Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Σπύρου Θεοδ. Μήτση: «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΡΙΟΝ». Βιβλίο – ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε στο Βιβλιοχαρτοπωλείο ΑΦΩΝ ΤΣΙΡΙΜΠΑΣΗ στη Λευκάδα το 1906-1911.

 


Του Σπύρου Θεοδ. Μήτση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού (5/10), αλλά και τις αλλαγές που γίνονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ιδιαίτερα τα μέτρα που αφορούν την εισαγωγή στο σχολείο του πολλαπλού βιβλίου -αρχικά σε ψηφιακή μορφή και στη συνέχεια σε έγχαρτη- κοινοποιώ ένα Αναγνωστικό βιβλίο 120 ετών.....
Το συγκεκριμένο Αναγνωστικό Βιβλίο - ντοκουμέντο, «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΡΙΟΝ» του Ιωάννη Μιχαλόπουλου, Εκδοτικός Οίκος Γεωργίου Δ. Φέξη, εγκρίθηκε στο διαγωνισμό των διδακτικών βιβλίων για χρήση από τους μαθητές της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου την πενταετία 1906-1911 (τότε ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας, άλλοτε στα πλαίσια του ελεύθερου ανταγωνισμού και άλλοτε στα πλαίσια του κρατικού παρεμβατισμού, ενέκρινε μεταξύ πολλών παράλληλων βιβλίων, μόνο ένα Αναγνωστικό βιβλίο για κάθε τάξη και για μια πενταετία ή τετραετία….).
Δείτε εδώ την εργασία.

---------------------

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ευχαριστούμε πολύ τον συμπατριώτη μας από το Αρχοντοχώρι, συνταξιούχο Δάσκαλο Σπύρο Θεοδ. Μήτση, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μας και για την παραχώρηση προς δημοσίευση της πολλή ενδιαφέρουσας, λεπτομερούς εργασίας του, ώστε να μάθουμε όλοι μας άγνωστα πράγματα της τοπικής εκπαιδευτικής μας ιστορίας, μια πραγματική και ανιδιοτελής συνεισφορά στη συλλογική μνήμη του τόπου μας, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

mytikaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο