Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Εντοπίστηκε νεκρή θαλάσσια καρέτα–καρέτα στην παραλία του Ανοιξιάτικου Αμφιλοχίας.


      Στην παραλία του Ανοιξιατίκου Αμφιλοχίας, κοντά στο λιμανάκι, εντοπίστηκε νεκρή μια μεγάλη χελώνα καρέτα – καρέτα. Το θαλάσσιο ζώο, που αποτελεί σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος της περιοχής, βρέθηκε άψυχο στην ακτή, πυροδοτώντας άμεση αντίδραση από τους αρμόδιους φορείς.

Μόλις ενημερώθηκαν για το περιστατικό το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας και ο Δήμος Αμφιλοχίας κινητοποιήθηκαν άμεσα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασαν στο σημείο για να επιθεωρήσουν τη νεκρή χελώνα.

Με την άφιξή τους, οι αρμόδιοι φορείς πραγματοποίησαν λεπτομερή έλεγχο στη νεκρή χελώνα, αποδείχτηκε ότι το θαλάσσιο ζώο δεν είχε τσιπαριστεί.

Η Υπηρεσία του Δήμου Αμφιλοχίας ανέλαβε την ευθύνη της υγειονομικής ταφής της νεκρής χελώνας. Η διαδικασία αυτή είναι κρίσιμη για την αποφυγή τυχόν περιβαλλοντικών κινδύνων και για τη διατήρηση της δημόσιας υγείας. Η ταφή έγινε με σεβασμό προς το ζώο και το φυσικό περιβάλλον, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις.

Οι χελώνες καρέτα – καρέτα είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και απειλούμενα είδη θαλάσσιων ζώων στον κόσμο. Η παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες αποτελεί ένδειξη ενός υγιούς θαλάσσιου οικοσυστήματος. Η απώλεια κάθε τέτοιου ζώου είναι σημαντική και υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεχή προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Το περιστατικό αυτό υπενθυμίζει τη σημασία της επαγρύπνησης και της συνεργασίας για την προστασία της θαλάσσιας ζωής.

e-maistros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο