Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές, στη Στράτο και στη Λεπενού, από τις βροχοπτώσεις πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ.



    Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Στράτου και Λεπενούς. Άμεση απαίτηση η καταγραφή των ζημιών και η 100% αποζημίωση των πληγέντων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Περιοδεία σε πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, μετά από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο της ΤΕ του ΚΚΕ στο νομό, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του κόμματος.

Στην αντιπροσωπεία, συμμετείχαν επίσης ο Πάνος Σταθελάκης, γραμματέας της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και ο Τίμος Παπανικολάουμέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το κλιμάκιο βρέθηκε στη Στράτο και στη Λεπενού, καθώς και στο εργοτάξιο πίσσας στο τελευταίο χωριό, όπου έχασε τη ζωή του από τα νερά ένας 52χρονος εργαζόμενος, αποτέλεσμα των μηδενικών μέτρων προστασίας εργαζομένων, λαού και της περιουσίας τους, απέναντι στα φυσικά φαινόμενα.



Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Στράτου και Λεπενούς, ενώ από την περιοδεία και τις συνομιλίες με κατοίκους, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που επικρατούν στην περιοχή, αφού σημειώθηκαν πλημμύρες σε σπίτια, αποθήκες, κτηνοτροφικές και άλλες εγκαταστάσεις, όπως επίσης και οι ζημιές σε καλλιέργειες ιδιαίτερα στην ελιά.

Οι κάτοικοι συνεχίζουν να «μετρούν» τις πληγές τους, ενώ τονίστηκε, πως παρά τις καταγραφές που πραγματοποιούνται, οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν πολύ γρήγορα. Καταγγέλθηκε, επιπλέον, ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, που δεν αποζημιώνει για αγνοούμενα από τις βροχοπτώσεις ζώα, αν αυτά δεν... βρεθούν. Επιπλέον, επισημάνθηκαν τα προβλήματα και στην ελαιοκαλλιέργεια αφού τα πλήγματα ήταν μεγάλα για πολλούς παραγωγούς στην περιοχή.

Η εγκληματική, απέναντι στους εργαζόμενους, κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, διαπιστώθηκε και στο εργοτάξιο πίσσας, όπου αυτό λειτουργούσε μέσα σε ρέμα, με τον  εργαζόμενο- ο οποίος βρέθηκε νεκρός- να παρασύρεται από τα νερά, έχοντας ως χώρο εργασίας του ένα... κοντέινερ. Πρόκειται για ένα μόνο δείγμα της απαράδεκτης έλλειψης μέτρων προστασίας και υγιεινής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, κάτι που στοιχίζει καθημερινά ζωές και καυτηριάστηκε και από την παρουσία του κλιμακίου στο χώρο.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών, αλλά και απόδοσης αποζημιώσεων στο 100% αυτών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αλλαγής και του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους, που παρά το γεγονός ότι πληρώνουν ασφάλιστρα μένουν... ακάλυπτοι απέναντι στα φυσικά φαινόμενα τις ασθένειες κ.α.

Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη επικαιροποίησης της ερώτησης που κατέθεσε προς τα αρμόδια Υπουργεία το ΚΚΕ και για την επίσπευση των διαδικασιών, αλλά και η ανάγκη πίεσης προς κάθε αρμόδιο φορέα γι’ αυτό το σκοπό.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο