Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ο Δήμος Ξηρομέρου ετοιμάζεται να περάσει στην ανακύκλωση των βιοαποβλήτων. Προμήθεια καινούργιου απορριμματοφόρου για καφέ κάδους βιοαποβλήτων με ενσωματωμένο πλυντήριο.

 


Αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (ΑΔΑ: 969ΓΟΡ1Φ-Ζ5Ω) και το εντοπίσαμε, το επίσημο έγγραφο της έγκρισης της προμήθειας από τον Δήμο Ξηρομέρου, ενός καινούργιου απορριμματοφόρου για συλλογή βιοαποβλήτων........
Άλλο ένα χρήσιμο όχημα έρχεται στον Δήμο Ξηρομέρου, για μία δράση που αφορά την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.
Πρόκειται για άλλη μία χρηματοδότηση του Δήμου Ξηρομέρου, την ένταξη του σε πρόγραμμα ανακύκλωσης στις 1.11.2021.
Η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου για ένταξη στον καφέ κάδο (βιοαπόβλητα) έγινε δεκτή και με απόφαση στις 1.11.2021, που φέρει την υπογραφή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: ΩΤΟΙ7Λ6-ΜΛΖ), ο Δήμος Ξηρομέρου χρηματοδοτήθηκε με 307.526,20 €, από πόρους του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ) (δείτε εδώ).
Ήδη το πρώτο ποσό της δράσης, που αφορά την καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων ανατέθηκε (το υπόλοιπο μεγάλο ποσό θα πάει με δημοπρασία) και ήδη εντοπίσαμε ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου δημοσιεύεται σχετικό υλικό σε ξεχωριστή ενότητα:


Σύντομα εκτιμούμε ότι θα τρέξει και η δημοπρασία, όπως άλλωστε αναφέρθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 Μαΐου, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά στο YouTube και το παρακολουθήσαμε.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι οικισμοί ΑστακούΦυτειώνΚουβαράΚανδήλας και του Μύτικα.

Η χωροταξική κατανομή των 65 καφέ κάδων στον Αστακό.

Η χωροταξική κατανομή των 25 καφέ κάδων στις Φυτείες.

Η χωροταξική κατανομή των 5 καφέ κάδων στο Κουβαρά.

Η χωροταξική κατανομή των 25 καφέ κάδων στη Κανδήλα.

Η χωροταξική κατανομή των 20 καφέ κάδων στον Μύτικα.

Η χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων θα γίνει με τη μέθοδο συλλογής σε κεντρικούς καφέ κάδους, που θα βρίσκονται τοποθετημένοι σε πυκνό δίκτυο κοντά στα κτίρια/οικίες.
Ο Δήμος Ξηρομέρου για την συλλογή των κάδων, θα χρησιμοποιεί ένα ειδικό απορριμματοφόρο όχημα συλλογής βιοαποβλήτων 14 m3 τύπου πρέσας, με ενσωματωμένο σύστημα πλύσης κάδων, για την άμεση πλύση των κάδων, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται οσμές και ως εκ τούτου το πρόγραμμα να γίνει περισσότερο αποδεκτό από τους πολίτες.
Με το καλό αναμένουμε όλοι την υλοποίηση του έργου. Κάθε τι θετικό για το τόπο πρέπει να μας ικανοποιεί και να το στηρίζουμε.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της έγκρισης της προμήθειας του καινούργιου απορριμματοφόρου.

mytikaspress.

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο νέο αλλά η ουγγάνοι
    θα το κάνουν σαν τα μούτρα τους ή από την κακία τους από πολιτικές σκοπιμότητες δεν τους αρέσει το ωραίο αν ένας αντιπαλος γράψει κάτι και το ακούσει κάποιος ηλίθιος θα πει αφού το λέει αυτός έτσι θα είναι ασ πάω να τον καταστρέψω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο