Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας και το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου να αναλάβουν τις ευθύνες τους. -Προστατεύστε τις ακτές, διαφυλάξτε τη Δημόσια Υγεία, ενημερώστε τους πολίτες.

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.


 "
Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας  και το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.  Προστατεύστε τις ακτές, διαφυλάξτε τη Δημόσια Υγεία, ενημερώστε τους πολίτες".


Γράφει ο: Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός 

 25-06-2024

 Αγαπητοί Αναγνώστες

Την 19η Ιουνίου 2024 αναρτήθηκε στη  διαύγεια της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας με  ΑΔΑ: 9ΟΖΟ7Λ6-Ν0Μ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)  η συνημμένη απόφαση του τμήματος  Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της ΠΕ Αιτ/νιας με θέμα:

"Καταλληλότητα θαλασσίων υδάτων-ακτών κολύμβησης  ΠΕ Αιτ/νιας έτους  2024".

Ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει όλη την συνημμένη απόφαση (ΕΔΩ).  Εμείς παρουσιάζουμε το κομμάτι που αφορά το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Α. για την κολυμβητική περίοδο του έτους 2024 ορίζουμε ως κατάλληλες για κολύμβηση με εξαιρετικής ποιότητας θαλάσσια ύδατα και λαμβάνοντας υπόψη  την υγιεινή της ακτής, τις παρακάτω ακτές κολύμβησης ανά Δήμο:

 ΔΗΜΟΣ  ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ

1)ΔΚ Κατούνας.    

Ακτή οικισμού Λουτράκι

2) ΤΚ  Δρυμού .

 Ακτή Δρυμός, Ακτή Παληονήσι

3) ΤΚ Παλιαμπέλων. 

Ακτή Ρούγα Παλιάμπελων, Ακτή Βαρκό Παλιάμπελων

4) ΔΚ Βόνιτσας.    

Ακτή Σωτήρα. Ακτή Αναϊρας (ανατολική προς νησάκι Κουκουμίτσα). Ακτή Βόνιτσας. Ακτή Νέα Καμαρίνα. Ακτή Παναγιά

5) ΤΚ Αγίου Νικολάου.

Ακτή Άγιος Ιωάννης , Ακτή Πευκάκια

6) ΤΚ Περατιάς.

Ακτή Περατιάς (απέναντι από Κάστρο Ντεκέ)

7)ΤΚ Πλαγιάς.

Ακτή Λυγιά

8) ΤΚ Πογωνιάς. 

 Ακτή Βαθυαβάλι, Ακτή Βαρκό Πογωνιάς, Ακτή Πογωνιάς, Ακτή Πογωνιάς (Ποταμάκι)

 9) ΔΚ Παλαίρου.

 Ακτή Παλαίρου (σε απόσταση πάνω από 30 μέτρα από το κεντρικό ρέμα).

Συνεχίζει η απόφαση.

                        Γ. Εγκυμονούν κίνδυνοι και απαγορεύεται:

·     η κολύμβηση σε λιμάνια

· η κολύμβηση σε απόσταση 300 m από ιχθυοκαλλιέργειες

·   η κολύμβηση σε ακτίνα τουλάχιστον 200 m από εκβολές αγωγών διάθεσης λυμάτων

·   η κολύμβηση σε ακτίνα 30 m τουλάχιστον από εκβολές νερών που μπορεί να περιέχουν λύματα (πχ εκβολές δικτύων όμβριων, ρεμάτων, αποστραγγιστικών αυλάκων)

 

 Οι Δήμοι, τα Λιμενικά Ταμεία και συνδρομητικά οι Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές θα πρέπει να φροντίσουν για την επισήμανση του μήκους των ακτών κολύμβησης και των επιτρεπόμενων σημείων, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Οφείλουν να μεριμνήσουν για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων καθώς και πινακίδων απαγόρευσης στις ακτές ή στα μήκη ακτών που δεν επιτρέπεται η κολύμβηση και ιδίως τριάντα μέτρα εκατέρωθεν εκβολών ρεμάτων και δικτύων απορροής όμβριων υδάτων που εκβάλλουν σε ακτές, σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα και τις επισημάνσεις της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αιτωλ/νίας.

Η κολύμβηση σε περιοχές πέρα των ανωτέρω αναφερόμενων ακτών θα γίνεται ευθύνη των λουομένων και περικλείει πιθανούς κινδύνους.

Οι Δήμοι και τα Λιμενικά Ταμεία οφείλουν να διατηρούν καθαρές και ασφαλείς τις ακτές, συνεχώς και να προβαίνουν σε διορθωτικές ενέργειες. Επίσης, να προβούν στον ορισμό και οργάνωση των ακτών κολύμβησης και με την παρουσία ναυαγοσωστών για την προστασία και ασφάλεια των κολυμβητών.

Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την συνεχή προστασία των ακτών, τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και την ενημέρωση των πολιτών.

Η παρούσα θα αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εκδίδεται με τα ως τώρα δεδομένα προς ενημέρωση πληθυσμού και δύναται να τροποποιηθεί.

Αγαπητοί   Αναγνώστες

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να προβληματιστεί για το τι ακριβώς συμβαίνει στο κεντρικό ρέμα της Παλαίρου, το οποίο καταλήγει στη θάλασσα. Προς το παρόν σταματώ. Θα επανέλθω.

Πράξαμε το καθήκον μας. Σας ενημερώσαμε.

Ευχόμαστε   σε  όλες και σε  όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

1 σχόλιο:

  1. Αντί να τους υποχρεώσει ο Δήμος να ΣΥΝΔΕΘΟΎΝΕ με το δίκτυο αποχέτευσης με την ανοχή της πρώην και της νυν Δημοτικής Αρχής ρίχνουν τους βόθρους μέσα στο ρέμα στη Πάλαιρο και φυσικά όλα πηγαίνουν στη θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο