Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ. Σημαντική μείωση 15, 62 τοις εκατό του πληθυσμού . Κύριοι της Δημοτικής Αρχής για ποια ανάπτυξη μιλάτε;

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
 
 


"Σημαντική μείωση 15, 62 τοις εκατό του πληθυσμού. Κύριοι της Δημοτικής Αρχής για ποια ανάπτυξη μιλάτε;"



Γράφει ο: Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός 06-11-2022

((Προδημοσίευση από το δεύτερο τόμο του έργου μου, το οποίο σύντομα κυκλοφορεί. Περιέχει αλήθειες με αδιάσειστα στοιχεία, οι οποίες θα κάνουν πολλούς να ανησυχούν σε πολλά επίπεδα. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ>>......

Αγαπητοί Αναγνώστες

Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021 παρουσιάστηκε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ σε ποσοστό 15, 6 τοις εκατό σε σχέση με την απογραφή του 2011.

Οι απόλυτοι αριθμοί λένε την αλήθεια. Δεν πρόκειται για στατιστικά στοιχεία. Καταρρίπτεται ο μύθος της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ Αποστολάκη.



Απογοητευτικά για τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας ήταν τα στοιχεία της απογραφής για το 2021. Ο Δήμος μας παρουσίασε μείωση 15,62% στον μόνιμο πληθυσμό του και πλέον είναι ο τρίτος μικρότερος Δήμος της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς τον πέρασε ο Δήμος της Αμφιλοχίας και πλέον μόνο ο Δήμος Θέρμου και ο Δήμος Ξηρομέρου έχουν λιγότερο πληθυσμό.

Πιο αναλυτικά, στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας καταγράφηκαν 14.656 κάτοικοι έναντι των 17.370 που είχαν καταγραφεί το 2011. Από αυτούς οι 7.536 είναι άνδρες και οι 7.120 είναι γυναίκες.

Η μείωση σημειώθηκε παντού στην Αιτωλοακαρνανία., Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στον Δήμο Θέρμου όπου ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 40%. Ο Δήμος Μεσολογγίου είχε μείωση 8%, ο Δήμος Αγρινίου 6%, ο Δήμος Αμφιλοχίας 13%, ο Δήμος Ναυπακτίας 11% και ο Δήμος Ξηρομέρου 15%.

Γενικά στην Αιτωλοακαρνανία είχαμε μείωση 9% με 191.727 μόνιμους κατοίκους και με το ποσοστό ανδρών γυναικών να είναι μοιρασμένο στην μέση.

Οι επιπτώσεις της μείωσης είναι πολλές σε πολλά επίπεδα. Αφορά τη χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Πόρους του Κράτους, αφορά πού πολύ πιθανόν τη μείωση του αριθμού των βουλευτών, αφορά πολύ πιθανόν στον αριθμό των δημοτικών συμβούλων κλπ.

Ας σταματήσει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική Αρχή την παραπληροφόρηση των Δημοτών και γενικότερα των πολιτών. Μιλάνε για πρωτοφανή ανάπτυξη ένεκα της πολιτικής τους. Το στοιχείο αυτό της σημαντικής μείωσης του πληθυσμού στο Δήμο τους διαψεύδει.

Δήμαρχε κ Αποστολάκη και κύριοι της Δημοτικής Αρχής παρά το πακτωλό χρημάτων , τα οποία διαχειρίζεστε ο Δήμος δεν μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης. Σημαντικότατα θέματα υποδομών είναι άλυτα. Αποτύχατε πλήρως στη καθημερινότητα των Δημοτών. Δείτε τη πραγματικότητα.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ-ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Βέβαια οι επικοινωνιολόγοι έπιασαν δουλειά.

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

16 σχόλια:

  1. Παραποιούνε τη πραγματικότητα. Ζούνε στο κόσμο τους. Μην γελιόμαστε από τη Περιοχή Παλαίρου και Πογωνιάς. Εδώ όλα οφείλονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία . Τη περιοχή αυτή ο Δήμος την έχει χωρίς πόσιμο νερό και ο δρόμος της Πογωνιάς -Πλαγιάς κατάντησε ανέκδοτο. Οι παρεμβάσεις που γίνονται στη Βόνιτσα , έχουν γίνει παρόμοιες σε γειτονικές πόλεις από τη δεκαετία του 1980. Χωριά και κωμοπόλεις είναι πλήρως εγκαταλειμμένα. Η περιοχή ΔΕ Μεδεώνος; παραμένει πίσω στη δεκαετία του 1970. Οι κάμποι είναι απότιστοι και ακαλλιέργητοι.
    Σε ποιο Δήμο , ποια Δημοτική Αρχή ποιος Δήμαρχος θα είχε τη περιοχή στο Μοναστηράκι με τόσα νερά και θα είχε τη πιο σημαντική περιοχή για τουριστική ανάπτυξη Παλαίρου και Πογωνιάς χωρίς άφθονο και υγιεινό νερό;
    Ποια συμφέρονται υπηρετεί η Δημοτική Αρχή;
    Καταντήσατε τη περιοχή μας χωματερή όλης σχεδόν της Δυτικής Ελλάδας.
    Σε όλο το Δήμο με την ανοχή σας υπάρχουν πολλές μικρές χωματερές πάσης φύσεως σκουπιδιών.

    Με αυτή τη σημαντική μείωση του πληθυσμού στο Δήμο δεν δικαιούστε να μιλάτε για ανάπτυξη.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να είναι Δημοτικοί Άρχοντες έχουν μεταβληθεί σε μεσίτες οικονομικών συμφερόντων, εκπροσωπούνε και εκφράζουνε επαξίως τη διαπλοκή και τη διαφθορά, πολλοί εξ αυτών ζούνε και μερικοί πλούτισαν μέσα από το Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τριαντακωσταντη οσο και να χτυπιεσε όσα ψέματα και να μπουμπουνίζεις. Ο λαός είναι με τον μεγαλο ηγέτη αποστολακη και αυτό θα το δεις στις εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΣΟΛΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΣΩΖΟ ΝΑ ΣΤΙΨΕΙ ΣΑΝ ΛΕΜΟΝΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΡΙΟΛΗ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΖΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δάσκαλε εδώ είσαι λάθος. Ο Δήμαρχος προσωπικά βοήθησε. Εδοσε το παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δρόμος πογωνια πλάγια είναι πολλή επικίνδυνος για πολλούς πλαγιωτες που πρέπει να πάνε στα ζώα τους. Έχουν χαραγμένο και δεν τον φτιάχνουν και τους έχουν και περνάνε ίσα που περνάει ένα αυτοκίνητο και από πάνω κρέμονται τεράστια βραχια πολλά μέτρα ύψος. Και η εργάτες τους λένε υπόγραψε ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος που υπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι στοιχεία που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Αντί να προβληματιστεί και να κάνει την αυτοκριτική της η Δημοτική Αρχή , με πρωταγωνιστή το Δήμαρχο προσπαθεί να μας πείσει ότι ζούμε στο παράδεισο. Καλά άλλες πόλεις και χωριά σε άλλους νομούς δεν έχουνε επισκεφτεί; Δεν βλέπουνε το χάλι μας στο Δήμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά τα ρετάλια οι αυθεντικοί υβριστές εξαφανίστηκαν. Το κλείσανε το μαγαζί που στήσανε νομίζοντας ότι θα φοβίσουν το Κώστα. Βέβαια τραβάνε άλλου είδους ζόρια τώρα. Ραντεβού στα γουναράδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οτι ναναι αλλα λεει ο δασκαλος στο αρθρο αλλα απαντανε απο κατω οι πονηρουληδες. καταρχας δασκαλε δεν ηταν μονο ο δημος με μειωση ειναι γενικο το κακο κυριως στο νομο μας. δεν ευθυνεται κανενας δημαρχος για την υπογεννητικοτητα και μειωση πληθυσμου. αντιθετα οι εκαστοτε κυβερνησεις με τα οικονομικα μετρα επνιξαν κυριολεκτικα τη χωρα οχι μονο το δημο μας. ο ερμος ο αποστολακης με τα κονε που εχει κανει οτι μπορει να κρατησει με νυχια και με δοντια μεγαλες επιχειρησεις για να υπαρχουν θεσεις εργασιας, να βοηθησει την αγορα, να κρατησει τους νεους κι εσεις κυριε τριαντακωνσταντη πεσατε να τον φατε εχετε μια μανια εναντιον του και φυσικα μαζι σας φωναζουν και καποια πεινασμενα αρπακτικα που περιμενουν ποτε θα ερθουν αυτα στην εξουσια για να γινει το μεγαλυτερο φαγοποτι ολων των εποχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναγνώστη 6:28 μμ
      Το χωριό μου η Πογωνιά, η Πάλαιρος, το Στενό , το Βαρκό, το παραλιακό μέτωπο Παλαίρου Πογωνιάς ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ.
      Τι λέτε έχουμε άδικο να λέμε ότι ο Δήμαρχος οκτώ χρόνων συνεχών απέτυχε; Ζητάμε πολλά;
      Ελάτε να πάμε μία βόλτα να δείτε σε τι κατάσταση είναι τα χωριά μας.

      Με τη πολιτική ασχολούμαι από το 1977. ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχα, έχω και δεν προτίθεμαι να έχω προσωπική αντιδικία με κανένα πολίτη. Δεν έχω κάτι προσωπικό με το Δήμαρχο κ Αποστολάκη. Κάνω κριτική σε πολιτικές , οι οποίες καθορίζουνε τη ζωή μας. Θεωρώ ότι ο πολιτικός κύκλος του Δημάρχου και αυτής της Δημοτικής Αρχής έχει κλείσει.
      Πολιτεύτηκαν με κτητική λογική , δεν σεβάστηκαν το δημόσιο χρήμα, δεν έλυσαν βασικά ζητήματα , απέτυχαν στη καθημερινότητα, δεν λειτούργησε η Δημοκρατία στο Δήμο, λειτουργούν με λογική πελατειακών σχέσεων , αδιαφάνειας .

      Διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται πακτωλό χρημάτων και τεράστια ποσά με τις απευθείας αναθέσεις έχουν καταλήξει σε κατάλληλα επιλεγμένους εργολάβους και προμηθευτές μέσα και έξω από το Δήμο. Πολλοί Δημότες απολαμβάνουν υπηρεσίες από το Δήμο ΔΩΡΕΑΝ με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής. Πολλές δαπάνες είναι έξω από κάθε ανάγκη και λογική.

      Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι και η σημαντική μείωση του πληθυσμού στο Δήμο μας.
      Τούτη η μείωση είναι απόδειξη ότι ο Δήμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
      Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
      Μαθηματικός.
      ΥΣ
      Σε λίγο που θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο μου οι Δημότες θα μείνουν άναυδοι με τα ποσά που αναφέρω παραπάνω.

      Διαγραφή
  10. Στη πλάγια σήμερα έπεσαν βραχια σε αυτό δρόμο δεν πρέπει από τον Δήμο να ενδιαφερθούν; κυνδινευουν ο κόσμος που περνάνε τρέμοντας μη τύχει τίποτα. Δεν πάνε βόλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στη πλάγια σήμερα έπεσαν βραχια σε αυτό το δρόμο δεν πανε βόλτα πάνε με τη ψυχή στο στόμα να πάνε στη δουλειά τους. Ας έρθει ο δήμαρχος να περάσει μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτοι που θέλουν να γίνουν δήμαρχοι για να γίνουν αρπακτικά δεν θα γίνουν ποτέ , ας είμαστε λίγο σοβαροί που περιμένει ο ανύπαρκτος κασολας να γίνει δήμαρχος ούτε μια στο δισεκατομμύριο δεν μπορεί να γίνει ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος να γίνει ο καριόλης δεν βλέπεις τη τον βρήκε πάλι είχε κι άλλη απώλεια 😂😂χάχα

      Διαγραφή
  13. ΑΝ ΔΕ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΏΤΟ ΓΎΡΟ Ο ΚΑΣΟΛΑΣ. ΘΑ ΈΧΕΙ ΤΟ ΣΩΣΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΈΒΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΆΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κούνια που σας κούναγε που κάνετε όνειρα απατηλά ο αποστολακης με το ψηφοδέλτιο που έχει καταρτηση τις εκλογές θα τις πάρει από την πρώτη Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο