Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΚΔHΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΑΦΟΥΤΗ


Στον Ι.Ν Αγίου Χριστοφόρου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Κ. Αρκουμάνη με τίτλο : «Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Φαφούτης Η ζωή και το έργο του». Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου και η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.....

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην εμβληματική μορφή του Παπαποστόλη και στην σπουδαία παρακαταθήκη του: ‘ Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Φαφούτης ήταν μια από τις σπουδαιότερες εκκλησιαστικές μορφές του τόπου μας. Ακόμη και σήμερα η σεπτή μορφή του είναι βάλσαμο στην ψυχή μας. Ήταν ο ιερέας που «έχαιρε μετά χαιρόντων, έκλαιε μετά κλαιόντων». Ας έχουμε πάντα την ευχή του».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός ενώ για το βιβλίο μίλησε ο Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου, Δρ. Θεολογίας και Μ.Α. Φιλοσοφίας Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόφορος Χρόνης, ο Ειδικός Σχολικός Σύμβουλος Msc, MA, Msc Κωνσταντίνος Νάκος και η συγγραφέας Κωνσταντίνα Αρκουμάνη (Θεολόγος, Εκπαιδευτικός).

Συντονιστής της βιβλιοπαρουσίασης ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Γκιάφης, Πολιτικός Επιστήμων, Θεολόγος και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου. Αξίζει να τονίσουμε πως την εκδήλωση πλαισίωσε η Βυζαντινή χορωδία του Αγρινίου υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Ανδρέα Λανάρα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο