Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Επιδόματα σε δημότες: Αυτοί οι Δήμοι δίνουν (λίστα)


Νίκος Αναστασίου - Kaizen

Επιδόματα στους δημότες τους παρέχουν μια σειρά από Δήμους, με στόχο να τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν.....

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το aftodioikisi.gr, στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης γίνεται αυτοτελής συζήτηση για την παροχή επιδόματος γέννησης παιδιού, παράλληλα με αυτή που δίνει η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό σχετικά επιδόματα δίνουν οι Δήμοι Ηρακλείου Αττικής, Αγράφων και Νοτίου και Πηλίου, ενώ υπό συζήτηση βρίσκεται το θέμα στους Δήμου Καλλιθέας, Λυκόβρυσης -Πέυκης και Μίνωα -Πεδιάδας.


Όμως και άλλοι Δήμοι, στο πλαίσιο του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010 σύμφωνα με το οποίο στις αρμοδιότητες τους σε θέματα Κοινωνικής Προστασίας προστίθεται και αυτή της έκδοσης αποφάσεων παροχής κοινωνικής προστασίας, δίνουν και άλλου είδους επιδόματα στους δημότες τους. Συγκεκριμένα:


-Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης προτίθεται να χορηγήσει voucher σε όλα τα παιδιά της Α΄ τάξης Δημοτικού των σχολείων της πόλης για την αγορά σχολικών ειδών.


-Ο Δήμος Ασπροπύργου αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά νέους φοιτητές, επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων, που εισήχθησαν σε Σχολές εκτός του Νομού Αττικής και το συνολικό οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 6.000 ευρώ.


-Οι Δήμοι Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο σχετικού έργου κατάρτισης, δίνουν επίδομα 2.100 ευρώ σε 240 Πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι είναι Άνεργοι και ταυτόχρονα Κάτοικοι ή / και Δημότες τους.


-Επίσης ο Δήμος Κηφισιάς παρείχε επίδομα Χριστουγέννων 2023 και Πάσχα 2024 σε αδύναμους οικονομικά δημότες του. Συγκεκριμένα,


Για την παροχή του βοηθήματος υπολογίζεται το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων, οπότε απαιτείται εκκαθαριστικό από όλα τα ενήλικα μέλη που κατοικούν στην ίδια οικία.


Εισόδημα για:


1 άτομο: 6.000 €


2 άτομα: 7.200 €


3 άτομα: 8.400 €


4 άτομα: 9.600 €


5 άτομα :10.800 €


6 άτομα: 12.000 €


7 άτομα: 13.200 €


8 άτομα: 14.400 €


Τα παραπάνω εισοδήματα προσαυξάνονται, εάν υπάρχει:


– πιστοποιημένη αναπηρία από υγειονομική επιτροπή κατά 3.000 €.


– ενοικιαζόμενη κατοικία κατά 3.000 €.


-Επίσης, ο Δήμος Καλλιθέας παρέχει οικονομικό βοήθημα για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα σε οικονομικά αδύναμους δημότες του. Η προθεσμία για τις αιτήσεις ξεκίνησε στις 16/9 και λήγει  στις 27 του μηνός.


Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΣ, η παροχή επιδομάτων από του Δήμους είναι απολύτως νόμιμες και δεν χρειάζεται περαιτέρω ρύθμιση.


aftodioikisi

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο