Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Η δημιουργία εντυπώσεων με πυροτεχνήματα λαϊκισμού είναι μια γνωστή πρακτική, που πλέον φθίνει και δεν έχει αποτελέσματα.

Λόγω της εμφάνισης περιστατικών οξείας γαστρεντερίτιδας και στα όρια του, ο Δήμος Ξηρομέρου επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό για τα ακόλουθα:...

Α) Είναι ψευδή νέα (fake news), αυτά που γράφονται για την ποιότητα του νερού του Αστακού.

Β) Οι μικροβιολογικές και βιοχημικές μετρήσεις της ποιότητας του νερού είναι αναρτημένες στο site του Δήμου και όλοι μπορούν να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα (Ιούλιος 2023).

Γ) Η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει υπεύθυνα σε καθαρισμούς δεξαμενών και συστηματικές χλωριώσεις του νερού (κάτι που δυστυχώς δεν γινότανε τα παλιότερα χρόνια συστηματικά).

Δ) Υπάρχει επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές (Διεύθυνση Υγείας) και στενή επιτήρηση του εν λόγω θέματος.

Ε) Τον Απρίλιο του 2023 με επίσημο έγγραφο από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, μετά από περισσότερο από μια δεκαετία, έγινε άρση της απαγόρευσης χρήσης νερού του Αστακού και πλέον, είναι κατάλληλο και ασφαλές για ανθρώπινη χρήση.


ΣΤ) Τα αίτια της γαστρεντερίτιδας που επιδημεί σε όλη την Ελλάδα αυτό το διάστημα, συνήθως είναι ιογενείς λοιμώξεις, που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο.



Όσον αφορά τα 3 σκυλάκια:

Α) Είναι ζωντανά και ασφαλή, καμία κακοποίηση τους και καμία κακομεταχείριση (επισυνάπτονται φωτογραφίες από τα 3 σκυλάκια πριν από λίγα λεπτά).



Β) Το ένα ήταν αδέσποτο και είχε γίνει καταγγελία στο Δήμο και στην Αστυνομία από οικογένεια, ότι επιτιθόταν και δεν μπορούσαν να πάνε σπίτι τους και τα άλλα δύο είχαν ιδιοκτήτη, αλλά γυρνούσαν ελεύθερα.

Γ) Τα δύο σκυλιά επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους (σχετική φωτογραφία) και το άλλο που ήταν επιθετικό, το έχουμε σε ασφαλή περιφραγμένο χώρο του Δήμου Ξηρομέρου, για να το πάρει ο κτηνίατρος, με τον οποίο έχουμε υπογράψει σύμβαση (διάθεση σχετικού κονδυλίου) για να το εξετάσει.

Δ) Αναγνωρίζουμε ότι οι φωτογραφίες με την ολιγόλεπτη μεταφορά τους στο ανοικτό φορτηγό του Δήμου (όχι απορριμματοφόρο) μπορεί να ξένισε, αλλά ο Δήμος δεν διαθέτει ακόμα ειδικό όχημα μεταφοράς ζώων συντροφιάς. Σύντομα όμως θα διαθέτει, όπως θα διαθέτει και το δικό του καταφύγιο, μιας και είμαστε από τους λίγους Δήμους που εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ποσού 394.382 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΧΙΙ «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς». Πολύ σύντομα θα προχωρήσει η δημοπρασία και θα έχουμε το δικό μας καταφύγιο, που θα κάνουμε την διαχείριση των αδέσποτων σε όλα τα στάδια. Το 2014-2019 που είχε ξαναβγεί η δράση, η προηγούμενη διοίκηση δεν κατάφερε να ενταχθεί (δεν είχε καν μελέτη, ούτε έκανε πρόταση).



Ε) Τα χρήματα που παίρνουμε τα χρησιμοποιούμε και για πρώτη φορά έχουμε σύμβαση με κτηνίατρο (αναρτημένη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ), όπου προβλέπονται πολλαπλές υπηρεσίες προς τα ζώα συντροφιάς για πρώτη φορά στο Δήμο Ξηρομέρου (επισυνάπτεται).

ΣΤ) Η φροντίδα των ζώων συντροφιάς γι αυτή την διοίκηση είναι προτεραιότητα, γι αυτό κάναμε μελέτη, γι αυτό πήραμε χρηματοδότηση για καταφύγιο, για αυτό και σύντομα θα το υλοποιήσαμε, γι αυτό υπογράψαμε σύμβαση με τα χρήματα που λαμβάνουμε με κτηνίατρο για την διαχείριση τους. Όποιος δεν αγαπάει τα ζώα δεν αγαπάει και τους ανθρώπους και τα ζώα και τα αγαπάμε και θα τα προστατέψουμε.

Η δημιουργία εντυπώσεων με πυροτεχνήματα λαϊκισμού είναι μια γνωστή πρακτική, που πλέον φθίνει και δεν έχει αποτελέσματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

29 σχόλια:

  1. Έχω μία απορία: Ανάλυση στο νερό της θάλασσας έχει γίνει ποτέ; Είστε σίγουροι για την ποιότητα του θαλασσινού νερού; Είναι δυνατόν να είναι καθαρή η θάλασσα με τόσα οικιακά και το χειρότερο τόσα αστικά λύματα να πέφτουν σε αυτήν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Δήμαρχε,κύριοι αντιδήμαρχοι,κύριοι/ες της δημοτικής παράταξης Δύναμη ΕΛΠΙΔΑΣ έχει ο Αστακός τόσο πολύ νερό και προμηθεύει όλη την Ελλάδα.Δεν ντρέπεστε να δίνετε το νερό μας και όλη η Ελλάδα να έχει έξαρση γαστρεντεριτιδασ.Γιατί από ότι ακούω παντού τους έχει πάει αίμα.Ρε τι άλλο θα ακούσουμε από δαύτους.Αντιπολίτευση από τα LIDL
    Όσο για τα ζωντανά είστε η μόνη Δημοτική Αρχή που έδειξε από την αρχή της θητείας της ενδιαφέρον για τα αδέσποτα και κηνυγησε προγράμματα.Όταν θα σας δοθεί και το κονδύλι για τα αδέσποτα θεωρώ θα πράξετε τα δέοντα.Όλα τα αλλά είναι Απελπισμένες με βρώμικο τρόπο προσπάθειες για αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακουσες ή διαβασες πουθενα αλλου να γραφουν για γαστρεντεριτιδα στη Βονιτσα την Αμφιλοχια στη Ναυπακτο στο Μεσολογγι στο Αγρινιο... Ποσο γλυφτης και γλειωδης πια ..

      Διαγραφή
    2. Και εσυ ανημέρωτος και εμπαθής με το Δήμαρχο μας.Ουρλιαξτε όσο θέλετε τον Οκτώβρη η φάπα θα είναι μεγαλύτερη από το 2019

      Διαγραφή
    3. 8:14 ενημερωτικά ο δήμος συχνά παιρνει κονδύλια για τα αδέσποτα για σίτιση στείρωση φαρμακευτικό και κτηνιατρική έλεγχο τα οποία ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν στα αδέσποτα ζώα. Τα αδέσποτα του Αστακού είναι εδώ και 3 4 χρόνια και ο δήμος γνωρίζοντας το πρόβλημα θα μπορούσε να το επιληφθη αν ήθελε νωρίτερα και όχι για εντυπωσιασμό προεκλογικά και βάζοντας στο ντάκο της κ. Α Π. Η οποία απλώς εκτελεσαι εντολές αλλων. Οπότε την ψευτοκαραμελα για κονδύλι τέλος. Για καταφύγιο περιμένει λεφτά αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί ο χώρος. Ξυπνήστε επιτέλους σας θάμπωσε το γλέντι και η καλοπέραση. Ναι θα βγει ξανά γιατί υπάρχουν πολλά πρόβατα επί σφαγής που αρκούνται να τους κερνάνε καφέ παρά να ανοιχθούν δουλειές στον τόπο τους.

      Διαγραφή
  3. 'Εχει γίνει μήνυση από την φιλοζωική και ζητάνε την παραίτηση του δημάρχου.Βάλτε και την ανακοίνωση της φιλοζωικής για να δούμε ποιος δημιουργεί εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι εντυπώσεις. Είναι ο νόμος. Δικαιολογίες τέλος. Να ισχύσει ο νόμος.

      Διαγραφή
  4. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να μεταφέρουν σκυλιά το καλύτερο θα ήταν να καλέσουν ταξί.
    Ρε που πάμε, Ρε που πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα
      Που βλέπουν σκυλί και το κλωτσάνε αυτοί που γίναν υποστηρικτές τώρα ξαφνικά.Αιντε γιατί αιντε,πίσω έχει η αχλάδα την ουρά

      Διαγραφή
    2. 12:57. Έχετε κάνει πολλές ανακοινώσεις ότι κλωτσανε τα σκυλιά? έχετε αποδείξεις η είστε από αυτούς που τα κλωτσανε η τα πατάνε με το αυτοκίνητο? Η απλά παλεύετε να μετριασετε το ντόρο?

      Διαγραφή
  5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
    ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
    Διεύθυνση :Κύπρου 1, Μεσολόγγι
    Πληροφορίες : Διβάρη Ευτυχία
    Αριθμ.Τηλ. : 2631361604
    E-mail: tyagr2@aitnia.pde.gov.gr
    ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    Μεσολόγγι, 20/06/2023 Αρ. Πρωτ.: οικ. ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΠΕΑΙΤ/199913/2897Γ.
    "...Εγκυμονούν κίνδυνοι και απαγορεύεται:
    • η κολύμβηση σε λιμάνια και στο δίαυλο εισόδου λιμένα Μεσολογγίου
    • η κολύμβηση σε απόσταση 300 m από ιχθυοκαλλιέργειες
    • η κολύμβηση σε ακτίνα τουλάχιστον 200 m από εκβολές αγωγών διάθεσης λυμάτων
    • η κολύμβηση σε ακτίνα 30 m τουλάχιστον από εκβολές νερών που μπορεί να περιέχουν λύματα (πχ εκβολές δικτύων όμβριων, ρεμάτων, αποστραγγιστικών αυλάκων)...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή η δημοτική αρχή μας έχει κάνει ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα και όλοι γελάνε με τα κατορθώματα της δημοτικής αρχής του Ξηρομέρου ντροπή τίποτα άλλο .Γελάει ο κόσμος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η δημοτική αρχή έκανε το Ξηρομερο γνωστό από το 2019 με τον πρωταθλητή Δήμαρχο της Ελλαδος που τόσα χρόνια ήταν πίσω από τον ήλιο.Άκουγαν Ξηρομερο και έλεγαν τι είναι αυτό.Τώρα λένε α ναι ο Δήμος που έχουν Δήμαρχο τον Τριανταφυλλακη.Τυχεροί.
      Φελάκια αγκάπες,να πλένεστε τώρα που υπάρχει νερό

      Διαγραφή
    2. 12:54 ποιος σας είπε ότι δεν ήξερε κανείς το Ξηρόμερο? Γιατί είστε τόσο σκοταδιστές ? Όλοι το ήξεραν και τον αστακό μιας και η σύνδεση Αστακού με τα Ιόνια νησιά είναι χρόνια.. επίσης με τον Αίολο στην α2 τον έμαθαν ακόμη περισσότεροι αλλά εκείνον που τον έφτασε εκεί πέσαν να τον φάνε... Τώρα τι γίνεται μόλις παραιτήθηκε??? Εσκαβδε και τέλος.
      Όλοι τον ήξεραν καθώς ο Ναός έκανε εκδηλώσεις και οι φιλικές σχέσεις έφερναν κανάλια της Αθήνας να διαφημίσουν τον τόπο ... Όπως επίσης με τους φιλικούς αγώνες επί Νάπας με μεγάλες ομάδες ... Ξεχνάτε κυριε γιατι η εμπάθεια σας δε σας ;φηνει η πάσχετε από άνοια...

      Διαγραφή
    3. Ακόμα να το ξεπεράσετε;;;Πέρασαν ηδη 4χρονια και θα περάσουν και αλλά 5.Θα δούμε την κατάσταση σας μετά από 9χρονια

      Διαγραφή
  7. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΨΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΠΑΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 3 ΣΚΥΛΙΩΝ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν λέω αν τα μεταφέραμε εμείς η πολίτες έτσι τι θα γίνονταν μπορεί να πει καποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μεταφορά των σκύλων έγινε με το απορριματοφόρο. Οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν. Απο τον Ιούνιο διαμαρτυρόμαστε για τα αδέσποτα αλλά η δημοτική αρχή αδιαφόρησε. Τα αδέσποτα καθημερινά δημιουργούν ακαθαρσίες παντού κυρίως στην πλάζ του Αστακού όπου ο κόσμος και μωρά παιδιά κάνουν μπάνιο, αλλά και στην πλατεία και στα στενά. Γάτες τρώνε απο τους ξεχυλισμένους κάδους και μετά κυκλοφορούν στις αυλές των σπιτιών. Παντού βρώμα και μετά δικαιολογείστε για την έξαρση γαστρεντερίτιδας. Μόνο οι φωτογραφίες σας ενδιαφέρουν. Τον αντιδήμαρχο καθαριότητας έχουμε να τον δούμε απο την ορκωμοσία του. Αστείες επιστημονικού επιπέδου δικαιολογίες. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καλυτερος ειναι με διαφορα ποτε ο αστακος ηταν ετσι τοσο καθαρος.ξεχνατε ευκολα τι γινοταν τοσα χρονια με τα σκουπιδια κ βγαινουν κ το απογευμα κατι που δεν γινοταν αλλα σας ποναει φαινεται αυτο

      Διαγραφή
    2. Σας περιμένει και σας προκαλεί να πάτε μαζι στον αγωγό αλλά Να νά. Υποφερτι εεεε;;;;

      Διαγραφή
  10. Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Η ΟΧΙ. ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΤΗΜΑΤΑ. ΕΝΑ. ΔΥΟ. ΤΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού όλα τα αρνητικά που σας προσάπτουν είναι μόνο για εντύπωση και τα κάνετε όλα σωστά ποια είναι τα μέτρα που έχετε λάβει για πυρασφάλεια στα χωριά σαν Δημοτικη αρχή ενώ εν έτη 2023 υπάρχουν οικισμοί χωρίς νερό και κάδους.. για τα σκουπιδια στο δρόμο προς Βελα και Αρχοντοχωρι τι κανατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας το απέδειξαν με την αμεσότητα και την αποτελεσματική κατάσβεση των φωτιων που προέκυψαν στο Δήμο μας την καλοκαιρινή περίοδο 2023.
      Ανέτρεξε σε παλιότερες δημοσιεύσεις που υπάρχουν στα τοπικά μπλογκς για τις φωτιές στο Ξηρομερο.Τώρα τι γράφετε και τι λέτε εσεις ως αντιπολίτευση που θυμηθήκατε να κάνετε αντιπολίτευση και αυτή από τα LIDL ενα μήνα πριν τις εκλογές ,δυστυχώς δεν ακούγεστε γιατί απλά δεν υπάρχετε.Ανύπαρκτοι 4 χρόνια .Το 2019 σας ψήφισα δυστυχώς και εγώ και η οικογένεια μου.Πλέον θα σας μαυρίσουμε όσο δεν πάει και είμαστε αρκετοί.Γιατί ως αντιπολίτευση ήσασταν εντελώς ανίκανοι,πόσο μάλλον αν διοικούσατε.Δεν ήταν τυχαία η χρεοκοπία του Δήμου που παραδώσατε τελικά το 2019

      Διαγραφή
    2. Ανύπαρκτοι τέσσερα χρόνια είναι οι απελθουσα δημοτική αρχή με μηδενικό έργο από τα λιντλ σε όλα τα χωριά. Ως συμπολιτευση ήταν πολιτικά ανίκανοι να διοικήσουν με σχέδιο και αποτελεσματικότητα.

      Διαγραφή
  12. 10:35 σίγουρα ζεις σε άλλο Δήμο εσύ 😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 26 10:30 εσένα έκαναν να νομίζεις ότι ζεις σε δήμο με κανονικότητα σε λειτουργία και ανάπτυξη. Όλοι οι γύρω δήμοι μέσα σε τέσσερα χρόνια πήγαν πολύ μπροστά σε κάθε επίπεδο. Από όλη την ειδησεογραφία δε διαδίκτυο και εφημερίδες και με κοινή λογική είναι ολοφάνερο και το είδες και συ. Απέτυχαν και πρέπει να δούμε και άλλους τι θα αποδώσουν. Μη χαθεί άλλη μια πενταετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε στον οικισμό Αγιο Αθανάσιο(Δεργοβιτσα) ακόμα ο κόσμος κουβαλάει νερό με βυτια... είμαι ετεροδημοτης και πέρασα το καλοκαίρι και μιλάτε για ανάπτυξη άσε που για να πάμε στο Αρχοντοχώρι σπάσαμε το αμάξι από τον απομίμηση δρόμο που φτιάξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο