Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Μεσολόγγι: Σκότωσε με τσεκούρι τον σκύλο μπροστά στα μάτια του 12χρονου (ΦΩΤΟ)



           Χθες το μεσημέρι στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου ένα σκυλί βρήκε φριχτό θάνατο στα χέρια ενός βοσκού, ο οποίος το σκότωσε χτυπώντας το στο κεφάλι με τσεκούρι μπροστά στα μάτια ενός παιδιού! 
     Ο ιδιοκτήτης του ζώου Σωτήρης Ζωχιός μαζί με τα τρία παιδιά του έβγαλε βόλτα το σκυλί στα χωράφια σε απόσταση 700 μέτρων από το σπίτι του.
     Κάποια στιγμή το μεγαλόσωμο σκυλί - ράτσας Μαλινουά - ξέφυγε από τα χέρια του 12χρονου Γιώργου, που το κρατούσε από την αλυσίδα του. Το σκυλί προπορεύτηκε και ο 12χρονος έτρεξε κοντά του ενώ τον ακολουθούσε από πίσω ο πατέρα του με τα αδέρφια του ηλικίας 8 και 4 ετών αντίστοιχα.................



      Στις 15:00 περίπου το μεσημέρι το ζώο απομακρύνθηκε μόλις μερικά μέτρα από τον κ. Ζωχιό και μαζί με το παιδί και μπήκε σ’ ένα χωράφι που δεν ήταν περιφραγμένο. 
       Εκεί και σε μερικά δευτερόλεπτα ο πιτσιρικάς είδε τον Γιώργο Α., που έχει δίπλα το μαντρί του, να πιάνει το σκυλί από την αλυσίδα και να το κρατάει δίπλα από τον δικό του σκύλο, ο οποίος ήταν αλυσοδεμένος στο σημείο αυτό.
        Το παιδί φωνάζοντας ζητούσε από τον βοσκό - γείτονα του να αφήσει ήσυχο τον σκύλο τους να μην τον σκοτώσει και να του τον δώσει πίσω. Τότε εκείνος αφού είπε στο παιδί «γιατί να μην το σκοτώσω;» μπροστά στα μάτια του 12χρονου άρπαξε ένα τσεκούρι και σκότωσε χτυπώντας θανάσιμα στο κεφάλι το ζώο.
        Ο δράστης – όταν και ο Σωτήρης Ζωχιός έφτασε κοντά και είδε τι συνέβη ενώ κρατούσα τα άλλα δύο παιδιά του – είπε ότι μόλις σε μερικά δευτερόλεπτα το σκυλί κατόρθωσε να «φάει» δέκα πρόβατα έξι με εφτά κότες και ήταν η αιτία να αποβάλλουν οι τέσσερις γίδες του!
      Όταν ταυτόχρονα με την Αστυνομία στο σημείο έφτασαν συγγενείς του Σωτήρη Ζωχιού ο δράστης επικαλέστηκε καρδιολογικό πρόβλημα – φοβούμενος τα χειρότερα – και έτσι τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου και νοσηλεύεται.
      Ο Σωτήρης Ζωχιός κατέθεσε καταγγελία στο Α.Τ. Μεσολογγίου όμως προφανώς λόγω της «ασθένειας» ο δράστης θα γλυτώσει το αυτόφωρο.
       Η μητέρα του 12χρονου παιδιού Βάσω Κωνσταντάνου εξήγησε στο www.zoosos.gr πως ο γιος της δεν είναι καθόλου καλά. Το παιδί, όπως μας είπε κλαίει, διαρκώς μετά από όσα είδε, δεν ξέρουν πώς να το συνεφέρουν και αύριο θα τον μεταφέρουν στο γιατρό.
    Η κα Κωνσταντάτου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ο σύζυγος της συγκρατήθηκε και δεν επιτέθηκε στον δράστη γιατί έπρεπε να προστατέψει τα τρία μικρά παιδιά του. Προσπάθησε μάλιστα με τα δάχτυλα του να κλείσει την πληγή στο κρανίο του ζώου που αιμορραγούσε, αλλά αυτό ξεψύχησε σχεδόν αμέσως μετά τα χτυπήματα.
           Αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας ελπίζουμε μόνο να είναι εν ζωή όταν έρθει η ώρα να δικαστεί, η οικογένεια θα πρέπει να μεριμνήσει και να του κάνει μήνυση και για την ψυχική οδύνη που προκάλεσε στο παιδί.

Πηγή: www.zoosos.gr 





4 σχόλια:

  1. εχουν καποιο μεγαλο θεμα οι τσοπανοι με τα ξενα σκυλια ..... αν μπροστα στα ματια μικρου παιδιου εκανε τετοια εκτελεση ... μαλον προκειτε για ανθρωπο που δεν χωρουν σχολια . και αφου του εκανε τοσες ζημιες γιατι δεν ακολουθησε την νομικη οδο ? φιλε τσοπανη εχεις μπλεξει ασχημα .... γνωριζεις τους ευρωπαικους νομους περι κακοποιησης ζώων ? ξερεις τι συνενει να θανατωσεις κατα αυτο τον τροπο ενα ζώο ? σιγουρα οχι . εγω παντος δεν ηθελα να ημουν στην θεση σου ... αν σου φτασει το υπολοιπο κοπαδι για να ξεκαθαρισεις να εισε τυχαιρος και να μην το πει2ς ουτε σε παπα . καλα ξεμπερδεματα με το εισαγγελεα . καλυτερα να σκωτονες κατι αλλο ... μονο αυτο εχω να σου πω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να περιμενεις απο εναν χωριατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12 Ιανουαρίου 2014 - 10:18 μ.μ.
    siga re protevousiane esu... mi skisis to kalson

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τσεκουρι επρεπε να βρει το κεφαλι του "καρδιακου" (Αφου μονο καρδια δεν εχει) και οχι του σκυλιου! Πρεπει να υπαρξει δικαιοσυνη και να μην κανει ο καθε τσοπανης με το "μυαλο" αυτουνου τετοια πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο