Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Επικίνδυνο το νηπιαγωγείο Σταμνάς.


 Σε κακή κατάσταση βρίσκεται το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός Σταμνάς που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο.

Ο εξωτερικός χώρος παρουσιάζει άσχημη, αλλά κυρίως επικίνδυνη εικόνα, καθώς ο κήπος είναι αφρόντιστος με τα χόρτα να φθάνουν σε μεγάλο ύψος, τα κάγκελα να είναι σκουριασμένα, τα όργανα της παιδικής χαράς χαλασμένα και επικίνδυνα. Ακόμα και τα παράθυρα είναι σκουριασμένα και τα παγκάκια μισοσπασμένα.

Οι νηπιαγωγοί έχουν απευθυνθεί στον Δήμο, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, με βασικότερο την επίστρωση τμήματος του εξωτερικού χώρου με υλικό που να μπορούν να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια. Παρόλο που έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από την ώρα που ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, ο Δήμος Μεσολογγίου δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των εκπαιδευτικών, που καθημερινά αγωνιούν για την ασφάλεια των μικρών παιδιών. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν τα μάτια τους συνεχώς πάνω στα παιδιά, διότι ο κίνδυνος καραδοκεί σε κάθε σημείο του εξωτερικού χώρου. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια παιδάκια με προβλήματα που χρειάζονται επιτήρηση κάθε δευτερόλεπτο και αυτό αυξάνει την αγωνία των νηπιαγωγών.

Τα σκουριασμένα αντικείμενα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τον χώρο, όπως υποσχέθηκε ο Δήμος, αλλά δεν υλοποίησε μέχρι σήμερα και να φροντιστεί ο κήπος, ώστε να παρέχεται ασφάλεια, που είναι και το μεγαλύτερο ζητούμενο αυτή την στιγμή.

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για ατυχήματα στα σχολεία εξαιτίας της αμέλειας των αρμοδίων. Στην περίπτωση της Σταμνάς, από την στιγμή που το θέμα είναι γνωστό από την ώρα που ξεκίνησε η σχολική χρονιά, δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία στην περίπτωση ατυχήματος, διότι έπρεπε ο Δήμος να φροντίσει άμεσα για την αποκατάσταση του χώρου.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το εν λόγω σχολείο δεν διαθέτει χαρτικά και απορρυπαντικά, αλλά ούτε υλικά για τις εργασίες των παιδιών, επειδή ο Δήμος δεν φρόντισε για την προμήθεια. Είναι τραγικό να μιλάμε σήμερα για έλλειψη χαρτιού υγείας και να αναγκάζονται…

 




Πηγή: aixmi-news.gr

2 σχόλια:

  1. Ελάτε και μια βόλτα από την Βόνιτσα και θα διαπιστώσετε πως η αδιαφορία είναι γενική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ευρώ ποιος τα τρώει πάλι δεν ξέρουμε.
    Σίγουρα οι ξυπνητοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο