Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Πανελλαδικές: Ελάχιστες θέσεις καλύφθηκαν στην Γεωπονική της Αιτωλοακαρνανίας.


       Οι «χαμηλές πτήσεις» στα Τμήματα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα στα τρία από τα τέσσερα, συνεχίζονται και τα στοιχεία προβληματίζουν.

Η απορρόφηση των κενών θέσεων είναι πολύ χαμηλή και για μια άλλη ακαδημαϊκή χρονιά, καταγράφεται μεγάλη απώλεια εισακτέων. Από την γενική αυτή εικόνα, «διασώζεται» για άλλη μια χρονιά μόνο το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, που απορρόφησε όλες τις θέσεις.

Στο συγκεκριμένο Τμήμα που εδρεύει στο Αγρίνιο, οι εισακτέοι ήταν 121 και καλύφθηκαν και οι 121 θέσεις.
Στο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας στο Αγρίνιο, οι εισακτέοι ήταν 120 και τελικά θα πληρωθούν μόλις 16 θέσεις. Δεν προβλέπεται μάλιστα κάποια επιπλέον θέση από μετεγγραφή μιας και το Τμήμα είναι μοναδικό.

Στο Μεσολόγγι, οι εισακτέοι που είχαν ανακοινωθεί ήταν 100 για το Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών και 150 για το Τμήμα Γεωπονίας. Το πρώτο έχει 13 επιτυχόντες και το δεύτερο 63. Έτσι καλύφθηκε συνολικά μόλις το 43,3% του αριθμού των θέσεων εισακτέων στα τέσσερα Τμήματα της Γεωπονικής Σχολής.

Τα παραπάνω στοιχεία για άλλη μια χρονιά αναδεικνύουν με εμφατικό τρόπο το έλλειμμα ελκυστικότητας που αντιμετωπίζουν Τμήματα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στην Αιτωλοακαρνανία. Η χαμηλή ζήτηση μαζί με την εφαρμογή της ΕΒΕ, διαδραματίζουν πλέον καίριο ρόλο σε αυτήν την κατάσταση και δεν θα πρέπει να αποτελέσει αιφνιδιασμό εάν σε έναν μελλοντικό σχεδιασμό αποφασιστούν  καταργήσεις των Τμημάτων αυτών . Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε πως από τις συνολικά  62.248 θέσεις εισακτέων που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας για την εισαγωγή των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, καλύφθηκαν μόλις οι 52.128, δηλαδή,  έμειναν 10.120 κενές θέσεις

Ως προς τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής, όπως ανακοινώθηκαν στις 9 Ιουλίου, αυτές ορίστηκαν στο 9.59 για το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (Αγρίνιο), στο 10.16 στο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας (Αγρίνιο), στο 9.59 στο Τμήμα Αλιείας (Μεσολόγγι) και στο 9.59 στο τμήμα Γεωπονίας (Μεσολόγγι).


πηγή: agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο