Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Γιωργος Αποστολάκης: Η παραχώρηση της Κουκουμίτσας από το Ελληνικό Δημόσιο στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας είναι γεγονός



πηγη facebook  
Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης


Η παραχώρηση της Κουκουμίτσας από το Ελληνικό Δημόσιο στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας είναι γεγονός! Προχωράμε άμεσα, με αποφασιστικότητα και για την ευρύτερη περιοχή της Σάλτινης!.....

📍 Η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια έχει εκπονήσει και υλοποιεί λεπτομερές σχέδιο για την #ανάπλαση και την ανάδειξη  περιοχών του Δήμου μας σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα με  σκοπό, αφενός την αξιοποίηση και την αναβάθμισή τους κι αφετέρου την αισθητή  βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. 

🗣️ Εξάλλου η φωνή της Δημοτικής αρχής ήταν, είναι και θα παραμείνει αδέσμευτη και διεκδικητική για όλα όσα ο Δήμος μας δικαιούται και αξίζει, γεγονός που αποδεικνύεται από τις πράξεις μας καθημερινά, όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης.

📍 Σ΄ αυτό το πλαίσιο ξεκινήσαμε την προσπάθεια προκειμένου να  παραχωρηθεί στο Δήμο μας από το Ελληνικό Δημόσιο, για πολυετή χρήση, ένα εμβληματικό σημείο του Δήμου, το νησάκι της #Κουκουμίτσας.

📍 Παρά τις δυσκολίες και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της κρατικής μηχανής, εμείς με σχέδιο, με επιμονή και υπομονή καταφέραμε σε σύντομο –δεδομένων των δυσκολιών- διάστημα  να πετύχουμε το στόχο μας. 

Έτσι, παρόλο που από το 2012 η #Σάλτινη κι η #Κουκουμίτσα είχαν συμπεριληφθεί  λόγω των μνημονίων στη «μαύρη» λίστα των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ που προορίζονταν για εκποίηση στους δανειστές, χάρη στη μεγάλη #εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτει η δημοτική αρχή αλλά και τους λεπτούς χειρισμούς της, ο παραπάνω στόχος που έμοιαζε ακατόρθωτος πριν μερικά χρόνια να γίνεται σήμερα #πραγματικότητα.

✅ Κι αυτό γιατί πριν λίγες μέρες η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου) με το 9028/23.6.2023 έγγραφό της, μας ενημέρωσε ότι συμφωνεί στην παραχώρηση της Κουκουμίτσας στο Δήμο μας, «με σκοπό τη διαφύλαξη κι ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και ταυτόχρονη ήπια τουριστική ανάπτυξη μέσω της φιλοξενίας υπαίθριων εκδηλώσεων» κατ΄αρχάς για 15 χρόνια και με ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα το ποσό των 5.000 ευρώ/έτος.

🖊️ Έτσι σήμερα με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια πληροφορούμε όλους εσάς, τους δημότες και τις δημότισσες, ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 30ης Ιουνίου 2023, που πραγματοποιήθηκε στην #Κατούνα η  παραχώρηση έγινε ομόφωνα δεκτή και βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την τυπική υπογραφή της σχετικής διοικητικής πράξης.

🎯 Στη συνέχεια ο επόμενος κι ακόμη μεγαλύτερος στόχος της δημοτικής αρχής, για τον οποίο πιστεύουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε με επίσημες ανακοινώσεις, είναι η ολοκληρωμένη αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής της Σάλτινης της Βόνιτσας, μιας περιοχής που τα, αναπτυξιακού χαρακτήρα, έργα που έχουμε ήδη σχεδιάσει και δρομολογούμε, θα αναβαθμίσουν την περιοχή, θα εκτοξεύσουν την τουριστική κι οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, ικανές να λύσουν το τοπικό πρόβλημα της ανεργίας και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει πως ό,τι σχεδιάζουμε, ό,τι γίνεται και ό,τι προτεραιότητα θέτουμε, ο πολλαπλασιαστής είναι πάντα ο άνθρωπος και τελικός αποδέκτης ο δημότης, γι΄αυτό και του δίνουμε και θα του δίνουμε κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών μας!

#Αποστολάκης #δύναμη_πολιτών #Συνεχίζουμε #δήμος_ακτίου_βόνιτσας








20 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Όποιος την αγοράσει ποτέ, θα πάρει δώρο την γέφυρα που έγινε με λεφτά πολιτών...

      Διαγραφή
  2. Ζούμε στην εποχή της κοινωνίας της Πληροφορίας.
    Τα πάντα ρέουν ως πληροφορίες, στις οποίες ο καθένας έχει πρόσβαση.
    Στα μνημόνια ή καλύτερα τη παράδοση της χώρας στην Ευρώπη της Γερμανίας τα πάντα παραχωρήθηκαν στη Γερμανική Κεντρική Τράπεζα.
    Λέτε ψέματα για τη Κουκουμίτσα λοιπόν.
    Πάντα η Κουκουμίτσα ανήκε στο Βόνιτσα και στο Δήμο μας.
    Τρανή απόδειξη. Παραχώρησε ο Δήμος τη Κουκουμίτσα για εκδηλώσεις μέσα στα μνημόνια . Αυτό είναι γεγονός.
    Η ερώτηση είναι: Αφού δεν ανήκε στο Δήμο, πως τη παραχώρησε;
    Λες ψέματα πάντα. Μπροστά στην επερχόμενη ήττα στις εκλογές, έχασες κάθε 'ίχνος
    σοβαρότητας.
    'Οσα δεν 'εκανες τα 17 χρόνια , τα υπόσχεσαι το τελευταίο δίμηνο μέσα στη προεκλογική περίοδο.
    Τα 260.000.000 ευρώ που διαχειρίστηκες που ξοδεύτηκαν;
    Η αποθήκη καυσίμων του Δήμου στη ΔΕ Παλαίρου που είναι;
    Πως έγινε ο αποχαρακτηρισμός της δασικής έκτασης στο Βαρκό; Ποιος , ποια χαρτιά υπέγραψε; ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.
    Γιατί ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάμε για νέα Πενταετία πουλάκια μου😅😅😅😅😅

      Διαγραφή
  3. Αληθεύει Δήμαρχε Αποστολάκη και Αντιδήμαρχε Βίτσα ότι στη Πογωνιά στην κεντρική παραλία της , τοποθετήθηκε πινακίδα με την ένδειξη ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ; Αν ναι , ποιος τη τοποθέτησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι άλλο θα πει ο άνθρωπος ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε; Η Κουκουμίτσα , δηλαδή η ταυτότητα της Βόνιτας, που μαζί με το Κάστρο είναι η ΨΥΧΉ ΤΗς ΒΟΝΙΤΣΑς και το ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ την πήρε πάλι πίσω. Πόσο πολιτικό πανικό έχει ο άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, Ακτή Παλαίρου ( σε απόσταση πάνω από 30 μέτρα από το κεντρικό ρέμα).
    Β. Ορίζουμε ως παραδεκτές μετά επιφυλάξεως για κολύμβηση, από άποψη υγιεινής του θαλάσσιου ύδατος και υγιεινής της ακτής , τις παρακάτω ακτές κολύμβησης.
    ΔΚ ΒΟΝΙΤΣΑΣ , Ακτή Βόνιτσας (εντός οικισμού)
    Ποιος ευθύνεται για αυτά Αποστολάκη;
    Η Κουκουμίτσα είναι η ΒΟΝΙΤΣΑ.
    Γιατί πετάς τη μπάλα στην εξέδρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο γιωργο. Επι δημαρχίας Σολδατου και κασολα η Κουκουμιτσα πήγε για πώληση. Ο καρυ κατάφερε και την πήρε πίσω μονο αυτός θα μπορούσε όπως κατάφερε και ακύρωσε ολόκληρο ΦΕΚ που έκανε την πανέμορφη παλαιρο χοτ σποτ επενδυτών του ΣΥΡΙΖΑ και αντί αυτού έγινε υπερπολυτελής τουριστική μονάδα. Ακόμα σκέφτεστε ποιον θα βγάλουμε δήμαρχο στις εκλογές;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΛΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 260 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙ 260.000.000 ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ! ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΗΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΠΟΥΝ ΒΡΟΥΝ ! ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΕΙΤΕ ΚΑΛΟ ΕΙΤΕ ΚΑΚΟ !!

      Διαγραφή
  7. Τα λαμόγια φωνάζουν το νοικοκύρη που αν δεν ήταν ο αποστολακης το αεροδρόμιο θα το είχε η Πρέβεζα. Δε τον έχετε δει τον αποστολακη στο υπουργείο μου φαίνεται γιαυτο μιλάτε κάθεται σούζα ακόμα και ο υπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα το έχει ο Άγιος Νικόλαος, γελάνε οι πέτρες

      Διαγραφή
  8. Τίποτε άλλο δημαρχε θα μας πεις τώρα που τελειώνεις την θητεία σου. Εκμεταλευτηκες κάποιους και βγήκες δήμαρχος και τώρα πριν αναχωρήσεις για την έξοδο μας λες ανέκδοτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γατάκια συνεχίζουμε 😉😉😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσο κι αν πρσπαυειτε ολοι εσεις οι αχετ οι ασχετοι, την αληθεια δεν μπορειτε να τη κρυψετε. Ολοι ξερουν οτι η Κουκουμιτσα οπως και η Σαλτινη οπως και το ΛΑΙΣ παλιοτερα , ανηκουν στο ΤΑΥΠΕΔ. Τρεμουν οι αντιπαλοι του Αποστολακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά ρε άσχετοι σχολιαστές . Η Κουκουμιτσα κ η Σαλτινη κ η Κούτση Μαρία εδώ στην Βόνιτσα γνωριζαν ότι ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ .Ειναι ευτύχημα που δεν πουλήθηκε και το ότι πέρασε στον Δήμο ειναι τεράστια επιτυχια .Πόσα φιλέτα του υπερταμειου γνωρίζεται να πέρασαν παλιάς δημοτική διοικηση και κατοχή .
    Υ.Γ. Κωστάκη γιατί ξεκίνησες και γράφεις ανώνυμα . Τι έπαθες ..δεν πήρες τα χάπια σου αυτές τις ημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνεχίζουμε, παιδιά για μια νεα θητεία, μετα θα δούμε. Απο την πρώτη Κυριακή θα πάτε για τσάι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βαπτίζεται η ενοικίαση σε παραχώρηση. Αναμένουμε την πώληση ή παραχώρηση για 99 έτη της Σάλτινης σε ιδιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ούτε η σαλτινη σας σώζει ούτε τα παραμύθια που πουλάτε η συντριβή του καθεστώτος δεν θα έχει προηγουμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο