Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Ο άνθρωπος και γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

 



Σε κοινωνική εκδήλωση με πολύ κόσμο για ένα χαρμόσυνο γεγονός χθες Σάββατο βράδυ στον Αστακό, ένα ατυχές γεγονός παραλίγο να χαλάσει την όμορφη βραδιά.......
Κάποια στιγμή, ένα πολύ μικρό παιδί, άρχισε να πνίγεται την ώρα που έτρωγε ένα κομμάτι μήλο, παρουσιάζοντας κυάνωση.
Παρόν στο δίπλα τραπέζι ο Δήμαρχος Ξηρομέρου γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο οποίος γρήγορα κατάλαβε τι συμβαίνει και έσπευσε άμεσα να βοηθήσει, πραγματοποιώντας με περισσή ψυχραιμία τις ανάλογες ενέργειες, με χτυπήματα στην πλάτη και κοιλιακές ώσεις (μανούβρα heimlich), καταφέρνοντας το ξένο σώμα να βγει προς τα έξω.
Οι νεαροί γονείς ανακουφισμένοι με το αίσιο τέλος του δυσάρεστου περιστατικού, ευχαρίστησαν με θερμά λόγια τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη και αγκαλιάζοντας τον, παρουσία όλων όσων αντιλήφθησαν το περιστατικό.
Πραγματικά φανταζόμαστε ότι πρέπει να είναι μοναδικό συναίσθημα, με τις γνώσεις σου σε λίγα δευτερόλεπτα να σώζεις μία ανθρώπινη ζωή και πολύ περισσότερο ενός μικρού παιδιού.

12 σχόλια:

  1. ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!
    Ευλογημένοι που τον έχουμε Δήμαρχο και θα τον έχουμε και είναι πάντα κοντά μας.
    Τα απολιθώματα τι προσπαθούν να μας πουν δεν έχουμε καταλάβει ακόμα με την αντιπολίτευση από τα LIDL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπερδεύετε την ιατρική με την πολιτική και την ανθρωπιά ....

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα και Μπράβο γι’αυτή την πράξη…σώθηκε μια ανθρώπινη ζωή!
    Αλλά ρε παιδιά έλεος με την αυτοπροβολή…έχουν περάσει και άλλοι γιατροί Δημάρχοι και έχουν τρέξει για όλα τα χωριά του Δήμου!!
    Αγαπητό Ξηρομερο, παρακαλώ να ανέβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δήμαρχος της καρδιάς μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά παλιά τα κάναν και οι γιαγιάδες και οι μάνες. Ρε παιδιά φτάνει το γλυψειμο θα μας πιάσει ληγουρα. Με αυτά τα δημοσιευτα δεν του προσφέρετε σοβαρές υπηρεσίες μάλλον το αντίθετο. Μη γράψετε ότι αυτός ήταν που γιάτρεψε τον παραλήπτη και όχι ο Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί πάντα με ένα καλό σχόλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Όρκος του Ιπποκράτη είναι ΙΕΡΟΣ και μπράβω στον κύριο Τριανταφυλάκη που τον τίμησε στο άριστο βαθμό.
    Η.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι γνώσεις πρώτων βοηθειών για όλους μας.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και δεν πρέπει τέτοια γεγονότα να τα κρίνουμε με τον φακό της πολιτικής πλευράς, εξ΄άλλου σ΄αυτό πρέπει να έχει την ίδια άποψη και ο Δήμαρχος. Ο τόπος μας από την πλευρά των υπηρεσιών κρατικής υγείας, πάντα είχε και θα έχει προβλήματα. Πρέπει λοιπόν να αισθανόμαστε τυχεροι σαν πολίτες που εδώ και χρόνια έχουμε φιλότιμους γιατρούς που τιμάνε τα πτυχία τους. 'Ετσι κανείς επίσης δεν πρέπει να παραβλέψει τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει και προσφέρει και ο πρώην Δήμαρχος Αστακού, ο Παναγιώτης Στάικος που κι αυτός πάντα προσέτρεχε τους δημότες χωρίς να κοιτάξει αν ήταν ψηφοφόροι του. Μπράβο λοπόν σε αυτούς τους επιστήμονες που μας κάνουν να νοίωθουμε ασφαλείς μέσα στην ανασφάλειά μας.

      Διαγραφή
  7. Έχω δη εγώ παρά πολλούς γιατρούς να σταματούν στα τροχαία ατύχημα και σπεύδουν να βοηθήσουν η ιατρική δεν είναι επάγγελμα είναι προσφορά οι γιατρόι χωρίς σύνορα πάνε σε εμπόλεμες περιοχές να βοηθήσουν με ΚΥΝΔΗΝΟ της ζωής τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλα τώρα μη ταψ ξεφτιλιζουμε όλα..η ιατρική θέλει κωλο κ αντικωλο κ κομμάτι απ άλλο κωλο..μας έλεγαν κ μς οι γιαγιάδες μας ..όχι μόνο τα πρακτικά που κάνανε φίλε μου,μας έδιναν κ συμβουλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο