Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026

Τουριστική αξιοποίηση της παραλίας του Αη Γιώργη στον Αστακό.

 

Ένας νέος όμορφος χώρος ετοιμάζεται στην παραλία του Αη Γιώργη στον Αστακό. Προχωρά λοιπόν για πρώτη φορά η τουριστική αξιοποίηση μίας από τις πιο όμορφες παραλίες του Δήμου Ξηρομέρου..... Μιλάμε για τη μαγευτική παραλία ''Αη Γιώργης'' Κοινότητας Αστακού, όπου μετά από αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου, ζήτησε να βγουν σε πλειοδοτική δημοπρασία αρκετά σημεία σε παραλίες, άλλα για απλή παραχώρηση χώρου αποκλειστικά και μόνο για ομπρέλες και άλλα για παραχώρηση χώρου εγκατάστασης και λειτουργίας beach bar με ομπρέλες.
Θεωρούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου Ξηρομέρου και της δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, σε συνέργεια με την Κτηματική Υπηρεσία, που ξεκίνησε εδώ και 3 χρόνια και για πρώτη φορά για τις πολλές και όμορφες παραλίες που έχουμε κατά μήκος της παράκτιας διαδρομής Αστακός - Μύτικας, είναι προς θετική κατεύθυνση, γιατί αυτό το πανέμορφο παράκτιο μέτωπο, στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Ξηρομέρου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προορίζεται για τουριστική ανάπτυξη και θα πρέπει και η φυσιογνωμία του να παραπέμπει σε αυτή τη στόχευση.
Οι παρεμβάσεις στις παραλίες πρέπει να είναι πάντα με μέτρο και χωρίς φαραωνικές εγκαταστάσεις, με κατασκευές λιτές, λυόμενες, με υλικά που συμβαδίζουν με την περιβαλλοντική αξία των παραλιών αυτών, που θα αναβαθμίζουν αισθητικά και θα προστατεύουν περιβαλλοντικά όλη αυτή την φυσική ομορφιά του παράκτιου μετώπου Αστακός - Μύτικας και θα διασφαλίζεται απόλυτα η ελεύθερη πρόσβαση κάθε πολίτη σε αυτές, όπου θα υπάρχει πολλαπλάσιος ελεύθερος χώρος στις αξιοποιημένες παραλίες, να βάλει την δική του ομπρέλα και να κάνει το μπάνιο του δωρεάν, χωρίς αναγκαστικά να πρέπει να πάει στον μισθωμένο χώρο.
Υγεία και καλές δουλειές στους ιδιοκτήτες.








mytikaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο