Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Ο Κώστας Καραγκούνης σε Στράτο και Λεπενού που επλήγησαν από την κακοκαιρία - Διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.


     Ο Κώστας Καραγκούνης επισκέφθηκε χθες (9.10.24) τις περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία οι οποίες επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία «Κασσάνδρα».

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση,  βρέθηκε στα δημοτικά διαμερίσματα Λεπενού και Στράτου, όπου συνάντησε δημότες των ανωτέρω περιοχών με σκοπό να έχει εικόνα για την κατάσταση και να ενημερωθεί για τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν. Οι μεγάλες ζημιές εντοπίζονται περισσότερο στην Λεπενού, στη Στράτου, στο Ρίβιο και σε μια συγκεκριμένη περιοχή στη Στάνου.

Ο Κώστας Καραγκούνης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι όλα τα κλιμάκια εργάζονται εντατικά και πως υπάρχει ήδη η εξειδίκευση των ζημιών που αφορούν κυρίως καταστροφές στο ζωικό κεφάλαιο, στη φυτική παραγωγή, σε γεωργικές εγκαταστάσεις, στάβλους κτλ.

Οι δηλώσεις συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς ώστε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μπορέσουν στο επόμενο διάστημα να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις.







sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο