Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ERASMUS+ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ


Το Γυμνάσιο Νεάπολης Αιτωλοακαρνανίας υλοποιεί, κατά τα έτη 2023-2025, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τον τίτλο «Embrace diversity to live better together». Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας, ως βάση για την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων και των λαών, για τη θέσπιση κοινών αρχών και αξιών και για την επίλυση κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ευρώπης, σχετικά με το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη......


Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, την εβδομάδα από 13 έως και 17 Μαΐου, το σχολείο μας υποδέχτηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα συνεργαζόμενα σχολεία Collège Jean Moulin της Γαλλίας, Agrupamento Vertical de Escolas de Palmela της Πορτογαλίας και Mehmet Ozcan Torunoglu Ortaokulu της Τουρκίας.


Με ομαδική δουλειά των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και της τοπικής κοινωνίας, η σχολική μας κοινότητα κατάφερε να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους φιλοξενούμενούς μας. Οι μοναδικές στιγμές που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες είχαν τεράστια επίδραση σε όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως στα καταπληκτικά μας παιδιά. Το πρόγραμμα που υλοποίησε το σχολείο μας περιλάμβανε μία ποικιλία από βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόσο εντός του σχολείου όσο κι έξω από αυτό.



Πραγματοποιήθηκαν παιχνίδια γνωριμίας και δημιουργήθηκαν μικρά περίπτερα, στα οποία κάθε χώρα παρουσίασε τον πολιτισμό της. Έγιναν επίσης, παρουσιάσεις με τις οποίες οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων έδωσαν πληροφορίες για το σχολείο τους και για την κάθε χώρα ξεχωριστά. Παρουσιάστηκαν, τέλος, όλες οι οικολογικές και περιβαλλοντικές δράσεις που πραγματοποίησαν οι μαθητές κάθε σχολείου κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εικαστικές δραστηριότητες, σε μαγειρική και κηπουρική. Έγιναν ανταλλαγές δώρων και παραδοσιακών προϊόντων. Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ξενάγησαν τα παιδιά των άλλων σχολείων στην πόλη του Αγρινίου. Οι φιλοξενούμενοι μας είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά, προσφορά των γονέων των μαθητών, των εκπαιδευτικών του σχολείου και τοπικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, κάποιες οικογένειες φιλοξένησαν μαθητές άλλων χωρών στο σπίτι τους.



https://gym-neapol.ait.sch.gr/?p=402

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο