Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό για το μέλλον της Χώρας μας


            Δραματική έκκληση στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και έμμεσα στους δύο εταίρους της εσωτερικής τρόικας, απευθύνει με αφορμή την Ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Καθηγητής από το Μεσολόγγι Χρήστος Σιάσος και τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ορθώσουν το ανάστημά τους στις «τεθωρακισμένες μεραρχίες» της  Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Τόμσον, της Λαγκράντ και λοιπών τροίκανών και ως συνεχιστές της πορείας του Έθνους μας με υπερηφάνεια να πουν το μεγάλο «ΜΟΛΟΝ ΛΑΒΕ»….
       Η επιστολή ΑΓΩΝΙΑΣ για το μέλλον της Πατρίδος μας έχει ως εξής:  

        Η παρούσα επιστολή, οξεία και δυσάρεστη, απευθύνεται άμεσα στον Πρωθυπουργό και έμμεσα στους δύο εταίρους της εσωτερικής τρόικας. Σε λίγες ημέρες η Ελλάδα γιορτάζει με Εθνική υπερηφάνεια την Ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, γιορτάζει μια κορυφαία στιγμή της Ιστορίας μας, την ωραιότερη στους νεότερους χρόνους......



       Η Ελλάδα, υπερήφανη και γενναία, απροσκύνητη, άφοβη, αθάνατη στο διάβα των αιώνων, η Ελλάδα των οκτώ εκατομμυρίων Ελλήνων είπε το μεγάλο ΟΧΙ στα εκατόν σαράντα εκατομμύρια των Ιταλών και των Γερμανών και κατέπληξε την τρομαγμένη Ευρώπη και παράλληλα έδειξε την ιστορική συνέχεια του Έθνους μας.
           Τότε ήθελαν να της πάρουν όλα τα «υπάρχοντά της» σήμερα δυστυχώς θέλουν να την υποτιμήσουν, να την λεηλατήσουν, να την αδρανοποιήσουν, ποιος ξέρει για πόσα χρόνια. 
      Βαριά η αποστολή των Κυβερνώντων που πρέπει αγέρωχα να ορθώσουν το ανάστημά τους στις «τεθωρακισμένες μεραρχίες» της  Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Τόμσον, της Λαγκράντ και λοιπών τροίκανών και ως συνεχιστές της πορείας του Έθνους μας με υπερηφάνεια να πουν το μεγάλο «ΜΟΛΟΝ ΛΑΒΕ», άλλως οι σειρήνες με τους διαπεραστικούς ήχους των θα καλέσουν τον Ελληνικό λαό σε γενικό προσκλητήριο. 
     Σήμερα σας λέμε κε Πρωθυπουργέ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, η «λούφα και παραλλαγή» των αρμοδίων, Υπουργών, Βουλευτών πρέπει να σταματήσει, κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη.
       Γνωρίζατε εδώ και χρόνια το χρέος στους δανειστές, γνωρίζατε την ύπαρξη των φοροφυγάδων, γνωρίζατε το τέρας που λέγεται «κλεψιά» του Δημόσιου κορβανά, γνωρίζατε το πόθεν έσχες Υπουργών, Βουλευτών, υψηλών «ρετιρέ» της πολιτικής σκηνής, παρατρεχάμενων, βολεψάκιδων και άλλων, γνωρίζατε την λειτουργία του Κράτους μέσα από όλους τους «καπεταναίους» της διαπλοκής, γνωρίζατε για «μαϊμού» συντάξεις, επίορκους υπαλλήλους…
          Σήμερα η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, σήμερα η πείνα, ως επερχόμενη απειλή φοβίζει, είναι το ποιο «φαρμακερό όπλο» του Έλληνα, σήμερα το ποιο «κρύο νερό» είναι η ανεργία των νέων, του πατέρα, της μάνας, σήμερα τα χαράτσια έρχονται το ένα μετά το άλλο και δεν τρομάζουν τους έχοντες και κατέχοντες αλλά τους ΜΗ έχοντες, σήμερα η πολύτεκνη οικογένεια, ο άνεργος νέος, πατέρας, μάνα στενάζει κάτω από τα χρέη των ΔΕΚΟ, σήμερα ο άρρωστος μπήκε στη λίστα αναμονής για τα φάρμακά του, σήμερα ο κόσμος τρίζει τα δόντια του και πληγιάζει τις παλάμες του από το σφίξιμο της καρδιάς του γιατί κάποιες οικονομίες που είχε για ώρα ανάγκης στο σεντούκι του δεν υπάρχουν ποια. 
         Αγωνιά για το αύριο, αγωνιά για το παιδί του, αγωνιά για το σπίτι του, αγωνιά για την περιουσία του, αγωνιά για την Πατρίδα του
       Μιλάμε γι΄ αυτούς που είναι εντάξει απέναντι στο νόμο, μιλάμε γι΄ αυτούς που αγαπούν την οικογένεια, μιλάμε γι΄ αυτούς που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους και δεν τον εγκαταλείπουν δεν έστειλαν τις όποιες καταθέσεις στην Ελβετία!!!, μιλάμε γι΄ αυτόν που θέλει να λέγεται ΕΛΛΗΝΑΣ, γιατί  ο μόνος εχθρός του σήμερα είναι τα λάθη των Κυβερνώντων. 
      Λάθος ο τρόπος που εξαπέλυσαν και μας φόρτωσαν τα μέτρα, (θυμηθείτε το Καστελόριζο!!!), λάθος η φύλαξη-προστασία μερικών φοροφυγάδων της Α΄ Εθνικής, λάθος ο τρόπος που αντιμετώπισαν τους Δημοσίους υπαλλήλους και γενικά τους εργαζόμενους, λάθος τα κέντρα και τα παράκεντρα της Εξουσίας, λάθος να παίζετε με τα κομπιούτερ και τη μόνη πράξη που μάθατε είναι η αφαίρεση. 
     Έτσι είναι τα πράγματα κε Πρόεδρε, απαισιοδοξία, αγανάκτηση  παντού, κουρελιασμένα όνειρα και όπως λέμε, Χαμένο Θάρρος… Όλα Χαμένα!!! 

Χρήστος Σιάσος
Καθηγητής, Μεσολόγγι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο