Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Μητσοτάκης για Πλατυγιάλι: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τον επενδυτή, θα τον βρούμε όμως».

 
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε σήμερα στην Πάτρα συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης της Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της οποίας τέθηκαν τα ζητήματα της κεντρικής επικαιρότητας και δευτερευόντως της Αχαΐας.

Δεν έλειψαν ωστόσο και ερωτήσεις αμιγώς Αιτωλοακαρνανικού ενδιαφέροντος όπως αυτή για το λιμάνι του Πλατυγιαλίου.

Η ερώτηση εκφράστηκε από τον δημοσιογράφο Θ.Σβέρκα της εφημερίδας Παλμός που ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τον επενδυτή, θα τον βρούμε όμως», απάντησε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Έχω επισκεφθεί το λιμάνι, είναι μια εντυπωσιακή υποδομή στη μέση του πουθενά. Αυτό κάτι λέει. Λοιπόν δεν μπορούμε να φανταστούμε ανάπτυξη αυτού του λιμανιού, χωρίς ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα έρθει και θα φτιάξει κάτι σημαντικό γύρω από το λιμάνι, γιατί θα θέλει και λιμάνι για να εξάγει προϊόντα ή για να φέρει προϊόντα», σημείωσε επίσης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός για το Πλατυγιάλι:

«Ευχαριστώ για την ερώτηση. Έχω επισκεφθεί το λιμάνι, είναι μια εντυπωσιακή υποδομή στη μέση του πουθενά. Αυτό κάτι λέει. Λοιπόν δεν μπορούμε να φανταστούμε ανάπτυξη αυτού του λιμανιού, χωρίς ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα έρθει και θα φτιάξει κάτι σημαντικό γύρω από το λιμάνι, γιατί θα θέλει και λιμάνι για να εξάγει προϊόντα ή για να φέρει προϊόντα.

Μέχρι στιγμής οι απόπειρές μας δεν ήταν επιτυχημένες, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε την ανάπτυξη του λιμανιού χωρίς κάποιον ο οποίος θα το χρειαστεί αυτό το λιμάνι.

Πάντως να ξέρετε ότι ως προς τις δυνατότητές του είναι μοναδικό. Και πιστεύω ότι όλη αυτή η συζήτηση η οποία γίνεται και παγκόσμια για την επιστροφή των αλυσίδων παραγωγής προς την Ευρώπη, θα μας δώσει δυνατότητες τελικά να βρούμε κάποιον σημαντικό επενδυτή ο οποίος θα αξιοποιήσει αυτό το περιουσιακό στοιχείο και μετά να μας επιτρέψει να κάνουμε και τις σχετικές διασυνδέσεις.

Χωρίς να μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, όταν κάποιος έρχεται και μας μιλάει για υποδομές που να έχουν και λιμάνι, πάντα η πρώτη ευκαιρία που παρουσιάζουμε είναι το Πλατυγιάλι, είναι ο Αστακός. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τον επενδυτή, θα τον βρούμε όμως».

 πηγή:  agrinionews.gr

6 σχόλια:

  1. Έλα έλα, πάρε πάρε. Πάρε καλέ κύριε αυτό το λιμάνι δεν θα χάσεις. Άκου που σου λέω θα με θυμηθείς. Τσάμπα είναι κάνει για όλα. Να δες, κάνει για γιοτιγκ, κάνει για πετρέλαια, κάνει για σκουπίδια, κάνει για αέρια και να δεις κάνει και για ιχθυοκαλιεργειες και το σπουδαιότερο κάνει και για εξαστερα ,από το κλουβί το ψάρι στη σουίτα. . Πάρτο καλέ κύριε το τελευταίο έμεινε ,κάνε μου τη χάρη. Μη φεύγεις κύριε τι να το κάνω εγώ, μα γιατί δεν το παίρνει κανείς; Άτιμη κοινωνία ούτε με την ΠΟΑΥ που τους δίνω δεν το παίρνουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτιάξτε πρωτα το δρόμο και μετά ο επενδυτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ η μαρίνα που έλεγε ο δήμαρχος ότι θα γίνει;
    Κ φωτογραφιζόταν στα υπουργεία που πήγενε;
    Έκανε φτερά;
    Μας κορόιδευε;
    Καημένο ξηρομερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι ψήνετε μας έλεγε ο Γιαννάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται ο κ Πρωθυπουργός να έχει αντιληφθεί την άξια και το ρόλο αυτού του λιμανιού, κάτι που δεν έχουν και δεν θέλουν να αντιληφθούν όλοι οι τοπικοί παράγοντες, όλων των αποχρώσεων και περιμένουν τους εμίρηδες και τους σεΐχηδες να τους σώσουν . Το λιμάνι αυτό έγινε, πριν περίπου είκοσι χρόνια , γα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του διεθνούς εμπορίου και πέρα από την αίτια λιμενική του υποδομή, όπως δέχεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα φυσικά του πλεονεκτηματα ( απάνεμο και με μεγάλο βάθος ) , είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει θεσμοθετηθεί ως ελεύθερη βιομηχανική και τελωνιακη ζώνη.
    Με αυτό το λιμάνι δημιουργηθηκε στο Ξηρομέρο μια σημαντική αναπτυξιακή υποδομή και στον Αστακό δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να γίνει πόλη με λειτουργίες και δραστηριοτητες αστικού περιβαλλοντος.
    Όμως πέρα από λόγια δεν έχει γίνει ως σήμερα τίποτα ουσιαστικό. Ο κ Πρωθυπουργός που αναγνωρίζει τον πραγματικό ρόλο αυτού του λιμανιού, ας κινήσει επί τέλους την οικονομική διπλωματία του κράτους σ αυτή την κατεύθυνση και είναι βέβαιο πως θα προκύψουν ενδιαφέροντα επενδυτικά συμβατά με την υποδομή και το ρόλο του λιμανιού άλλα και με την προστασία του φυσικού περιβαλλοντος.
    Λυπάμαι που στα πλαίσια ενός σχολίου δεν μπορώ να αναπτύξω εκτενέστερα τις απόψεις μου για το συγκεκριμένο θέμα
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    Γιώργος Τσουκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Τσούκα από που προς που θα διευκόλυνε τη μεταφορά εμπορευμάτων; Ποιες συγκεκριμένες ανάγκες θα εξυπηρετούσε; Τα λιμάνια γίνονται εκεί που υπάρχουν εμπορικοί δρόμοι …το γεγονός οτι παραμένει ανενεργό για τόσα χρόνια το αποδεικνύει …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο