Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

1η Αποδέσμευση χρηματικού ποσού 515.128,18€ για το έργο, Αποχέτευση ακαθάρτων και ΕΕΛ ΔΔ Κανδήλας, Μύτικα και Βάρνακα Δ. Αλυζίας


      1η Αποδέσμευση χρηματικού ποσού 515.128,18€ για το έργο «Αποχέτευση ακαθάρτων και ΕΕΛ ΔΔ Κανδήλας, Μύτικα και Βάρνακα Δ. Αλυζίας του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου».

Σήμερα με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας(Δείτε εδώ) εγκρίνετε η 1η Αποδέσμευση χρηματικού ποσού ύψους 515.128,18€.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Ξηρομέρου προχωρά στην υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων και ΕΕΛ ΔΔ Κανδήλας, Μύτικα, και Βάρνακα Δ. Αλυζίας του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 12.457.520 € χωρίς ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικτότητας Δράση με ID 16846, σύμφωνα με την απόφαση ΥΠΕΝ/ΓΓΣΔΑ/41432/339 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Έγκριση Υπαγωγής Ωφελούμενων Φορέων στο Υποέργο «α. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ).» της Δράσης «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις».

 Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση η διάρκεια της ορίζεται σε εξήντα (60) μήνες από την ημέρα υπογραφής της, εκ των οποίων οι πρώτοι εικοσιτέσσερις (24) μήνες, αφορούν στην κατασκευή του έργου, τη θέση του σε λειτουργία του και την 6μηνη δοκιμαστική λειτουργία.

Η παραλαβή γίνεται σε 15 μήνες από την βεβαίωση περαίωσης κατασκευής. Oι επόμενοι τριάντα έξι (36) μήνες αφορούν στην κανονική λειτουργία.

1 σχόλιο:

  1. Εύχομαι να μην έχουν την ίδια (άψογη)λειτουργία όπως ο βιολογικός του Αστακού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο