Συζήτηση με την
υποψήφια Δήμαρχο ,επικεφαλή της <<
Λαϊκής Συσπείρωσης>> , στο Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου
κ Βάνα Πατρινού. Eίμαι αποφασισμένη να σπάσω
αυγά.
Γράφει ο : Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός 30-09-2023
.................
Αγαπητοί Αναγνώστες
Έχω τη χαρά και τη τιμή να συζητήσω σήμερα με τη Γιατρό κ Πατρινού. Η πασίγνωστη Γιατρός κ Πατρινού του Γενικού Νοσοκομείου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου είναι υποψήφια Δήμαρχος στο Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Να την ευχαριστήσω για την πρόθυμη συμμετοχή της στην συζήτηση και να την συγχαρώ για τις υπηρεσίες , τις οποίες προσφέρει στους πολίτες στο χώρο της Υγείας αλλά και για τη συμμετοχή της στα κοινά και στα δρώμενα αυτής της πόλης και του Δήμου.
Τιμά την επιστήμη που υπηρετεί, βοηθά τον συνάνθρωπο της. Δεν περιορίζεται μόνο αυτό, αλλά ως ενεργός πολίτης παλεύει για μια πιο δίκαιη κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο. Είμαι βέβαιος ότι θα τιμήσει τη ψήφο των Δημοτών. Σε αυτή τη τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος μας η παρουσία της κ Πατρινού στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στους αγώνες είναι εγγύηση ότι κάτι θα αλλάξει επί τα βελτίω.
Παρουσίαση της κ Πατρινού.
Γεννήθηκα στην Πάτρα από γονείς με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία και την Δωρίδα.
Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.
Υπηρέτησα ως αγροτική ιατρός στην ορεινή Ναυπακτία.
Πραγματοποίησα την άσκησή μου για την λήψη ειδικότητας στην β’ Χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Γ.Γεννηματάς”
Από την λήψη του τίτλου ειδικότητας και μετά εργάστηκα αποκλειστικά στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια”, στο ΕΚΑΒ Πάτρας και στην Χειρουργική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου, στην οποία υπηρετώ μέχρι και σήμερα με το βαθμό της Διευθύντριας.
Τυγχάνω κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην “Επείγουσα Ιατρική” και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ATLS και PHTLS.
Η πολιτική μου δράση αρχίζει από τα μαθητικά μου χρόνια.
Την περίοδο των σπουδών μου διετέλεσα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Πατρών και Πρόεδρος των Φοιτητικών Πολιτιστικών Ομάδων του ιδίου Πανεπιστημίου.
Μέλος του ΔΣ των Ιατρών ΕΚΑΒ.
Μέλος της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας
Μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΝΑΑ (ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Αιτ/νίας) παλαιότερα και τώρα Γραμματέας της ιδίας Ένωσης.
Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας
Ερώτηση 1 Γιατρέ κ Πατρινού, ποια είναι η γνώμη σας για τη Δημοτική Αρχή της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου; Ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου χρειάζεται πολιτική αλλαγή στις Δημοτικές Εκλογές του 2023 ναι ή όχι και γιατί;
Απάντηση
Είναι περισσότερο από σαφές ότι είναι αναγκαία η αλλαγή πολιτικής στο Δήμο Μεσολογγίου. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την τρέχουσα περίοδο αλλά διαχρονικά. Το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί σε αυτές τις εκλογές είναι ένα: θα υπάρξει μια Δημοτική αρχή που θα παλέψει και θα αγωνιστεί για τα συμφέροντα του λαού ή θα λειτουργήσει σαν το “μακρύ χέρι” της εκάστοτε κυβέρνησης, εφαρμόζοντας σε τοπικό επίπεδο την πολιτική της και εξυπηρετώντας τις προτεραιότητές της;
Ερώτηση 2
Πως θα λειτουργήσετε ως επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ‘’ Λαϊκή Συσπείρωση’’ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Απάντηση
Η απάντηση στο ερώτημα είναι μόνο μία: απόλυτα διεκδικητικά και αγωνιστικά. Το πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις αντιδραστικές τους αναδιαρθρώσεις, είναι ασφυκτικό: περικοπή χρηματοδότησης, απαγόρευση προσλήψεων, μη υλοποίηση έργων που πραγματικά ανακουφίζουν τον λαό γιατί δεν έχουν ανταποδοτικότητα.
Είναι χρέος μας να αντισταθούμε σε όλα αυτά, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, να εκμεταλλευτούμε κάθε χαραμάδα για την βελτίωση της ζωής των δημοτών, για το σήμερα και το αύριο του τόπου.
Και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το κάνουμε, το έχουμε άλλωστε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με την συνέπεια και την συνέχεια της δράσης μας.
Ερώτηση 3 Ζούμε ιλαροτραγικές καταστάσεις προεκλογικά στο Δήμο. Αυτά που ακούμε, βλέπουμε και διαπιστώνουμε μόνο ως πολυεπίπεδη παρακμή μπορούν να χαρακτηριστούν. Πείτε τη γνώμη σας.
Απάντηση
Ακούγονται πολλά, ψιθυρίζονται ακόμα περισσότερα. Η κοινωνία είναι μικρή και λίγο ως πολύ βλέπει και κρίνει. Εμάς δεν μας αγγίζει ούτε το μεταγραφικό παζάρι, ούτε οι παραχολογίες και οι κούφιες υποσχέσεις, ούτε οι “δήθεν” κοκορομαχίες. Άλλωστε όλα αυτά καταδεικνύουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο αυτό που πολλάκις έχουμε επισημάνει: ότι η ουσία της πολιτικής τους είναι η ίδια, τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν και απλώς τσακώνονται για το ποιός θα τα εξυπηρετήσει καλύτερα. Μόνο που σε αυτή την αρένα τσαλαπατούν τα δικαιώματα και υποτιμούν την νοημοσύνη του λαού και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτό.
Εμείς δεν θέλουμε ένα λαό παραιτημένο, απογοητευμένο, να ζει ζωή “με δόσεις” και “επιδόματα”, απλό θεατή των γεγονότων. Θέλουμε ένα λαό αγωνιστικό και διεκδικητικό για αυτά που του αξίζουν και του ανήκουν, πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Ένα λαό που θα απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να τον παραπλανήσουν, να τον εξαγοράσουν, να τον υποτιμήσουν. Γι’ αυτό αγωνιστήκαμε και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.
Ερώτηση 4 Οι δύο κοιμώμενοι γίγαντες του Δήμου η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου –Αιτωλικού και οι κάμποι πρώην Δήμων Οινιαδών, Αιτωλικού, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται να αποδώσουν στους πολίτες πολύ περισσότερα από τα σημερινά. Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει;
Απάντηση
Μα για να
αποδώσουν στους πολίτες θα πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών.
Γίνεται αυτό σήμερα; όχι. Όσο η κυρίαρχη
πολιτική που ασκείται έχει σαν αρχή την
εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του εργατικού δυναμικού προς
όφελος των κερδών λίγων, ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα περισσότερο από
την συνεχή χειροτέρευση της καθημερινότητάς του.
Για πχ πώς
μπορεί ένας βιοπαλαιστής αγρότης και κτηνοτρόφος να τα βγάλει πέρα με τα
υπέρογκα κόστη παραγωγής (ηλεκτρισμός, πετρέλαιο, φυτοφάρμακα, σπόροι,
ζωοτροφές κλπ) και τις μειωμένες τιμές
πώλησης των προϊόντων του, όταν οι κατευθυντήριες γραμμές για την Αγροτική
πολιτική της ΕΕ και κατ’επέκταση της κυβέρνησης, δεν ευνοούν τον πρωτογενή
τομέα; Πώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι
σ΄ενα Δήμο με δυο ποτάμια δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της άρδευσης των
χωραφιών του;
Η λιμνοθάλασσα
θα έπρεπε να αποτελεί πηγή πλούτου και πολιτισμού για τους κατοίκους. Είναι
όμως έτσι; Υπάρχει μεγάλη περιβαλλοντολογική επιβάρυνση, εύκολα ορατή,
ιδιαίτερα στους κατοίκους του Αιτωλικού. Βιολογικός καθαρισμός: ανεπαρκής.
Βελτιωτικά έργα: λίγα, αποσπασματικά και αμφιλεγόμενα. Αντιπλημμυρικά έργα:
ούτε λόγος. Σε μια περιοχή θεωρητικά προστατευμένη (natura), η προστασία της χλωρίδας και
της πανίδας είναι το ζητούμενο αντί του αυτονόητου.
Η λογική της
ιδιωτικής εκμετάλλευσης και της ανταποδοτικότητας την οποία προωθούν όλοι,
βαφτίζοντάς την ποικιλοτρόπως, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Ερώτηση 5 Πείτε μας, σας παρακαλώ τη γνώμη σας για τη Μαρίνα, το ΧΥΤΑ, τη κεντρική πλατεία στο Μεσολόγγι, τη ΔΕΥΑΜ, Μουσείο Κατράκη, παλιό Νοσοκομείο, πρώην 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Συμφωνείτε ότι το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο στο Μεσολόγγι χρειάζονται νέα σύγχρονα κτίρια ;Οι πολίτες θέλουμε ενημέρωση. Ελπίζω να συμφωνείτε.
Απάντηση
Πολλά τα θέματα και μόνο συνοπτικά μπορεί να απαντήσει κανείς
Μαρίνα: το πιο τρανταχτό παράδειγμα των συνεπειών της ιδιωτικής εκμετάλλευσης.
Κανείς όμως από όλους αυτούς, που δήθεν ανησυχούν για τη Μαρίνα της πόλης μας, τη δική μας Μαρίνα, δε λέει κουβέντα για την ουσία του πράγματος. Αν κοιτάξει κανείς προσεχτικά τι λένε όλοι τους, σημερινοί και πρώην δήμαρχοι, σημερινοί υποψήφιοι δήμαρχοι και τα κόμματά τους, θα δει ότι επί της ουσίας συμφωνούν σε ένα πράγμα. Την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας. Το μόνο που διαφέρει είναι ο τρόπος που θα δοθεί σε επιχειρηματικούς ομίλους, με ποιες διευκολύνσεις ή και σε ποιούς επιχειρηματίες θα δοθεί, αφού ο καθένας τους εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Όσο θα συνεχίζεται μια πολιτική που ξεπουλά την περιουσία του λαού, που δίνει σε ιδιώτες σημαντικές υποδομές και υπηρεσίες της πόλης μας, τόσο η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θα πληρώνει αδρά για τέτοιες υπηρεσίες, δεν θα μπορεί να απολαμβάνει σύγχρονες, ποιοτικές και ασφαλείς υποδομές, όπως μια Μαρίνα.
ΧΥΤΑ: Πρόσφατα είχαμε τυμπανοκρουσίες για την αδειοδότηση του ΧΥΤΑ και την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων στην πόλη μας. Τι όμως δεν ακούσαμε: Πόσο μας στοίχισε; Ποιός θα πληρώσει το νέο πρόστιμο; Ποιός θα πληρώσει τα παλιότερα; ποιό το κόστος της ανάθεσης της λειτουργίας σε ιδιώτη πριν ακόμα προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της άδειας; Ποιό το όφελος ανάθεσης της ανακύκλωσης σε ιδιώτη όταν ο Δήμος του παραχωρεί αυτοκίνητα και καύσιμα; Ποιές οι προβλέψεις για το μέλλον, όταν η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ στην παρούσα μορφή, θα κορεστεί σε 5-6 έτη;
Το μόνο που είδαμε είναι η μετάθεση των ευθυνών και η διεκδίκηση ευσήμων από όλους τους προηγούμενους δημοτικούς παράγοντες, όταν όλοι τους είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση.
Για μας είναι ξεκάθαρο, απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός που θα δώσει λύση στο πρόβλημα χωρίς την μετακύλιση του κόστους στις πλάτες των πολιτών, οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει μέσω της υπερφορολόγησής τους.
Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου: το γιοφύρι της Άρτας σε νέα έκδοση, ως προς το χρόνο κατασκευής. Το κόστος; εύκολο κέρδος για τους εργολάβους. Το αποτέλεσμα; Προσβολή της αισθητικότητάς μας το λιγότερο. Απαιτούνται ελάσσονος κλίμακας παρεμβάσεις, μικρού κόστους, με απόλυτη διαφάνεια, για να αποδοθεί στο λαό της πόλης για χρήση μια λειτουργική και όμορφη πλατεία.
ΔΕΥΑΜ: Είναι δυνατόν η πόλη να μην έχει άφθονο, φθηνό και ποιοτικό νερό; Πρέπει να προχωρήσουν άμεσα έργα επισκευής, αντικατάστασης και επέκτασης του υπάρχοντος δικτύου και να στελεχωθεί η ΔΕΥΑΜ με το αναγκαίο προσωπικό, καθώς το ελλιπές υπάρχον «τρέχει και δεν φτάνει». Και για να γίνουν αυτά πρέπει η ΔΕΥΑΜ να έχει χρήματα. Και για να έχει χρήματα πρέπει να διεκδικήσει είσπραξη των οφειλών από τους μεγαλοοφειλέτες και επιπλέον επιχορήγηση. Αλήθεια, πόσες μελέτες είναι καλά καταχωνιασμένες στα συρτάρια γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την υλοποίησή τους , αλλά και πόσες ακόμα δεν έχουν καν εκπονηθεί για τον ίδιο λόγο; Και μην ξεχνάμε, στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας, που όλοι οι υπόλοιποι υποστηρίζουν, οι δημότες πληρώνουν ακριβότερα από τον καθένα σχεδόν το νερό και νερό δεν έχουν.
Εδώ εντάσσεται και το πρόβλημα της υδροδότησης του Αιτωλικού. Είναι κοινό μυστικό ότι η πηγή του Κεφαλόβρυσου πρέπει να καταργηθεί, καίτοι έχουν γίνει βήματα για την σωστή χλωρίωση της. Το Αιτωλικό θα πρέπει να υδροδοτηθεί από τον Εύηνο ή εναλλακτικά, από τον Αχελώο. Έργο πνοής για την περιοχή. Έργο που ούτε μελετητικά δεν έχει ξεκινήσει. Γιατί άραγε;
Μουσείο Κατράκη: Κόσμημα για την περιοχή η ύπαρξή του. Φόρος τιμής
στην μεγάλη Ελληνίδα και παγκόσμια χαράκτρια. Κόσμημα που έχει χάσει την λάμψη
του. Εκτεταμένες φθορές των έργων που εκτίθενται, ανεπανόρθωτες βλάβες των
αποθηκευμένων έργων. Κτηριακές εγκαταστάσεις που θέλουν άμεση συντήρηση και
βελτίωση. Διαχρονικές οι ευθύνες. Απαραίτητη η προστασία του έργου και η
συντήρησή του. Παράλληλα το Μουσείο θα πρέπει εκτός από το να προβάλλει να
παράγει και πολιτισμό. Απαιτείται η σύνδεσή του με την καλλιτεχνική και
επιστημονική κοινότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Παλιό Νοσοκομείο: Αιτία θλίψης στην είσοδο της πόλης. Απαραίτητη η αναστήλωση και
αναπαλαίωση του. Πολλοί δείχνουν να ξεχνούν ότι είναι κληροδότημα. Πρότασή
μας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες
για την δημιουργία Δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης, που τόσο λείπει από την
ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα θα μπορούσε να φιλοξενήσει κέντρα ενίσχυσης και
ψυχολογικής υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, θυμάτων σχολικής, ρατσιστικής
και ομοφοβικής βίας, ατόμων εξαρτημένων από ναρκωτικά και άλλες εξαρτησιογόνες
ουσίες. Εκπληρώνοντας έτσι και τους αρχικούς σκοπούς του κληροδοτήματος.
Πρώην 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου: Πλήρης
εγκατάλειψη. Ακόμα παλεύει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για την
μετεγκατάσταση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στο χώρο. Μάταια. Το κτήριο ανήκει
στο ίδρυμα Γεωργίου και Ελένης Κυριαζή. Απαιτείται η συγκρότηση της Διοικητικής
Επιτροπής του ιδρύματος για να προχωρήσει η οποιαδήποτε ενέργεια. Και όμως, οι
ανάγκες των παιδιών έχουν γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμο, αφού
όλοι είναι “ μη αρμόδιοι” και όλοι στην ουσία είναι απόλυτα υπεύθυνοι.
Σχολική Στέγη: Είναι απαράδεκτο το 2023 να υπάρχουν ακόμα σχολικές αίθουσες σε “παραπήγματα”. Είναι απαράδεκτο να μιλάμε για συστεγάσεις σχολείων με διαφορετικές αναγκαιότητες. Είναι απαράδεκτο να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία που δεν έχει ελεγχθεί η στατικότητα τους, η ασφάλεια και η λειτουργικότητά τους. Όσο όμως απαράδεκτα είναι αυτά, άλλο τόσο απαράδεκτη είναι και η μη διεκδίκηση από το κράτος των απαραίτητων κονδυλίων, κονδυλίων που αφαιρέθηκαν από τους Δήμους, ενώ μεταφέρθηκαν σε αυτούς οι ανάλογες αρμοδιότητες.
Στα παιδιά μας αρμόζει να έχουν σχολεία ασφαλή, που δεν θα κρυώνουν το χειμώνα, δεν θα στάζουν νερά, δεν θα πέφτουν ταβάνια, δεν θα καίγονται το καλοκαίρι. Σχολεία καθαρά με τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.
Αλήθεια, ποιός από τους διεκδικητές του Δημαρχιακού θώκου μίλησε για τις σχολικές καθαρίστριες, για τις 3ωρες και 4ωρες και 6ωρες στην καλύτερη περίπτωση συμβάσεις τους; Μόνο εμείς!!! Εξάλλου κανείς δεν αντέδρασε στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και δεν αγωνίστηκε για το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου για πλήρη απασχόληση με εργασιακά δικαιώματα.
Ερώτηση 8. Μιλήστε σας παρακαλώ για τις
υπηρεσίες στο χώρο της Υγείας στο Δήμο
μας.
Απάντηση
Ο χώρος της Δημόσιας Υγείας είναι ένας πολύπαθος χώρος, που αφορά όμως όλους μας. Δεν χρειάζεται νομίζω να τεθεί καν το ερώτημα αν είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός Δημόσιου, Δωρεάν, υψηλών προδιαγραφών Εθνικού Συστήματος Υγείας για όλους. Και ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί δεν μπορούν να αρνηθούν την αναγκαιότητα και προσφορά του, γεγονός που αναδείχθηκε περίτρανα την περίοδο της πανδημίας. Πίσω όμως από τα χειροκροτήματα και τις βαρύγδουπες εξαγγελίες κρύβεται μια άλλη πραγματικότητα.
Το ΕΣΥ εκπέμπει σήμα κινδύνου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. Υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, προσπάθειες άλωσης του Δημόσιου χαρακτήρα του, απαξίωση μισθολογική και επιστημονική των λειτουργών του, έμμεση ώθηση στην μετανάστευση του επιστημονικού προσωπικού, ακατάλληλες ή κακοσυντηρημένες κτηριακές υποδομές, καθυστερήσεις και περικοπές στις προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι μερικά από τα προβλήματα. Και ναι, το πρόβλημα είναι διαχρονικό, καθώς όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις “έστρωσαν το χαλί” μη θωρακίζοντας το ΕΣΥ με τις υποδομές και το προσωπικό που χρειαζόταν.
Τώρα τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Υπάρχει πιο τρανταχτή απόδειξη της πολιτικής βούλησης για μη ενίσχυση του ΕΣΥ από το τραγελαφικό και άκρως επικίνδυνο να επανδρώνουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ πυροσβέστες και στρατιώτες, παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο; Προσλήψεις; αποσπασματικές εξαγγελίες που δεν καλύπτουν ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις, που είναι με τέτοιο τρόπο κατανεμημένες που τεχνηέντως θα κηρυχθούν άγονες. Κάλυψη μικρού τμήματος των ελλείψεων με επικουρικό προσωπικό – συμβασιούχους, όμηρους των εκάστοτε πολιτικών βουλήσεων, που αρνούνται να διορίσουν ενώ καλύπτουν πάγιες και άκρως επιτακτικές ανάγκες. Σχέδια για καθορισμό των θεραπειών και νοσηλειών με βάση το κόστος και όχι τις ανάγκες του κάθε ασθενή (ξέχασε μήπως κανένας τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού της ΝΔ;).
Παραχώρηση σε εργολάβους της φύλαξης, της καθαριότητας, της σίτισης, της τεχνολογικής υποστήριξης, με κόστος πολλαπλάσιο απ’ότι της πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού. Εξαγγελίες για συγχωνεύσεις και κλείσιμο Τμημάτων, Κλινικών και Νοσοκομείων, για “καλύτερη στελέχωση και λειτουργία” των υπολοίπων. Ποιόν κοροϊδεύουν; Ας μας πουν πόσες κλίνες θα λείψουν; πόσες χειρουργικές επεμβάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν, πόσα χιλιόμετρα θα πρέπει να μετακινηθεί ο ασθενής και οι οικείοι του για να βρουν γιατρό; πόσο ο λαός θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη;
Μπαλώνουν “τρύπες” με εντέλλεσθε σε ιατρικό προσωπικό, λες και είναι περιπλανώμενος θίασος και απογυμνώνουν την Πρωτοβάθμια Υγεία αφού οι ιατροί που υπηρετούν σε αυτό το νευραλγικό τομέα καλούνται να καλύψουν τις εφημερίες των Επειγόντων στα Νοσοκομεία, που οι ιατροί που υπάρχουν δεν φτάνουν. Υπερεφημέρευση, εργασία χωρίς την απαραίτητη ξεκούραση, μισθολογική καταβαράθρωση οδηγούν σε μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων, επιτείνοντας τα προβλήματα.
Μόνη λύση η αγωνιστική διεκδίκηση!!! Αυτό κάναμε και αυτό θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε. Τρανταχτό παράδειγμα η μαζικότητα της κινητοποίησης στο Δήμο μας για την σωτηρία του Νοσοκομείου μας, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, που οργάνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων. Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε στο λαό αυτό που του αξίζει και που έχει ήδη πληρώσει πολύ ακριβά για να μην έχει.
Αυτή είναι η λύση και όχι κύριοι οι εκδουλεύσεις ότι “θα μιλήσω στον Υπουργό”, θα “κάνω παρέμβαση στον τάδε πολιτικό παράγοντα που γνωρίζω”, που ακούσαμε πολλάκις από Δημοτικούς παράγοντες και πολιτευτές της περιοχής και που δυστυχώς, εξακολουθούμε να ακούμε και από τους υποψηφίους για την Δημαρχία και σήμερα.
Αλήθεια, αν ήταν έτσι γιατί δεν λύσατε το πρόβλημα του Νοσοκομείου; Γιατί στην κινητοποίηση σπρώχνατε για να φωτογραφηθείτε με τα πανό των εργαζομένων; Για να πάρετε αγωνιστικά εύσημα ενώ ήσασταν απόντες;
Ερώτηση 9. Θεωρώ κ Πατρινού ότι η παράταξη σας , οφείλει να ασχοληθεί περισσότερο με θέματα όπως διαχείριση του Δημοσίου χρήματος, τη διαφάνεια, τη καθημερινότητα των Δημοτών. Ποια είναι η γνώμη σας;
Απάντηση
Πιστεύω ότι από όσα επιγραμματικά είπαμε πιο πάνω, βγαίνει αβίαστα στον καθένα το συμπέρασμα της αναγκαιότητας της απόλυτης διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση. Τα χρήματα αυτά είναι χρήματα του Ελληνικού λαού,” ματωμένα χρήματα “ από την υπερφορολόγηση και την περικοπή των μισθών και των συντάξεων, την μείωση των κοινωνικών παροχών.
Είναι χρήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο για να υποστηρίξουν τις λαϊκές ανάγκες, να βελτιώσουν την καθημερινότητα. Δεν επιτρέπεται να γίνονται βορά στις ορέξεις των εκάστοτε εργολάβων και μεγαλοεπιχειρηματιών, με στόχο το δικό τους κέρδος.
Αφήνουμε στους υπόλοιπους τις “κοκορομαχίες” για το πώς και πού θα μοιράσουν την πίτα. Ακολουθούμε το δικό μας δρόμο, το δρόμο της αλήθειας, της διαφάνειας, της διεκδίκησης. Στόχος μας το όφελος των πολλών και όχι το κέρδος των λίγων.
Ερώτηση 10 Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας. Συνηθίζω αντί τελευταίας ερώτησης να δίνω την ευκαιρία στον συνομιλητή μου να απευθυνθεί στους πολίτες όπως νομίζει. Παρακαλώ κ Πατρινού έχετε το λόγο.
Απάντηση
Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες που θλίβονται και αγανακτούν και εξοργίζονται με αυτά που βιώνουν και αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, που ο μισθός εξανεμίζεται τις πρώτες 15 ημέρες, στους συμβασιούχους -όμηρους του συστήματος, στους άνεργους που παλεύουν για την επιβίωση, στους συνταξιούχους που αδυνατούν να καλύψουν το κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, στους νέους που δεν μπορούν να σπουδάσουν γιατί δεν μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά τις σπουδές τους, στα νέα ζευγάρια που δυσκολεύονται να κάνουν οικογένεια, στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.
Κατανοούμε την οργή και την αγανάκτησή σας. Ξέρουμε ότι είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουν. Είναι πάρα πολλά, αλλά μόνο οι πολλοί μπορούν να τα αλλάξουν.
Δεσμευόμαστε να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε την λύση σε όσα περισσότερα προβλήματα μπορούμε.
Σας
καλούμε σε αγωνιστική συστράτευση με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Σας
καλούμε να στηρίξετε, να ενισχύσετε και να ψηφίσετε δοκιμασμένους αγωνιστές.
Δώστε
δύναμη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και στον Δήμο και στην Περιφέρεια.
Γεμίστε τις κάλπες με γαρύφαλλα, για να
ανθίσουν νέες προοπτικές.
Αγαπητοί Συνδημότες
Μία συζήτηση με τη Γιατρό κ Πατρινού
είμαι μία ευκαιρία να αναδειχθεί για μία
ακόμη φορά η δυναμικότητα της , η γνώση της, η διάθεση της για αγώνες, η αποφασιστικότητα της για
προσφορά.
Είμαι βέβαιος ότι θα τιμήσει τη ψήφο
των Δημοτών και είναι αποφασισμένη να
σπάσει αυγά, αυτό μου είπε πολλές φορές στη συζήτηση μας.
Να
ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο