Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Στον Εισαγγελέα οι κομμωτές – Για τους πλανόδιος που εργάζονται από σπίτι σε σπίτι


Ήδη έχει κατατεθεί λίστα στον Εισαγγελέα, την Αστυνομία και τη ΔΟΥ από τον Σύλλογο Κομμωτών – Κομμωτριών Αγρινίου και Περιχώρων με πλανόδιους κομμωτές, που εργάζονταν και συνεχίζουν να εργάζονται στο σπίτι κατά την περίοδο των lockdown ...

Στον Εισαγγελέα, την Αστυνομία και τη ΔΟΥ μετέβησαν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κομμωτών – Κομμωτριών Αγρινίου και Περιχώρων μετά από απόφαση του Δ.Σ. τους, ώστε να καταθέσουν λίστα ονομάτων πλανόδιων κομμωτών, που δεν έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, οι οποίοι παρά τα lockdown εργάζονταν στο σπίτι και εξυπηρετούσαν πελάτες, κάτι που ήταν αντίθετο όχι μόνο με τα πρωτόκολλά του ΕΟΔΥ, αλλά και τη λοιπή φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία! 

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Κομμωτών – Κομμωτριών Αγρινίου και Περιχώρων Μαρία Σωτηροπούλου και παράλληλα Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Κομμωτών – Κομμωτριών: «Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας καταθέσαμε λίστα με ονόματα, τα οποία προέκυψαν από την έρευνά μας και από τις καταγγελίες που δεχθήκαμε. Ήδη ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα και έχω κληθεί από την Αστυνομία για κατάθεση. Η λίστα με τα ονόματα αφορά όλη την Αιτωλοακαρνανία, ενώ σε συνάρτηση με τον πληθυσμό της εκάστοτε περιοχής ο αριθμός των πλανόδιων κομμωτών, που δεν διαθέτουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και εργάζονταν κατ’ οίκον είναι μεγάλος. Η εργασία στο σπίτι σημαίνει πλήγμα, τόσο ενάντια στον αγώνα που γίνεται για τον περιορισμό της διασποράς του covid, όσο και ενάντια στις επιχειρήσεις μας και την οικονομία. Η απόφαση ελήφθη με σκοπό να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του κλάδου μας». 

Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα σύμφωνα με την κ. Σωτηροπούλου, η οποία συμπληρώνει: «Επιβάλλεται να υπάρξουν μέτρα, διότι διασπείρεται ο κορονοϊός και επίσης εκτιμούμε πως δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας από τους κατ’ οίκον κομμωτές, έτσι όπως υπέδειξαν οι επιστήμονες. Η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά, καθώς σε όλα τα διαβήματα που πραγματοποιήσαμε ή τις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους μας ενημέρωσαν πως γνωρίζουν το μέγεθος της ζημιάς και αντιλαμβάνονται την «τρύπα» που δημιουργείται στην οικονομία». 

Παράλληλα, το άνοιξε – κλείσε με τα lockdown και απροειδοποίητο κλείσιμο από την περασμένη Δευτέρα μεγαλώνει το αρνητικό πρόσημο στον κλάδο. «Δεν γνωρίζαμε τίποτε για το κλείσιμο των καταστημάτων μας, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουμε. Είναι καλό που δουλέψαμε την περίοδο των γιορτών και είχαμε και δύο ημέρες να δουλέψουμε πριν το δεύτερο lockdown, αλλά στην παρούσα φάση μείναμε έκπληκτοι. Τα ραντεβού που έμειναν σε εκκρεμότητα είναι πολλά. Τα μεταθέσαμε αλλά είναι αρνητικό πολύ για την δουλειά μας, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Η μείωση της εργασίας μας είναι σε μεγάλο ποσοστό και παράλληλα ενισχύει την μαύρη οικονομία» τόνισε η κ. Σωτηροπούλου, η οποία σε πρόσφατο ρεπορτάζ της «Σ είχε αναφερθεί στο πλήγμα που υπέστη ο κλάδος από το lockdown σημειώνοντας πως : «Ένας κομμωτής μπορεί να διακρίνει την περιποιημένη κόμη, ακόμη και αν δεν είναι σε βαθμό, που γίνεται όταν κάποιος αποχωρεί από το κομμωτήριο υπό κανονικές συνθήκες, χωρίς lockdown. Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως έχουμε διαπιστώσει οι επαγγελματίες του κλάδου, περίπου το 20% επιλέγει να μην πειθαρχήσει στις απαγορεύσεις και να βρίσκει τρόπο, ώστε να περιποιείται τα μαλλιά του. Παράλληλα, να επισημάνω πως αντίστοιχο ήταν το ποσοστό της μείωσης του τζίρου των κομμωτηρίων από την άρση του πρώτου lockdown μέχρι και την επιβολή του δεύτερου, κάτι που σε εμάς που διατηρούμε νόμιμες επιχειρήσεις αποδεικνύει πως η κομμωτική κατ’ οίκον ζει και βασιλεύει, καταστρατηγώντας παράλληλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την υγεία όλων μας. Προηγείται η υγεία και μετά η οικονομία, γιατί οικονομία χωρίς υγεία δεν θα υπάρχει». 

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο