Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Εμβολιασμοί κατά της ιλαράς σε καταυλισμούς Ρομά στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου


Εμβολιασμοί κατά της ιλαράς σε παιδιά Ρομά πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σε καταυλισμούς της περιοχής χθες Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024......


Η δράση εμβολιασμού, με αφορμή την έξαρση της ιλαράς, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας ενός (1) έως και δεκατεσσάρων (14) ετών, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. 


Ο εμβολιασμός υλοποιήθηκε με την συμβολή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την κινητή μονάδα υγείας (ΚΟΜΥ), την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού ,σε όλους τους καταυλισμούς Ρομά του Δήμου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024, προσήλθαν οι κινητές μονάδες στο χώρο του Δημαρχείου και με τον συντονισμό - συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου με υπεύθυνη την κυρία Ζαΐμη Ευστρατία, τους Διαμεσολαβητές Ρομά κ. Πανόπουλο Παναγιώτη και κ. Ελευθέριο Κρίκο, από τους οποίους είχε προηγηθεί ενημέρωση σε όλους τους οικισμούς - καταυλισμούς Ρομά σχετικά με την διενέργεια εμβολιασμού, καθώς και του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού, με τη συνεργασία του Κοινωνικού Λειτουργού κ. Κοντούσια Λεωνίδα, μετακινήθηκαν προς τους οικισμούς-καταυλισμούς του Δήμου μας.




Έπειτα, οι Διαμεσολαβητές του Κέντρου Κοινότητας υπόδειξαν τα σημεία σε κάθε οικισμό - καταυλισμό και συνοδεύοντας τα κλιμάκια, διενεργήθηκαν εμβολιασμοί από επαγγελματίες υγείας, πραγματοποιήθηκε καταγραφή των βιβλιαρίων υγείας των παιδιών ενώ παράλληλα διανεμήθηκαν και βιβλιάρια υγείας σε παιδιά, όπου υπήρχε ανάγκη.


Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κος Ιωάννης Κουτσοθεόδωρος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του ΕΟΔΥ, την Παιδίατρο κα Ελένη Γκρέκα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», τους Νοσηλευτές, τους Διοικητικούς Υπαλλήλους, τους Διαμεσολαβητές Ρομά του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, καθώς και τον Κοινωνικό Λειτουργό του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού κ. Κοντούσια Λεωνίδα για την εξαιρετική οργάνωση και τον επαγγελματισμό τους, οι οποίοι με σεβασμό, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη διενήργησαν τους εμβολιασμούς των παιδιών Ρομά του Δήμου μας, καθώς η παρουσία τους ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον εμβολιασμό ο οποίος είναι απαραίτητος και προασπίζει τη Δημόσια Υγεία ως κοινωνικό αγαθό.


Η πράξη «Συνέχιση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με Παράρτημα Ρομά με Κωδικό ΟΠΣ 6002316, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (Ε.Κ.Τ.+ ).


Τηλέφωνο επικοινωνίας Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: 2631363425, 2631363431, 2631363437







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο