Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Μεταφέρεται το ΚΤΕΛ Ναυπάκτου στις νέες του εγκαταστάσεις

Μετακομίζει το ΚΤΕΛ Ναυπάκτου στις νέες του εγκαταστάσεις στην περιοχή του Σκα, οι οποίες είναι έτοιμες εδώ και αρκετό καιρό.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των επιβατών, ενώ συγχρόνως θα αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης, όπου μέχρι τώρα λειτουργούσε το ΚΤΕΛ. Το επόμενο δεκαήμερο ξεκινάει η μετακόμιση, ενώ αυτό το διάστημα τακτοποιούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Για ένα χρονικό διάστημα θα λειτουργεί και το γραφείο που βρίσκεται στο κέντρο της Ναυπάκτου,  μέχρι να ενημερωθούν όλοι οι επιβάτες και να συντονιστεί ο τρόπος μετακίνησης του επιβατικού κοινού μέχρι το ΚΤΕΛ, το οποίο βρίσκεται αρκετά μακριά από το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργο Καψιαμπέτη, θα υπάρξει συνεννόηση με τα αστικά λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επιβατών τα οποία θα έχουν ως αφετηρία και τερματισμό το ΚΤΕΛ.
Η συζήτηση για τη  μεταφορά του ΚΤΕΛ εκτός αστικού ιστού έχει ξεκινήσει στη Ναύπακτο εδώ και πολλά χρόνια, όμως δεν είχε υλοποιηθεί ποτέ, διότι υπήρχαν αρκετά εμπόδια. Το ένα ήταν ότι δεν είχε δικές του εγκαταστάσεις και το δεύτερο ότι οι επαγγελματίες της πόλης θεωρούσαν ότι θα μειωθεί ο τζίρος τους. Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει αφού οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν από και προς μακρινούς προορισμούς δεν μπαίνουν στη διαδικασία αγορών λίγα λεπτά πριν την αναχώρησή τους, ενώ οι κάτοικοι των γύρω χωριών  κάνουν τα ψώνια τους ανεξάρτητα από τη θέση που βρίσκεται ο σταθμός του ΚΤΕΛ.
Έτσι η μεγάλη μέρα μεταφοράς του ΚΤΕΛ πλησιάζει και στη συνέχεια θα πάρει σειρά ο δήμος Ναυπακτίας που σχεδιάζει νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης ακόμα και με πεζοδρομήσεις κάθετων δρόμων. 
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
 aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο