Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Οξύ το πρόβλημα της ταφής στον Αστακό Ξηρομέρου. -Πανταζής Απόστολος δεσμεύτηκε για χορηγία σε αγορά οικοπέδου.


       Ο θάνατος και η ζωή είναι ο φυσικός κύκλος της ζωής. Όλοι οι πολιτισμοί προσπαθούν να σέβονται και να θυμούνται τους νεκρούς, οι συγγενείς των νεκρών στους χώρους ταφής τιμούν τη μνήμη των δικών τους ανθρώπων και βέβαια θέλουν και απαιτούν να είναι αξιοπρεπής ο χώρος που αποτελεί την τελευταία κατοικία των δικών τους ανθρώπων.

Δυστυχώς στον Αστακό Ξηρομέρου το νεκροταφείο έχει κορεστεί και πλέον ο χώρος για την υποδοχή και ταφή αποτελεί ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, με εξαιρετικά πολύπλοκες και επώδυνες συνέπειες.

Στη σημερινή 26 Ιουνίου 2024 συνεδρίαση, η ειδική διαδικασία της λογοδοσίας, 3ου διμήνου 2024 της Δημοτικής Αρχής ως πρώτο θέμα είχε την "επέκταση ή ανέγερση νέου κοιμητηρίου Αστακού, ενημέρωση Δημοτικής Αρχής για τις ενέργειες της" το οποίο έχει κατατεθεί από το Δημοτικό Σύμβουλου κ. Πανταζή Απόστολο.

Συγκεκριμένα, τέθηκε από τον κ. Πανταζή ποιες θα πρέπει να είναι οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για αυτό το μείζων θέμα. Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γερόλυμος, έκανε μία αναδρομή για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη σημερινή αλλά και από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αναφέροντας ότι, καταγγελία που υπάρχει, έγγραφα από το Συνήγορο του Πολίτη αλλά και ευθύνες με τη διαχείριση της δωρεάς του οικοπέδου της επέκτασης είναι αυτά που διογκώνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Ο κ. Γαλούνης στην τοποθέτησή του κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει τη διαδικασία με το Νεκροταφείο του Αστακού.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζώγας ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να είναι επαρκής στο έργο της και να μην κρύβεται πίσω από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές καθώς αυτές έχουν κριθεί για τις πολιτικές τους.

Ο κ. Γερόλυμος πήρε δεύτερη φορά το λόγο και σε διευκρίνηση του ανέφερε, ότι η δωρεά είναι θετική, ο χειρισμός όμως της επέκτασης δεν έγινε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και είναι αυτό που δεσμεύει το Δήμο.

Ο κ. Γαλούνης σε νέα του τοποθέτηση ανέφερε ότι η επέκταση δεν προχωρά για το λόγο ότι είναι δωρεά του κ. Πανταζή, και ως πρόταση ζήτησε από το Δήμαρχο να βρει τους πόρους και να λειτουργήσει προσωρινά ο χώρος.

Ο κ. Πανταζής στην τοποθέτησή του και εκφράζοντας τη δική του επιθυμία να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος έθεσε ως πρόταση, τη δέσμευσή του ότι θα αγοράσει οικόπεδο που η Δημοτική Αρχή θα βρει ώστε να υπάρχει ένας αξιοπρεπής χώρος για νεκροταφείο του Αστακού.

Ο κ. Δήμαρχος στην τοποθέτησή του δέχθηκε ότι η δωρεά του οικοπέδου από τον κ. Πανταζή ήταν στη σωστή κατεύθυνση, αφήνοντας όμως ως αιχμή ότι ήταν μία δωρεά σε προεκλογική περίοδο.
Για τα νεκροταφεία του Δήμου είπε ότι πρόβλημα υπάρχει στο Δήμο και ιδιαίτερα στα νεκροταφεία, Αστακού, Καραισκάκη, Μύτικα και στο Αρχοντοχώρι

Για το νεκροταφείο του Αστακού συγκεκριμένα ο κ. Τριανταφυλλάκης τοποθετήθηκε λέγοντας ότι ως δημοτική Αρχή δεν έκανε ενέργειες ώστε να μην προχωρήσει η επέκταση και αναφέρθηκε στην έλλειψη με τις μελέτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε οι ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής Αρχής ήταν με λάθος τρόπο και όχι σύννομα. 

Καταλήγοντας ότι ως Δημοτική Αρχή με τη συνετή οικονομική διαχείριση θα βρεθούν τα χρήματα για τις μελέτες ώστε να προχωρήσουν με τις διαδικασίες.

11 σχόλια:

  1. Ακόμα δε τελείωσε το συμβούλιο γράψατε άρθρο με το πρώτο θέμα! Ήσαστε γρήγορα πιστόλια.... 😎😎

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΙΚΟΠΕΔΟ . ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ !!!!ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΠΟΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΖΕΣΤΗ !!!!

      Διαγραφή
  3. Αν δεν υπάρχει παρακείμενο οικόπεδο ας αγοραστεί κάπου αλλού και ας υπάρχουν δύο κοιμητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας έχω την λύση...οικονομική και χωρις επιβάρυνση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.... Καύση την Ριτσώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 10:55 που έμεινε άυπνος χθες !Εχει αποδείξει άπειρες φορές αν μπορεί να προσφέρει ή όχι !Οικοπεδα πολλά ,βρείτε το !Αλλα έχετε τέτοια εμπάθεια και κόμπλεξ που δεν θα βρείτε τίποτα !

      Διαγραφή
    2. Είναι ντροπή του Δημάρχου να μιλάει έτσι σε έναν Αστακιώτη που προσπάθησε να δώσει λύσει σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα ,όπου και του λέει ότι βρες εκ νέου οικόπεδο να το αγοράσω και να σας το δωρίσω !Αλλα το πρόβλημα σας κύριε Δήμαρχε είναι ο δωρητής !Οπως δεχτήκατε και πολύ καλά κανατε τη δωρεα οικογένειες Φουσέκη στο Καραϊσκάκη ,δεχτείτε και τη νέα δωρεά της οικογένειας Πανταζη αν όντως είστε υπεράνω όπως θελετε να δείχνετε …

      Διαγραφή
  5. Εκταφή και δημιουργια οστεοφυλακιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε ποιοι αστακιωτες θα συμφωνήσουν σε αυτό .

      Διαγραφή
  6. Τα έκανε μάνταρα ο Γαλουνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο