Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Βορά στα τρωκτικά το Λαογραφικό Μουσείο!

Ο Κ. Παπαδόπουλος παλεύει να διασώσει την ιστορία.
 
    Σαν βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει το Λαογραφικό Μουσείο Μεσολογγίου μετά τις ζημιές που υπέστη το κτίριο από τη φωτιά που εκδηλώθηκε πέρυσι.
Μέσα στο κτίριο υπάρχει πλήθος εκθεμάτων ανεκτίμητης αξίας, των οποίων η συγκέντρωση ξεκίνησε το 1997, όταν και δημιουργήθηκε ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεσολογγίου, με πρωτοβουλία του Κ. Παπαδόπουλου και της αείμνηστης συζύγου του.
Ο κ. Παπαδόπουλος εκλέχθηκε πρόσφατα και πάλι στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, βρίσκοντας το μουσείο σε τραγική κατάσταση, αφού ένα χρόνο μετά το συμβάν δεν έγινε καμία ενέργεια για την ασφάλεια των εκθεμάτων, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει.
Αν και ο σύλλογος δεν έχει συσταθεί σε σώμα, εξαιτίας των παραιτήσεων κάποιων μελών, ο κ. Παπαδόπουλος, ως ο πλειοψηφών σύμβουλος, προσπαθεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αναστήσει και πάλι το Λαογραφικό Μουσείο....
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 12/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή εναλλακτικά μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην έντυπη ή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Πληροφορίες στο info@aixmi-news.gr ή στο τηλ. 26310 22793

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο