Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ανακοίνωση για την ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ στην Λευκάδα, Πρέβεζα και Άρτα

 


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ανακοίνωση 

για την ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ 

στην Λευκάδα, Πρέβεζα και Άρτα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος θα βρίσκεται τις προσεχείς ημέρες στην περιοχή μας......

Η Πατριαρχική επίσκεψη η οποία αναμένεται στις τρεις Ιερές Μητροπόλεις α) Λευκάδος και Ιθάκης, β) Νικοπόλεως και Πρεβέζης και γ) Άρτης, θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 29 Ιουνίου 2024.

Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για την επίσκεψή του στην Λευκάδα , στην Πρέβεζα και στην Άρτα, ευχόμενοι καλή παραμονή και να έχει την ευκαιρία για δεύτερη φορά ως Οικουμενικός πατριάρχης να βρίσκεται στον ευλογημένο τόπο μας.

Η επίσκεψη του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη θα αποτελέσει ένα ιστορικό γεγονός για την τοπική μας εκκλησία και για την περιοχή μας. 

Η Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Ν. Πρεβέζης, η οποία ιδρύθηκε μετά από έγκριση και ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη αναμένει με ιδιαίτερη χαρά την ιστορική του επίσκεψη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, τον οποίο αναμένουμε με μεγάλη αγάπη, είναι μια σημαντική και παγκόσμια προσωπικότητα με αναγνωρισμένο κύρος.

Οι δεσμοί της Εταιρείας μας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και με την Σεπτή Παναγιότητα είναι μακρόχρονοι και στενοί καθώς ο Πρόεδρός μας κ. Ευάγγελος Κατσίμπρας έχει τιμηθεί με το Οφφίκιο του Άρχοντος Δεπουτάτου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η περιοδεία και επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη  κ. κ. Βαρθολομαίου στην περιοχή μας είναι μια μεγάλη ιστορική στιγμή και είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχθούμε περιμένοντας την ευλογία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο