Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Θανάσης Καββαδάς: «Νέο, υπερσύγχρονο μηχάνημα laser για λιθοτριψία στο Νοσοκομείο Λευκάδας, το μοναδικό στα Επτάνησα και τις γειτονικές περιοχές»


Με ένα νέο, υπερσύγχρονο μηχάνημα laser για λιθοτριψία εξοπλίστηκε η Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας..... Το μηχάνημα παραλήφθηκε σήμερα και θα εξυπηρετεί περιστατικά κολικού του νεφρού με την πλέον εξελιγμένη ιατρική μέθοδο. Πρόκειται για το μοναδικό τέτοιο μηχάνημα στα Ιόνια Νησιά και τις γειτονικές περιοχές (Πρέβεζα, Άρτα, Αγρίνιο).


Ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, παραβρέθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο για την παραλαβή και ενημερώθηκε, τόσο από τον Διοικητή, κ. Γιάννη Μπάκαβο, όσο και από τον ιατρό, υπεύθυνο του Ουρολογικού Τμήματος, κ. Παύλο Ράπτη, για τα πλεονεκτήματα του νέου εξοπλισμού, που δίνει τη δυνατότητα ενδοσκοπικής λιθοτριψίας, εξασφαλίζοντας καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερες επιπλοκές και συντομότερη νοσηλεία. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Μαζί με τον Διοικητή, κ. Μπάκαβο, ξεκινήσαμε το 2023 μία προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε νέα, σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα συνολικής αξίας 340.000 ευρώ. Πλέον, έχουν παραληφθεί όλα, αφού τελευταίο έφτασε σήμερα στο Νοσοκομείο μας το laser λιθοτριψίας, αξίας 69.874 ευρώ, για να τεθεί στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας και των ασθενών όχι μόνο της Λευκάδας αλλά και όλων των γύρω περιοχών.

Μέχρι σήμερα, οι συμπολίτες μας έμπαιναν σε τεράστια έξοδα νοσηλείας, μετακίνησης και διαμονής, αφού στην Πάτρα και τα Ιωάννινα οι χρόνοι αναμονής ήταν μεγάλοι, με αποτέλεσμα να ταξιδεύουν μέχρι την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για να νοσηλευτούν σε ιδιωτικά κέντρα. Πλέον, τα περιστατικά κολικού του νεφρού θα αντιμετωπίζονται στη Λευκάδα, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ασθενείς. Σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό που εξασφαλίσαμε το προηγούμενο διάστημα και για άλλες ουρολογικές παθήσεις (υπερπλασία προστάτη, όγκοι ουροδόχου κύστεως, κ.α.) πλέον το Νοσοκομείο Λευκάδας διαθέτει ένα σύγχρονο Ουρολογικό Τμήμα με πολλές δυνατότητες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή, κ. Μπάκαβο, καθώς και την 6η ΥΠΕ για την βοήθειά τους ώστε να γίνει πράξη μία ακόμη υπόσχεση που είχαμε δώσει στους πολίτες για την εξασφάλιση νοσοκομειακού εξοπλισμού. Η Υγεία, ως ύψιστο αγαθό, αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα, γι’ αυτό και θα συνεχίζουμε την προσπάθεια, για την στήριξη και την έμπρακτη ενίσχυση του Νοσοκομείου και του δημόσιου συστήματος υγείας.»







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο