Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Γραμματεία Επαγγελματιών Οπλιτών ΠΟΜΕΝΣ: Κύριε Τσακλόγλου να δοθεί άμεσα λύση στο συνταξιοδοτικό των ΕΠ.ΟΠ.

 


Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

Η Γραμματεία θεμάτων ΕΠ.ΟΠ της ΠΟΜΕΝΣ αναγκάζεται να σας μεταφέρει την αγωνία και την ανασφάλεια που βιώνει το Μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό του θεσμού των ΕΠ.ΟΠ, για απαντήσεις σας σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο αναφορικά με το συνταξιοδοτικό καθεστώς του θεσμού.

Με επιτυχία και μαζικότητα διεξήχθη το Συλλαλητήριο στην Γέφυρα Τατάρνας (φωτογραφίες-Βίντεο)



      Με επιτυχία και μαζική παρουσία πολιτών, συλλογικοτήτων, φορέων αλλά και ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 στην γέφυρα Τατάρνας το συλλαλητήριο κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στους βοσκοτόπους της Βαλαώρας του Δήμου Αγράφων, στις λίμνες Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου, καθώς και ανεμογεννητριών και έργων αντλησιοταμίευσης σε ολόκληρη την γύρω περιοχή.

Ηρακλής Αστακού: Φιέστα για την πρωταθλήτρια ομάδα Κ12 – Τιμήθηκε ο Στάθης Κουνάδης (φωτο)

 


Το περασμένο Σάββατο 29 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε «φιέστα» για την ομάδα Κ12 που διατηρεί ο Ηρακλής Αστακού και η οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας τη φετινή σεζόν.....

Άρση των μέτρων για την ευλογιά προβάτων και αιγών


Επανέρχεται η κανονικότητα στη μεταφορά αιγοπροβάτων και αποκαθίστανται οι εμπορικές σχέσεις με ΕΕ και τρίτες χώρες.......

Τα συνεργεία του Δήμου Ξηρομέρου στο Αρχοντοχώρι.




πηγη  
Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου

Ξεκινώντας από την παλιόβαρκα και τους παράδρομους πριν εφτά ημέρες με το τρακτέρ του Δήμου Κόβοντας χόρτα και θάμνους .......

ΟΠΕΚΕΠΕ: 167 εκατ. € για την πληρωμή εκκαθάρισης του 2023


Συνάντηση του ΥπΑΑΤ Κώστα Τσιάρα με τον Σύλλογο Εργαζομένων εργαζομένων του Οργανισμού

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει στους δικαιούχους παραγωγούς ότι ολοκληρώθηκε η πληρωμή εκκαθάρισης υπολοίπων έτους 2023.Το συνολικό ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων άγγιξε τα 167,170,727,21 ευρώ.......

Βρέθηκαν οι δράστες κλοπής σε Αστακό και Βόνιτσα. -Η δράση της εγκληματικής ομάδας διέπραττε κλοπές σε Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα.


  Διακριβώθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, η δράση εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές στην Αιτωλοακαρνανία και στη Λευκάδα.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος πέντε ανδρών για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και συμμορία.

[Δελτίο Τύπου ΠΔΕ] Συνάντηση Βασιλόπουλου με Κατσαρό για βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών θεσμικά και ψηφιακά


       Επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Δρ. Δημήτρη Κατσαρό πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.  

Συνελήφθη άνδρας για διακεκριμένες κλοπές σε Ιερούς Νάους, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή


    Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ένας άνδρας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών.

Ανάδειξη, συντήρηση και σήμανση περιηγητικών διαδρομών στο Δήμο Ξηρομέρου, προϋπολογισμού 157.463,35€.


      Με σημερινή απόφαση(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) της Διευθύντριας δασών Αιτωλοακαρνανίας κας Αναστασία Λεπίδη, θεωρήθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη με γενικό τίτλο «Διάγραμμα ύλης συντήρησης, σήμανσης και ανάδειξης περιηγητικών διαδρομών στο Δήμο Ξηρομέρου».

Υπενθυμίζεται ότι για την υλοποίηση του έργου από τον Δήμο Ξηρομέρου απαιτείται η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο (Υ.Π.ΕΝ.) με τη δαπάνη εκτέλεσης του έργου να βαρύνει εξ' ολοκλήρου τον Δήμο Ξηρομέρου.

ΑΣΤΑΚΟΣ. Έναρξη Τοποθέτησης ράμπας Seatrac

 

 

Πηγή: mpampiini.blogspot.com

    Για 5η συνεχή χρονιά εγκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το seatrac στη παραλία του Αστακού, όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένο εξ αρχής αυτή τη χρονική στιγμή να τοποθετηθεί.

Δήμος Αμφιλοχίας: Ενημέρωση για ανεξόφλητες οφειλές ύδρευσης.

 

      Ο Δήμος Αμφιλοχίας μετά την ενημέρωση των Δημοτών για τις ανεξόφλητες οφειλές ύδρευσης κι αφού η καταληκτική ημερομηνία στις 30/04/2024 για την τακτοποίηση τους έχει παρέλθει, έχοντας αξιολογήσει το ιστορικό και το ύψος των οφειλών και με βάση τις νόμιμες του υποχρεώσεις, οφείλει να ενημερώσει τους μη συνεπείς καταναλωτές ότι για το καλό όλων μας και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και δεδομένου του υψηλού κόστους της ύδρευσης για τον Δήμο μας, θα προβεί άμεσα στην εφαρμογή του νόμου που προβλέπει τις παρακάτω ενέργειες:

«Ιούλιος 2024» γεμάτος εκδηλώσεις σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγρινίου.


      Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 ο «Σύλλογος Παναγία Βλαχέρνα» θα πραγματοποιήσει τελετή λήξης Χορευτικού και Δημοτική βραδιά  στην πλατεία Ελαιοφύτου στις 9:00 μ.μ

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 ο σύλλογος Καστρακίου, στην πλατεία του χωριού θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού της Αγίας Κυριακής, στις 9:30 μ.μ.

Υπογράφθηκε η σύμβαση στο μεγαλύτερο έργο ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου. Δομική και οριστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ύδρευσης του Αστακού.

 


   Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου: «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης στην ΤΚ Αστακού» με χρηματοδότηση από το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

Αποτελεί το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου.

Σάρωσε η ομάδα του ΑΣ ΘΗΣΈΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑΣ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα kickboxing.

 

      Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα kickboxing που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με συμμετοχή 2000 αθλητών από όλη την Ελλάδα συμμετείχε η Kakarelis Team με 53 μετάλλια στην Α και Β κατηγορία.  Οι αθλητές με προπονητή τον Κακαρελη Νικόλαο κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να ξεχωρίσει στην κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος υπό την αιγίδα της ΠΟΚ κατακτώντας 53 μετάλλια :

Ξεκίνησε η εκτέλεση του έργου «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Δήμου Αμφιλοχίας» με εργασίες ανάπλασης στην οδό Νικολάου Στράτου στην Αμφιλοχία.


        Ξεκίνησε η εκτέλεση του έργου «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Δήμου Αμφιλοχίας» με εργασίες ανάπλασης στην κεντρική αγορά της Αμφιλοχίας και συγκεκριμένα στις οδούς Νικολάου Στράτου, Χαβίνη και Καραπάνου.
 
Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις προαναφερόμενες οδούς της εμπορικής περιοχής της Αμφιλοχίας, με τη δημιουργία σημείων στάσης και αναψυχής, φυτεύσεις δέντρων παράλληλα με την αισθητική αναβάθμιση και την κυκλοφοριακή επίλυση.

ΠΑΤΡΑ: Τζάμι εκσφενδονίστηκε και έκοψε το λαιμό εργάτη!


 Το Συνδικάτο Οικοδόμων σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών,

Άλλο ένα σοβαρό ατύχημα εργαζόμενου στις κατασκευές προστίθεται στην λίστα του αίματος, των νεκρών και σακατεμένων συναδέλφων μας. Όλοι τους θύματα της κρατικής αδιαφορίας, της εργοδοτικής ασυδοσίας, των υποστελεχωμένων ελεγκτικών μηχανισμών, των ανύπαρκτων μέσων υγιεινής και ασφάλειας και της εξοντωτικής δουλείας από το πρωί μέχρι το βράδυ σε συνθήκες αφόρητης ζέστης. .....

Πέραμα: Εργατικό ατύχημα στα ναυπηγεία – Τρία άτομα στο νοσοκομείο με εγκαύματα.


 Τρεις εργαζόμενοι των ναυπηγείων στο Πέραμα μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο, καθώς προσπάθησαν μόνοι τους να σβήσουν φωτιά που ξέσπασε στο κατάστρωμα πλοίο, στο οποίο εκτελούσαν εργασίες.

Το χάσμα του κοινωνικού συμβολαίου.


Του Θανάση Καραμπάτσου

Την ατομική ευθύνη των καταναλωτών επέδειξε ο αρμόδιος υπουργός ως μέτρο, μαζί με τη γλίσχρα ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, προκειμένου να πατάξει την ακρίβεια. Ο πρωθυπουργός σήκωσε τα χέρια ψηλά για την τιμή του λαδιού χαρακτηρίζοντάς την προϊόν του χρηματιστηρίου, όπως συμβαίνει με την τιμή του ρεύματος. .....

Άμλετ, στο Δημοτικό κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΘΕΑΣΤΡΙΚΉ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΑΜΛΕΤ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ  Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 Δημοτικός κινηματογράφος ΕΛΛΗΝΙΣ

ΑΜΛΕΤ William Shakespeare
Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Στο ρόλο του Άμλετ ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΡΟΪΛΟΣ

Σε ένα σκηνικό χώρο- θεατρική μηχανή που σχεδίασε η Μικαέλα Λιακατά, όπου όλα τα τεχνολογικά μέσα της παράστασης ενσωματώνονται, ....

Ανάκληση ως επικίνδυνης παρτίδας καπνιστού χελιού από επιχείρηση στην Άρτα.

 


      Παρτίδα με συσκευασμένο καπνιστό χέλι που προέρχεται από επιχείρηση παρασκευής στην Άρτα  ανακαλεί ο ΕΦΕΤ.

Κατόπιν ελέγχων εντοπίστηκε το επικίνδυνο μικρόβιο λιστέρια.

Δήμαρχος Λευκάδας: «Ζητώ συγνώμη από τους κατοίκους στο Φρύνι για την έλλειψη νερού».

 
     Στη Λευκάδα, ναι μεν έχουμε πηγές με νερό από τον Άγιο Γεώργιο του Λούρου, όμως το νερό κάνει μια διαδρομή περίπου 140-150 χιλιομέτρων για να φτάσει στη Λευκάδα, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται σύγχρονο δίκτυο. Ο κεντρικός αγωγός είναι δεκαετιών, με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές διαρροές κατά την πορεία του.

Θέρμο: Ξηλώνεται προβληματικό τμήμα ασφάλτου στο κέντρο της πόλης.

 
    Μετά από εκτενή έρευνα και την έκθεση των πραγματογνωμόνων που έχει ορίσει το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, αποδείχτηκε προβληματικό το τμήμα της νέας ασφάλτου στο κέντρο του Θέρμου.
Συγκεκριμένα, τμήμα του οδικού δικτύου στο οποίο πραγματοποιήθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης πρόσφατα και περιλαμβάνει μέρος των οδών ”Αγίου Κοσμά του Αιτωλού” και ”Χαριλάου Τρικούπη”, έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση από την Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα και πέριξ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ». -Μάϊος 2024-

 
     Η Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα και πέριξ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» διοργάνωσε στο Βύρωνα Αττικής, την 25 Μαΐου 2024 μουσικοχορευτική εκδήλωση με τις χορευτικές ομάδες χορού. Την εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό η Πρόεδρος κα Αλέκα Σιώζου συνεχίζοντας με την παρουσίαση της εκδήλωσης η αντιπρόεδρος κα Ελευθερία Γκαρτζονίκα.
Τα χορευτικά τμήματα έλαβαν μέρος στην εκδήλωση ως εξής:

Ελεύθερες παραλίες: Απόβαση ελεγκτών με οδηγό την εφαρμογή MyCoast – Στο «μικροσκόπιο» οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες


         Υπό στενή παρακολούθηση θέτουν οι συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Υπουργείο Οικονομικών, Κτηματικές Υπηρεσίες και Αστυνομία), ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες παραλίες της χώρας, προκειμένου να αποφευχθούν αυθαιρεσίες και να εφαρμοστούν ορθά οι νέοι κανόνες που ισχύουν από την 1η του έτους.....

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Τουριστική αξιοποίηση της μαγευτικής παραλίας ''Ασπρογιάλι'' Κοινότητας Καραϊσκάκη.

 


Φωτογραφίες: Προσωπικές σελίδες
Facebook Γιώργου Καρούσου και
Τιμολέων Τσαμποδήμου.

Προχωρά για πρώτη φορά η τουριστική αξιοποίηση μίας από τις πιο όμορφες παραλίες του Δήμου Ξηρομέρου. Μιλάμε για τη μαγευτική παραλίας ''Ασπρογιάλι'' Κοινότητας Καραϊσκάκη, όπου μετά από αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου, όπου ζήτησε να βγουν σε πλειοδοτική δημοπρασία 6 σημεία σε παραλίες, άλλα για απλή παραχώρηση χώρου αποκλειστικά και μόνο για ομπρέλες και άλλα για παραχώρηση χώρου εγκατατάστασης και λειτουργίας αναψυκτηρίου με ομπρέλες.....

Σοβαρευτείτε, κύριοι της δημοτικής αρχής και διοικήστε με σεβασμό στους Νομούς και το δημοτικό χρήμα!

 

       Όταν καταρρίπτεται ο Προϋπολογισμός του Δήμου με ομόφωνη απόφαση του αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου. Όταν έχουμε προειδοποιήσει σε κάθε τόνο ότι «τα κάνετε λάθος και πρέπει να τα διορθώσετε, γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα του προϋπολογισμού».
Όταν σας έχουμε παραδώσει με πρωτόκολλα τις οικονομικές καταστάσεις των Νομικών Προσώπων που συγχωνεύονται.

Με τη λάμψη της παράδοσης και τη σκιά της ιστορίας | Το 42ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων.

 
Πηγή: Greek Village Life

 Η Κληρονομιά Ζωντανεύει: Το 42ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων.

 Στα καταπράσινα λιβάδια του Περτουλίου, εκεί όπου η φύση συναντά την ιστορία, οι Σαρακατσαναίοι τίμησαν την κληρονομιά τους και την μαρτυρική Κύπρο, στο 42ο Πανελλήνιο Αντάμωμα. Ένα τριήμερο γεμάτο ήχους, χρώματα και συναισθήματα, που αναβίωσε την παράδοση και υπενθύμισε τους αγώνες του παρελθόντος. 

7ος αγώνας δρόμου στην Κατουνα Κυριακή 14 Ιουλίου


Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κ.Δ.Α.Π. Μεδεώνος υπό την αιγίδα του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας  προκηρύσσει την  διοργάνωση του 7ου Αγώνα δρόμου MEDEON RUN 2024 αποστάσεις 1000 +  5000 + 7400 μέτρων. Ο εν λόγω αγώνας θα διεξαχθεί στην φιλόξενη Κατούνα  Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 και ώρα 7:00 μμ.....

Σπύρος Διαμαντόπουλος: Ιδού ο φυσικός και ηθικός αυτουργός της ακύρωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου


     Το παραμύθι του ασύστολου βιασμού της αλήθειας και της διαστρεβλωτικής προπαγάνδας έχει δράκο με ονοματεπώνυμο:  Κώστας Λύρος.....

Παρουσία του Βουλευτή Θανάση Παπαθανάση στην Συνέλευση του ΟΑΣΕ στο Βουκουρέστι.


      Ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού κοινοβουλίου στον ΟΑΣΕ, μαζί με ομάδα Ελλήνων βουλευτών, συμμετείχε στην κρίσιμη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο Βουκουρέστι. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ο κ. Παπαθανάσης ανέδειξε το πιεστικό ζήτημα της κατάστασης των ανθρώπων που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου που προκλήθηκε από την εισβολή και την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας τονίζοντας τις ανυπολόγιστες συνέπειες που έχει προκαλέσει αυτή η σύγκρουση.

Σε διαβούλευση το «Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό». -Τι περιλαμβάνει για τους Δήμους Ξηρομέρου και Ακτίου-Βόνιτσας.


        Σε κοινό δελτίο τύπου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το Υπουργείο Τουρισμού ενημερώνουν ότι τίθεται από σήμερα, 3 Ιουλίου 2024 σε δημόσια διαβούλευση το «Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο(ΕΧΠ) για τον Τουρισμό» και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΣΜΠΕ). Για τη διατύπωση απόψεων από τους ενδιαφερόμενους, παρέχεται χρόνος έως  τις 15 Σεπτεμβρίου, υπερκαλύπτοντας τη νομικά προβλεπόμενη προθεσμία των 35 ημερών. Το αποτέλεσμα της Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης του ΕΧΠ θα είναι η ενσωμάτωση στο Σχέδιο όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του Περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη του τουριστικού τομέα της χώρας μας.

Διακομιδή 80χρονης από το Μύτικα στη Λευκάδα.


      Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε από το λιμάνι του Μύτικα της Αιτωλοακαρνανίας στο λιμάνι της Λευκάδας,

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας: Επερώτηση με αντικείμενο την Ανατολική Είσοδο προς Βόνιτσα της Ιονίας Οδού.

 


    Η δεύτερη επερώτηση που κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας, Ιωάννης Καρναβιάς, προκειμένου να απαντηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφορά την ανατολική είσοδο προς Βόνιτσα της Ιονίας Οδού.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ: «Σήμανση προς Μουσείο Θυρρείου, Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας»


 Επερώτηση κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας, Ιωάννης Καρναβιάς προκειμένου να απαντηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ


«Σήμανση προς Μουσείο Θυρρείου, Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας»
 
Στο συνοικισμό Γουργοβλή του τοπικού διαμερίσματος Θυρρείου που βρίσκεται επί του παλαιού οδικού δικτύου Αμφιλοχίας – Βόνιτσας - Λευκάδας, υπήρχε σήμανση – πινακίδα – με την αναγραφή «Αρχαίο Μουσείο Θυρρείου», που έδειχνε την κατεύθυνση που οδηγεί στο Μουσείο.

Παράταση παραμονής οπλίτη ιατρού στον Κάλαμο.


 Θανάσης Καββαδάς: «Εξασφαλίσαμε την παραμονή οπλίτη γιατρού στον Κάλαμο μέχρι τις 20 Αυγούστου – Αναμένουμε να δούμε αν θα αποδεχθεί τη θέση ο αγροτικός γιατρός από την προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας»

Οπλίτης γιατρός θα υπάρχει στον Κάλαμο μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Όταν ο Άγιος Παΐσιος επισκέφθηκε την Μεγάλη Χώρα Αγρινίου.


Ως γνωστόν ο Άγιος Παΐσιος στο κελί του στο Άγιο όρος,  είδε και συνομίλησε με Αγίους , μεταξύ των οποίων καί τον Άγιο Βλάσιο από τα Σκλάβαινα Αιτωλοακαρνανίας. Ο Άγιος Βλάσιος επισκέφθηκε τον γέροντα Παΐσιο στο κελί του στην Παναγούδα το Γενάρη του 1980.Αρχικά ο γέροντας Παΐσιος είχε την απορία αν ήταν ο Άγιος Βλάσιος ο επίσκοπος Σεβαστείας  για να πάρει την απάντηση ότι είναι "ο Βλάσιος ο εν Σκλαβαίνοις ο Ακαρνάν".....

Κληρονομήματα: Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό τουρισμό στη Λίμνη Τριχωνίδα.


   Εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο για τον Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό τουρισμό στην Αιτωλοακαρνανία.
Advertisement

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 5 και 6 Ιουλίου στο υπέροχο «σκηνικό» του Κτήματος Πιθάρι στη Λίμνη Τριχωνίδα.

Διασφαλίζεται η συνέχιση λειτουργίας του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών στην Αγορά Εργασίας.

 


   Η συνέχιση λειτουργίας του Περιφερειακού Μηχανισμού/Παρατηρητηρίου Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας εξασφαλίζεται με την ένταξη της πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Οι δημιουργίες της Αλεξάνδρας Τσάχαλου.



 

 Πηγή: xiromeritissa.wordpress.com

          Υπέροχες δημιουργίες της Αλεξάνδρας Τσάχαλου – Μπεσίνη. Πριν λίγο τελείωσε η ατομική της έκθεση "Χρώμα και Φως" σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία ! 

 Δείτε τις δημιουργίες:

Χριστίνα Σταρακά με αφορμή τις φωτιές στην Αιτωλοακαρνανία: Η κυβέρνηση ακόμα να μας απαντήσει γιατί εξαιρέθηκαν Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας από πόρους για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών – Ζητάμε εξηγήσεις άμεσα


       Οι πρώτες σοβαρές πυρκαγιές στην Αιτωλοακαρνανία είναι γεγονός για φέτος, όπως είδαμε με τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές Νέα Μαλεσιάδα, Αγγελόκαστρο και Ρίγανη καθώς και στις περιοχές Μολύκρειο και Πλατανίτης Ναυπακτίας. Η δοκιμασία είναι ιδιαίτερα δύσκολη πλέον, με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα να καταλήγουν σε επώδυνα αποτελέσματα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς απαντά στα δημοσιεύματα για το Domino προστίμων

 

     Σε απάντηση δημοσιεύματος γνωστής ιστοσελίδας αγροτικού περιεχομένου, με τίτλο «ΟΠΕΚΕΠΕ
Domino προστίμων», όπου γίνεται αναφορά στο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ares(2024)4751508-02.07.2024 ενημερώνουμε για τα εξής :

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται συστηματικά, κάθε έτος από τα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα για την επιβεβαίωση της ορθής διαχείρισης των κοινοτικών αγροτικών ταμείων.
Στο πλαίσιο ελέγχου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για το έτος υποβολής αιτήσεων 2022, διαπιστώθηκε οριζόντιο σφάλμα στην διαδικασία υπολογισμού πληρωμών.

Κοινότητα Αγρινίου: «η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων»


        Με σύνθημα «η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων» η Κοινότητα Αγρινίου και το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση στο κέντρο της πόλης.
Ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου Αλέξιος Αντωνίου ανέφερε μεταξύ άλλων :  «Θέλω να συγχαρώ τα μέλη της Κοινότητας Αγρινίου για την πρωτοβουλία. 

Στις 11 Αυγούστου 2024 πανηγύρι στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας.

 


       Πανηγύρι στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χριστόδουλος Παμπλέκης" με τους: Καίτη Ράμμου, Χρυσούλα Τζαμαλή Σπύρο Κουτρουμάνο, Χρήστο Στεργίου.

Σας περιμένουμε !!!

 

Αυγενάκης: Δεν παραδίδει την έδρα - «Σεβαστή η απόφαση Μητσοτάκη για την διαγραφή μου»


       Δεν παραδίδει την έδρα του ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά την απόφαση να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.