Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Όχι Πάνου Παπαδόπουλου στον αποκλεισμό του λιμανιού στο Πλατυγιάλι Αστακού, ως πύλη εισαγωγής πατάτας

      Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας Πάνος Παπαδόπουλος με δήλωση του, καλεί όλους τους φορείς του Νομού Αιτωλοακαρνανίας να αντιδράσουν από κοινού προκειμένου να αποτραπεί η απίστευτη απόφαση της κυβέρνησης που αποκλείει το λιμάνι του Πλατυγιαλίου στον Αστακό από την εισαγωγή της Αιγυπτιακής πατάτας.
    Η δήλωση του Πάνου Παπαδόπουλου έχει ως εξής:...


       Τις μέρες αυτές και από τις σχετικές δηλώσεις του Αρμόδιου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δριβελέγκα και από τις εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του αρμοδίου Υπουργείου, προκύπτει με σαφήνεια η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργηθούν τα λιμάνια Πάτρας, Πλατυγιάλι Αστακού, Κιάτου και Θεσσαλονίκης ως πύλες εισαγωγής πατάτας από το εξωτερικό και να χρησιμοποιηθούν τα λιμάνια του Βόλου και της Αλεξανδρούπολης. 
      Όπως γίνεται αντιληπτό η κατάργηση του Πλατυγιαλιού ως πύλης εισαγωγής θα δώσει ένα επιπλέον σοβαρό χτύπημα στο θνησιγενές αυτό λιμάνι του τόπου μας. Συνακόλουθα οι απώλειες, έστω και εποχιακών θέσεων εργασίας για το λιμάνι και την ευρύτερη περιοχή θα διαμορφώσουν ένα θλιβερό τοπίο.
         Με βάση αυτή την επιχειρούμενη μεθόδευση καλώ όλους τους φορείς του Νομού, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, τον Δήμο Ξηρομέρου, το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου και την ΠΕΔ – Δυτικής Ελλάδας να αντιδράσουν από κοινού προκειμένου να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος
Πάνος Παπαδόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο