Βίντεο από το τροχαίο με θύμα τον 63χρονο - Αστυνομικός παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη
Βίντεο-ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/03) στο κέντρο της Αθήνας, με εμπλοκή αστυνομικού και θύμα έναν 63χρονο άνδρα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.....
Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι δύο οδηγοί και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής. Ο 63χρονος, ωστόσο, υπέκυψε στα τραύματά του το μεσημέρι της Παρασκευής (13/03).
Σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook του Γιώργου Παληγεώργου, ο νεκρός είναι ο Θωμας Μαρκής, από τις Φυτείες Ξηρομέρου.
«Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε ότι ο δικυκλιστής που τραυματίστηκε θανάσιμα από υπηρεσιακή μοτοσικλέτα αστυνομικού, που ξέφυγε απ’ την πορεία της, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά στη Βουλή, είναι ο συγχωριανός μας, απ’ τις Φυτείες Ξηρομέρου, Θωμάς Μαρκής. Ο Θωμάς φεύγει νέος κι απροσδόκητα κι αυτό είναι οδυνηρό! Οδυνηρότερος όμως είναι ο τρόπος που έχασε τη ζωή του. Εύχομαι υγεία και δύναμη στην οικογένειά του, στην αδερφή του και βέβαια στον μπάρπα Παύλο, τον πατέρα του, που, στα στερνά του, του λαχαίνει αυτή η φαρμακερή απώλεια. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια! Καλό του ταξίδι!
Η κηδεία του θα τελεστεί στο Άϊ Γιάννη, στις Φυτείες, την Τρίτη 17/3/2026, στις 12 το μεσημέρι».
Για την υπόθεση συνελήφθη το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αστυνομικός που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής. Σε βάρος του ασκήθηκαν κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών την Τρίτη.
Το βίντεο της σύγκρουσης
Στο βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε η εκπομπή του MEGA «Εξελίξεις Τώρα» καταγράφεται η στιγμή της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τις εικόνες, ο αστυνομικός που οδηγεί υπηρεσιακή μοτοσικλέτα φαίνεται να παραβιάζει κόκκινο σηματοδότη, ενώ κινείται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα καθόδου.
Λίγα μέτρα αργότερα συγκρούεται σχεδόν μετωπικά με μοτοσικλέτα που κινείται κανονικά στη μεσαία λωρίδα του δρόμου.
Η σύγκρουση είναι ιδιαίτερα σφοδρή, με τις δύο μοτοσικλέτες να εκσφενδονίζονται στο οδόστρωμα και τους οδηγούς να σύρονται σε διαφορετικά σημεία της λεωφόρου.
Την προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, ενώ σε βάρος του αστυνομικού έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο