Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Πνευματική ανάταση και μυσταγωγία στην εκδήλωση του ΓΕΛ Βόνιτσας για την Μικρά Ασία.

 


 
Φωτογραφίες-κείμενο: ΚΟΥΤΟΥΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ       
 
        Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου "Λαϊς", η επετειακή εκδήλωση του Γενικού Λυκείου Βόνιτσας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. 
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντή του Σχολείου, οι μαθήτριες Τζιούρα Ελισάβετ και Φερεντίνου Χαρά μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση περιέγραψαν το ιστορικό πλαίσιο των γεγονότων της Μικρασίας. 
Στο δεύτερο μέρος, η  βυζαντινή παραδοσιακή χορωδία "Εμμέλεια" με τους ύμνους και τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια δημιούργησε μια ατμόσφαιρα κατάνυξης και πνευματικής ευωχίας. Όλα τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν και επιδοκιμάστηκαν με πολύ ενθουσιασμό. 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε δώρο στον Διευθυντή της χορωδίας κ. Καμζέλα Κωνσταντίνο και δόθηκε κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ήταν μια εκδήλωση με ιστορικό αλλά και μουσικό χρώμα που μας έδωσε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι η ιστορική μνήμη μαζί με την παράδοση μας βοηθούν να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα.
 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο