτηκε αλλά διορίστηκε πρόεδρος. Από τον διορισμό του μέχρι σήμερα πολλές προβλέψεις του καταστατικού δεν τηρήθηκαν. Φθάνει μια ματιά μόνο στο βιβλίο πρακτικών.Ακόμα και σήμερα επιμένει να κρατάει την σφραγίδα και να είναι όπως πάντα ο μοναδικός διαχειριστής της ομάδας στο f.b.
     Σε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους συνηθίζεται την ημέρα των εκλογών να πληρώνονται οι εισφορές, να γράφονται νέα μέλη και να επιτρέπεται στα νέα μέλη να ψηφίσουν. Αυτό γινόνταν στο Σύλλογο από το 1980. Είναι γεγονός ότι η άπειρη εφορευτική επιτροπή δεν έκανε έλεγχο των ταμειακώς εντάξει. Ο πρόεδρος που είχε μελετήσει καλά το καταστατικό πριν τις εκλογές γιατί δεν τους καθοδήγησε; (Εγώ έκανα εισπράξεις και έκοβα αποδείξεις). 
      Από τους 18 υποψηφίους, οι 6 δεν είχαν (κατά τον κ.Χόρτη) το δικαίωμα να ψηφίσουν, άρα και να ψηφιστούν. Το ήξερε 3 μέρες πρίν και εκείνος τύπωσε τα ψηφοδέλτια. Γιατί δεν έθεσε θέμα εξαίρεσής τους; Την ευθύνη διενέργειας εκλογών την έχει το ΔΣ και ο πρόεδρος. Γιατί δε έγινε παρέμβαση στη διαδικασία πρίν το άνοιγμα της κάλπης; 
    Αν κάναμε σήμερα εκλογές τηρώντας τους όρους που εκείνος ανακάλυψε στο καταστατικό, με μία πρόχειρη εκτίμηση δεν θα ψήφιζαν πάνω από 11 άτομα, ακόμη και υποψήφια μέλη του Δ.Σ. Στην περίπτωση αυτή θα δημιουργούσαμε ένα κλειστό σύλλογo που πολύ σύντομα θα οδηγείτο στην διάλυση. Ο σύλλογος δεν ανήκει μόνο σ’ αυτούς που συμμετέχουν (μόνο 19 άτομα ήταν στην ετήσια Γ.Σ. του Ιουνίου) αλλά σε κάθε Βονιτσάνο που ενδιαφέρεται. 
        Ο κ. Χόρτης εμφανίστηκε από το πουθενά (τον έφερε ο κ. Μπελεσιώτης) στην κοπή της πίτας το 2014. Έχοντας την καλή διάθεση και τις κατάλληλες γνώσεις ανέλαβε να προωθήσει τον Σύλλογο στο internet πράγμα που επέτυχε. 
    Παράλληλα βρήκε και κάποια άτομα για ΔΣ και η ίσως και άκυρη Γεν. Συνέλευση κατά τα σημερινά λεγόμενά του ικανοποίησε, χωρίς ψηφοφορία, την επιθυμία του να γίνει πρόεδρος. Εργάστηκε για το σύλλογο, έκανε αρκετά, το αναγνωρίζουμε, αν και κάποια από αυτά χωρίς ουσία. 
     Αν θέλει να συνεχίσει να προσφέρει μπορεί και σαν απλό μέλος στο ΔΣ (όπως και εγώ) στο οποίο εκλέγεται μετά την παραίτηση των δύο προηγουμένων.Και οι άλλοι υποψήφιοι που δεν εκλέχτηκαν είναι αξιόλογα άτομα και μπορούμε όλοι μαζί να γεφυρώσουμε τις διαφορές και να προχωρήσουμε. Άν δε είμαι εγώ κάπου εμπόδιο ευχαρίστως να αποχωρήσω. Κανένας μας δεν είναι μόνιμος ή αναντικατάστατος πολύ δε περισσότερο να ταυτίζει την ύπαρξη του Συλλόγου με την δική του κυριαρχία σ΄αυτόν. Επίσης θέλω να τονίσω ότι η δημοσιότητα που άρχισε με την δήλωση περί «ζιζανίων» του κ. Μπελεσιώτη, δεν κάνει καλό. 
      Οι συνεχείς αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις μόνο κακό προκαλούν στον Σύλλογό μας. Παρακαλώ λοιπόν όλα τα μέλη του Συλλόγου να μην επιμείνουν σε αυτές και εύχομαι σε όλους καλή Χρονιά και δημιουργικό το νέο έτος.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΤΣΗΣ

8 σχόλια:

 1. Άς απαντήσει ο Κύριος Μπίτσης.1)Γιατί δεν είχε ΑΦΜ ο σύλλογος;2)Ποιός το έφτιαξε το ΑΦΜ;3)Ποιός πρότεινε τον Κύριο Χόρτη για να αναλάβει το σύλλογο;4)Τι έκανες εσύ για να προφυλάξεις το σύλλογο τότε;4)Γιατί δεν τα έλεγες και πήρες τη θέση του ταμία; 5)Τι ενέργειες έκανες για το σύλλογο απο τη θέση του ταμία,το έργο σου;6)Ποιά είναι τα άτομα που έφερε ο Κύριος Χόρτης;7)Γιατί δεν αναφέρεις την επιστολή του Κοσμά για τον πρόεδρε(28-09-2015); 8)Ποιός ανέβασε τη θρησκεία και τα πιστεύω του προέδρου στ ΜΜΕ; 9 )Γιατί σαν παλιό και έμπειρο μέλος άφησες να μπεί το όνομά σου στο χαρτάκι; 10)Γιατί δεν σεβαστήκατε την ομιλία του προέδρου σαν μορφωμένοι που είστε;11)Τι ρώταγαν τα άτομα ,ποιόν να ψηφίσουν το2015; Παρακαλώ να το δημοσιεύσετε,εύχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αξιότιμε κε Μπίστη, φίλε Σπύρο,
  Με λιτό τρόπο περιέγραψες τη πραγματικότητα. Στέκομαι όμως σε εκείνα τα μέλη που δημοσιοποίησαν ένα εσωτερικό γεγονός , που άλλωστε νομιμοποίησαν με τη συμμετοχή τους , χωρίς ουσιαστικό λόγο. Δεν θέλουν να αντιληφθούν το πασιφανές ; Δικαίωμά τους. Ας κατανοήσουν όμως ότι συμβάλλουν στη διάσπαση ενός συλλόγου , που έχει κύριο σκοπό να ενώνει, να φέρνει κοντά τους πατριώτες της Αθήνας (και όχι μόνο) . Και ο απερχόμενος πρόεδρος προσέφερε. Αλλά γρήγορα έγινε προφανής ο ιδιοτελής λόγος συμμετοχής του, που ήταν σε ευθεία αντίθεση ακόμη και σε όσα οι όψιμοι υποστηρικτές του επικαλλούνται. Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο να προσφέρετε. Η διαφορά και η ποιότητα θα αποδειχθεί από το χρόνο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επιτέλους...Μπραβο στον κ. Μπιτση που πήρε θέση και μας παρουσίασε και την άλλη πλευρά του νομίσματος γιατί κάποιοι νομίζουν οτι τρώμε κουτόχορτο εμείς οι υπόλοιποι και αυτοί ειναι τάχα οι "οι έξυπνοι" και "αδεκαστοι" και αυτοί που αποκλειστικα αγαπάνε την Βόνιτσα. Οποτε ας μην βιάζονται κάποιοι να παίρνουν θέση γιατί εκτίθενται και καλό θα είναι να κοιτάξετε το μέλλον του συλλογου και το κυριότερο να μην κόλλατε σε πρόσωπα, τα οποία δοκιμάστηκαν, πρόσφεραν οτι είχαν να προσφέρουν και θα πρεπει να αποδέχθουν το αποτελεσμα των εκλογών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί δεν τα δημοσιεύεται oλα τι ...φοβάστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. " Ο χρονος δινει ολες τις απαντησεις , χωρις καν να χρειαζεται τις ερωτησεις "
  Ευριπιδης 480-406 π.Χ.
  Αρχαιος τραγικος ποιητης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο