Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Αγγελική Χαλιμούδρα: Πιο φτωχή η Αιτωλοακαρνανία από σήμερα χωρίς τον ποιμενάρχη της ...


Η εντεταλμένη σύμβουλος βοηθός περιφερειάρχη ΠΔΕ Αγγελική Χαλιμούδρα στο προσωπικο της προφιλ facebook έγραψε <<Πιο φτωχή η Αιτωλοακαρνανία από σήμερα χωρίς τον ποιμενάρχη της ...
Σεμνός,Ταπεινός και Άξιος...
Καλή Ανάπαυση εν Ειρήνη...>>......


Πιο φτωχή η Αιτωλοακαρνανία από σήμερα χωρίς τον ποιμενάρχη της ...

Σεμνός,Ταπεινός και Άξιος...

Καλή Ανάπαυση εν Ειρήνη...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ, κατά κόσμο Κωνσταντίνος Παπαχρήστος, γεννήθηκε στην Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945 από ιερατική απλή και φτωχική οικογένεια. Ο πατέρας του, αείμνηστος π. Ευστράτιος, και η πρεσβυτέρα μητέρα του, αείμνηστη Θεοδοσία, μεγάλωσαν και σπούδασαν τα παιδιά τους με πολλές θυσίες και στερήσεις την εποχή εκείνη. Τους φύτεψαν ευσέβεια, αγάπη και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. Η ανταπόκριση των παιδιών της πολύτεκνης αυτής οικογένειας ήταν θετική και ακολούθησαν τον αείμνηστο πατέρα τους προσφέροντας μεγάλη πνευματική ωφέλεια τόσο στην τοπική Εκκλησία όσο και στην κοινωνία.

Ο Κωνσταντίνος από μικρός γαλουχήθηκε με γνήσια πίστη και αγάπη προς τον Τριαδικό Θεό, αλλά και προς την Πατρίδα μας την Ελλάδα, αγαθά που κληρονόμησε από τους γονείς του και από τους Δασκάλους του Χωριού του. Μετά από τις Γυμνασιακές του σπουδές, που ολοκλήρωσε στο εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του συνεχίζει Ανώτατες σπουδές στη Θεολογική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Τελειώνοντας τις σπουδές του, υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στον Ελληνικό Στρατό. Εισήλθε στην ιεροσύνη μετά από πολλή σκέψη, δοκιμασία και προσευχή.

Το 1974 χειροτονήθηκε Διάκονος, όπου έλαβε το όνομα Κοσμάς και στη συνέχεια Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο. Αργότερα έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη και αναλαμβάνει το μεγάλο και δύσκολο έργο του Ιεροκήρυκα σε όλη την περιφέρεια της Μητροπόλεως, κηρύττοντας το λόγο του Θεού σε όλους τους Ιερούς Ναούς. Ίδρυσε τον Χριστιανικό Όμιλο Νέων στο Μεσολόγγι που λειτούργησε ως Κέντρο Νεότητας για ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη. Οργάνωσε σε όλες τις πόλεις κύκλους μαθημάτων για άνδρες και γυναίκες καθώς και τα Κατηχητικά Σχολεία με τη συνδρομή των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Κάθε καλοκαίρι οργάνωνε την λειτουργία των κατασκηνώσεων καθώς και σειρά Θρησκευτικών εκδηλώσεων και εκδρομών έλεγε, ότι προσφέρουν πάρα πολλά χριστιανικά και πνευματικά οφέλη στους νέους και τις νέες.

Με μεγάλη συμμετοχή Κλήρου και Λαού, εκλέγεται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στις 8 Οκτωβρίου του 2005, ημέρα Σάββατο, μετά από εισήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος αειμνήστου Χριστοδούλου. Ένα βροντερό, ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ, ακούστηκε από παντού. Πρώτα στην Ιερά Μονή Πετράκη, ύστερα στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών και στη συνέχεια στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι. Στις 6 Νοεμβρίου 2005 έγινε η επίσημη ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο, παρουσία Αρχιερέων, Ιερέων, Μοναχών και Μοναχών από το Άγιο Όρος, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και χιλιάδων πιστών Χριστιανών που ήρθαν από όλα τα μέρη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της Ελλάδος, για να δουν τον νέο Μητροπολίτη, να του φιλήσουν το χέρι και να πάρουν την Ευλογία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο