Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Κινητοποίηση για τραυματισμένο γεράκι στο κόμβο Κουβαρά


           Έκκληση για βοήθεια έκαναν οδηγοί που πέρασαν προ ημερών από την περιοχή του κόμβου του Κουβαρά (Φυτείες) που, ευαισθητοποιημένοι από τη θέα ενός τραυματισμένου γερακιού και χωρίς οι ίδιοι να ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν, τηλεφώνησαν στις αστυνομικές αρχές.
         Αστυνομικοί του Α.Τ. Κατούνας έφτασαν στο σημείο και περιμάζεψαν το άτυχο πτηνό, το οποίο ήταν τραυματισμένο στη φτερούγα. Οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν στη θυροφυλακή Αμφιλοχίας και από εκεί, ο θυροφύλακας κ. Νίκος Μπεχλιούλης απευθύνθηκε στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΆΝΙΜΑ» που έχει έδρα στην Αθήνα, στέλλοντας εκεί το γεράκι για να το φροντίσουν οι ειδικοί........



      Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ του «ΆΝΙΜΑ» κ. Γαβαλά, το γεράκι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και έφτασε στον σύλλογο πολύ αδύναμο και εξαντλημένο. «Αυτή τη στιγμή κάνει αγωγή κορτιζόνης και λογικά θα ανακάμψει», δηλώνει ο ίδιος στο «Γ».
      Όπως ο ίδιος εξηγεί, τα άγρια πτηνά που περιθάλπονται από τον Σύλλογο, όταν ανακάμψουν πλήρως, αφήνονται ελεύθερα, το πότε όμως αυτό θα γίνει, από τη στιγμή της ίασης του κάθε πτηνού, εξαρτάται από το είδος του και την καταλληλότητα της εποχής. 
     «Το συγκεκριμένο είναι ένα κοινό είδος γερακιού και μπορεί να ζήσει σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, οπότε μόλις γίνει εντελώς καλά, θα αφεθεί κι πάλι ελεύθερο», εξηγεί ο ίδιος, τονίζοντας πως, «το ζητούμενο είναι σε κάθε περιοχή να υπάρχουν εκπαιδευμένοι εθελοντές στο να παρέχουν σε τέτοιες περιπτώσεις τις πρώτες βοήθειες, μέχρι το πτηνό να φτάσει στα χέρια των ειδικών του Συλλόγου».

Μαρίνα Ζαρκαβέλη-ΓΕΓΟΝΟΣ 
http://www.agrinionews.gr/

2 σχόλια:

  1. Στις περιπτώσεις αυτές, του ανοίγουμε το στόμα με το ζόρι, κρατώντας τα πούπουλα πάνω και κάτω απ το ράμφος του και του δίνουμε νερό και μικρά κομματάκια κρέας
    Γ.Μπελεσιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για οποιο πτηνο σαρκοφαγο βρισκουμε (ακομα και νεοσσο κοτσυφι εξυπηρετησα ετσι) προτεινω αγορα της επονομαζομενης συρριγας τροφης (με μεγαλο ρυγχος χωρις βελονα) και φταχνουμε ενα μιγμα που η αραιωση του ναναι λιγο πιο αραιη απο του γιαουρτιου με κονσερβα η μουλιασμενη ξηρα τροφη σκυλου γατας σε μορφη πατε-μους δηλ χωρις κομματια μεσα για να περνα απο την συριγγα .Ειναι πιο ευκολο και γρηγορο απο αλλες τροφες .Εχω κανει καποιες δοκιμες και με αλλα για αυτο εγω εκει καταληγω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο