FaceBook

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

«Χαλαρή» αντίδραση για την πρόκληση των 7 νεοσυλλέκτων που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο

Άνω-κάτω έχει γίνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού αφού πιστοποιήθηκε ότι η αδιανόητη φωτογραφία που δείχνει επτά οπλίτες του Ελληνικού Στρατού να φωτογραφίζονται σχηματίζοντας με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού -σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού- τραβήχτηκε μέσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου!

Απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ με αφορμή την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, οι υπεύθυνοι του ΓΕΣ αναφέρουν απλώς ότι θα διερευνηθούν διοικητικές ευθύνες και ότι η πρωτάκουστη ενέργεια των επτά νεοσύλλεκτων θα ληφθεί υπόψη όταν θα τους αποδοθούν οι ειδικότητες και θα αποφασιστεί σε ποιες μονάδες θα μετατεθούν...

Πώς κατάφεραν οι επτά αλβανικής καταγωγής νεοσύλλεκτοι να τραβήξουν αυτή τη φωτογραφία μέσα σε ελληνικό στρατόπεδο; Ποιο είναι το όγδοο άτομο που τους φωτογράφισε μέσα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι; Πώς κατάφεραν να περάσουν μέσα στο στρατόπεδο φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο παρά τις αυστηρές οδηγίες που απαγορεύουν τη χρήση φωτογραφικών μέσων εντός στρατιωτικών εγκαταστάσεων; Στα ερωτήματα αυτά θα απαντήσει η έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει έπειτα από οδηγίες της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Πέρα από τις διοικητικές ευθύνες και την ολιγωρία των στρατιωτικών στελεχών που επέτρεψαν να περάσει φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο με κάμερα εντός στρατοπέδου, πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει και η ανακοίνωση του ΓΕΣ με την οποία προεξοφλείται ότι οι επτά νεοσύλλεκτοι απλώς δεν θα λάβουν μάχιμες ειδικότητες αλλά θα τοποθετηθούν σε μονάδες εκστρατείας, δηλαδή σε παραμεθόριες περιοχές.

Η φωτογραφία με τους επτά οπλίτες αναρτήθηκε στο facebook το Σάββατο κι έπειτα από έρευνα των αρμόδιων στρατιωτικών υπηρεσιών πιστοποιήθηκε ότι πρόκειται για νεοσύλλεκτους που ακόμη δεν έχουν ορκιστεί. Οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών εξέτασαν μήπως η φωτογραφία ήταν παλαιά ή επρόκειτο για προϊόν μοντάζ. Από τον περιβάλλοντα χώρο κατάλαβαν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου που όλη την προηγούμενη εβδομάδα γινόταν κατάταξη και έτσι εντοπίστηκαν οι στρατιώτες που κατατάχθηκαν μόλις προσφάτως ενώ από τα ονοματεπώνυμά τους εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για νεαρούς αλβανικής καταγωγής.
 
Αμέσως μετά, το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που
παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες».
 
Ετοιμάζουν ποινή... χάδι
Οι επτά νεοσύλλεκτοι είναι προγραμματισμένο να ορκιστούν στις 2 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού «αυτό που είναι σίγουρο σαν μέτρο είναι ότι σε δύο εβδομάδες, όταν γίνουν οι μεταθέσεις, οι επτά νεοσύλλεκτοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία στον ελλαδικό χώρο και όχι στην ίδια μονάδα».

Ο ίδιος αξιωματικός επισημαίνει ότι οι επτά οπλίτες που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο του ελληνικού στρατού θα πάρουν μετάθεση στην παραμεθόριο, θα κάνουν ένοπλη θητεία και θα αναλαμβάνουν και σκοπιές στο στρατόπεδο που θα τοποθετηθούν...

Όσο για το αν πρόκειται να διωχθούν οι επτά... πρεσβευτές του αλβανικού εθνικισμού, από το ΓΕΣ λένε ότι θα πρέπει να αναμένεται η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού για το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των νεοσύλλεκτων.

Το βέβαιο είναι, συνεχίζει η ίδια πηγή, ότι κάτι δεν έγινε σωστά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι αφού οι επτά ή οκτώ οπλίτες κατάφεραν να περάσουν φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο κάτω από τη μύτη των αρμόδιων αξιωματικών ασφαλείας.

Πέραν της ολιγωρίας κάποιων στρατιωτικών που δεν εντόπισαν την κρυμμένη φωτογραφική μηχανή ή το smartphone των οπλιτών, τι θα γίνει με τους επτά νεοσύλλεκτους που λειτούργησαν λες και κατατάσσονται στον... αλβανικό στρατό;

Αξιωματικοί του στρατού τονίζουν ότι στους επτά νεοσύλλεκτους - δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν στρατιώτη αλλά για ολόκληρη ομάδα- πρέπει να επιβληθεί ποινή τέτοια που να αποθαρρύνει επίδοξους μιμητές και να στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θα κάνει αποδεκτές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη λογική γενίτσαρων.
πηγή: Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ Η ΧΡ ΑΥΓΗ ΑΝΕΒΑΙΝΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΗ ΤΩΡΑ
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΗ
1ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΗΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΙΡΕΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΕΕΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ
2 ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ
ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ <> ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙΣΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
22 Ιανουαρίου 2017 - 11:13 μ.μ.


ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ
ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΟΘΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ
ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝ.
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΟΥΖΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΤΣΙΑ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΩΝ
ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΧΕΤΟΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΤΗΣ ΝΔΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΛΕΓΩΝΤΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ .
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

αν ηταταν το αντιθετο τι θα γηνοταν στουσ φανταρουσ απο τιν αλβανικι κιβερνισι ετσι πρεπι να να αντιμετοπιστουν και αφτι παντοσ μασ λιπι η πατριδα-θρισκια-οικογενια.