Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ο Κ. Καρπέτας φέρνει προ ημερησίας στο Περιφερειακό τις φωτιές σε Αχαΐα και Ηλεία.


       Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το καταστροφικό πέρασμα των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν την περασμένη Παρασκευή από χωριά των Δήμων Ερυμάνθου Αχαΐας και Ήλιδας και Πύργου Ηλείας.
Ο κ. Καρπέτας με έγγραφο που κατέθεσε προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητά το θέμα να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης στην προσεχή συνεδρίαση του Σώματος, την Τετάρτη 26 Ιουνίου.
 Όπως αναφέρει ο κ. Καρπέτας, η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή 21 Ιουνίου έκανε «στάχτη» δεκάδες σπίτια, αποθήκες, ποιμνιοστάσια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, καθώς και αγροικίες στα χωριά και τους οικισμούς Άνω Μαστραντώνη, Σταυροδρόμι, Ράχη, Σκούρα, Γάλαρο, Αγία Βαρβάρα, Πανουτσέικα, Πανταζέικα, Μασουρέικα, Παναγιά Σκούρα και Κάλφα στην Αχαΐα, όπως και στη δημοτική ενότητα Πηνείας του Δήμου Ήλιδας και σε Αλποχώρι, Χανάκια, Μυρτιά του Δήμου Πύργου.
Οι ζημιές από τις πυρκαγιές, επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», είναι τεράστιες στο δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα αρκετοί οικισμοί και χωριά να μείνουν χωρίς νερό και ηλεκτρικό. Δυστυχώς από τη μανία της φωτιάς δεν γλύτωσαν εκατοντάδες ζώα, κυρίως, αμνοερίφια, ενώ αποτεφρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα δάσους και καλλιεργειών, όπως ελαιώνες και αμπέλια.
Ο Κώστας Καρπέτας ζητά να συζητηθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας τα μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν για την αρωγή των κτηνοτρόφων για την εξασφάλιση νερού και τροφής των ζώων τους και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, ώστε η πληγείσα περιοχή και κάτοικοί της να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο